Дуже просто приготувати смачні гамбургери з соковитою котлеткою всередині для вечірки з друзями. На додаток до таких бутербродів можна окремо приготувати картоплю фрі. Але це, так би мовити, вже на ваш розсуд. ? Сьогодні ж я розповім як зробити домашній гамбургер з котлетою і сиром як в Макдональдсі, а покроково оформлений рецепт з фото продемонструє приготування.
Інгредієнти: Булочки для гамбургерів, Зелений салат, Мариновані огірки, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Свинина, Сіль, Сумах, Томатний соус, Цибуля ріпчаста, Яловичина
Кухня: Німецька кухня
Для приготування нам знадобиться:
- 550 грам яловичої вирізки;
- 250 грам свинини (тазостегнова частина);
- 1 невелика цибулина (для фаршу);
- спеції для фаршу: сіль, перець, майоран;
- 10 булочок для гамбургерів;
- 1 упаковка листя зеленого салату;
- 3 штуки солоних огірків;
- 10 ч. ложок гострого томатного соусу;
- 1 ріпчаста цибуля + 1 ст. л. лимонного соку + ½ ч. л. сумах;
- 1 упаковка плавленого вершкового сиру;
- 10 штук дерев’яних шпаг.
Зміст
Як зробити гамбургер з котлетою в домашніх умовах
Котлета для гамбургера
За кілька годин, а краще за добу, ріжемо цибулю півкільцями, додаємо до неї лимонний сік і всипаємо приправу сумах. Перемішуємо, герметично закриваємо, ставимо в холодильник маринуватися.
Далі, пропускаємо через м’ясорубку яловичу вирізку і свинину. Додаємо до них дрібно нашатковану цибулину і всі потрібні спеції. Перемішуємо.
Ділимо фарш на 10 рівних частин (по 80 грам). Формуємо з фаршу кульку і надаємо йому форму котлети для гамбургера. Але в діаметрі котлета повинна вийти трохи більше ніж булочка, так як вона зменшиться в розмірі при смаженні.
Охололі булочки (можна купити, але можна і спекти вдома) потрібно розрізати уздовж на дві рівні половини і викладаємо їх розрізом вниз на гарячу сковороду гриль. Обсмажуємо їх тільки з боку розрізу.
Тим часом, добре розігріваємо сковороду, потім вливаємо олію і прожарюємо її. Опускаємо котлети в розпечену олію і швидко обсмажуємо з усіх боків. Потім, зменшуємо вогонь і продовжуємо смажити котлети до готовності. Таким способом ми “запечатуємо” котлети і зберігаємо їх соковитими.
Формуємо гамбургери
На одну частину булочки (верхню частину) кладемо чайну ложку томатного соусу і пару шматочків маринованого огірка. На іншу частину булочки (нижню частину) кладемо лист салату і по ложці маринованої цибулі, яку ми приготували заздалегідь.
Кладемо по одній котлети на лист салату і покриваємо її одним шматочком плавленого сиру.
Тепер, беремо верхню частину булочки з огірочками і кладемо її на сир. Проколюємо дерев’яною шпажкою до самого низу. Так ми фіксуємо ці складні гарячі бутерброди. ?
Подаємо готові домашні гамбургери з котлетою і сиром поки страва ще гаряча.