Традиційний єврейський форшмак – це смачна закуска, яка готується з солоної риби. І зараз ми розкажемо вам один з класичних рецептів її приготування.
Інгредієнти: Картопля, Рослинна олія, Тюлька, Цибуля, Яйце
Кухня: Єврейська кухня
Цей форшмак готується з тюльки, картоплі і яєць. Так ситна і проста закуска обов’язково сподобається вашим друзям і рідним.
Для приготування треба взяти наступні інгредієнти:
- тюлька солона – 400 грамів;
- картопля – 400 грамів;
- яйця – 2 штуки;
- олія соняшникова ароматна – 100 мілілітрів;
- цибуля – 100 грамів.
Перед приготуванням треба обсмажити олію. Що ж стосується тюльки, то можна придбати солену, але краще буде, якщо ви засолите її самостійно.
Картоплю до форшмаку необхідно брати дрібну, аби вона добре проварилася.
Як готувати форшмак з картоплею і тюлькою
Отже, спочатку треба зварити картоплю. Для цього доведіть воду до кипіння, покладіть в неї картоплю і варіть 15-20 хвилин.
Потім залийте картоплю холодною водою, аби вона швидше вистигла.
Також вам треба відварити яйця круто.
Робіть це одночасно з приготування картоплі. Яйця треба просто покласти в холодну воду, довести її до кипіння та варити протягом 10-ти хвилин.
Далі необхідно підготувати цибулю. Для цього просто поріжте її на дрібні шматочки.
Як варіант, можна перекрутити цибулю в м’ясорубці. Але тоді вона буде як каша. Тому любителям хрумкої цибульки краще порізати її на шматочки.
Далі почистіть яйця і картоплю.
Після цього можна починати подрібнювати інгредієнти за допомогою м’ясорубки. Спочатку треба перекрутити тюльку.
Потім подрібніть яйця і, в останню чергу, картоплю.
Складіть всі інгредієнти в велику ємність та добре їх перемішайте.
У процесі перемішування додаєте підсмажену олію.
Коли ви закінчите, форшмак повинен виглядати, як на цьому фото.
Така закуска має приємну гостроту, чудовий рибний аромат та помірну солоність.
Форшмак варто подавати з чорним хлібом.
Також можна прикрасити канапки кропом чи петрушкою. Готуйте цю просту страву та їжте із задоволенням.