Хумус з кедровими горішками – це проста та ситна закуска, яка чудово смакує з лавашем або чорним чи білим хлібом. Пропонуємо вам дуже простий рецепт приготування цієї закуски.
Інгредієнти: Горох нут, Кедрові горіхи, Лимонний сік, Оливкова олія, Перець гострий червоний мелений, Перець чорний мелений, Сіль, Спеції, Сумах, Тахіні, Часник
Кухня: Східна кухня
Вам необхідно взяти:
- 450 грамів гороху нуту;
- 1 порцію кунжутної пасти тахіні;
- 120 мілілітрів свіжого лимонного соку;
- 1/2 чайної ложки насіння кумину (зіри);
- 1/3 чайної ложки меленого гострого перцю;
- 1/2 пучка свіжої зелені кінзи;
- 1 -1,5 чайної ложки солі;
- 1/3 чайної ложки меленого чорного перцю;
- 150 мілілітрів оливкової олії;
- 100 грамів очищених кедрових горішків;
- 1 зубчик часнику;
- 1/2 чайної ложки сумах.
Як зробити хумус з кедровими горішками і кінзою
Хумус треба замочити в воді без солі на 4-5 хвилин. Потім воду злити, залити нову і варити до готовності.
Злийте воду з нуту в ємність, сам нут покладіть в блендер, додайте сіль та подрібнюйте, поступово додаючи злиту рідину. Також додайте оливкову олію (80 мілілітрів) і подрібнюйте, доки хумус не виглядатиме, як на фото.
Потім наріжте кінзу, часник, складіть в меншу чашу блендера, додайте оливкову олію, що залишилася, перці чорний, гострий і подрібніть, щоб всі інгредієнти змішалися та перетворилися на кашу.
Далі додайте в основну горохову масу кунжутної пасти тахіні, подрібнену кінзу зі спеціями, лимонний сік, трохи більше половини порції очищених кедрових горішків. І все перемішайте.
Лишилося викласти хумус в піалу, трохи покропити оливковою олією (для цього зробіть чайною ложкою в поверхні канавки) та посипати горішками, які залишилися.
Тепер приберіть пасту в холод хоча б на 2 години. А потім можете подавати до столу. Ситний і смачний хумус – чудова закуска, якою можна пригощати гостей навіть на свята.