Домашній форшмак з тюльки, з картоплею і яйцем

Традиційний єврейський форшмак – це смачна закуска, яка готується з солоної риби. І зараз ми розкажемо вам один з класичних рецептів її приготування. 

Цей форшмак готується з тюльки,  картоплі і яєць. Так ситна і проста закуска обов’язково сподобається вашим друзям і рідним.

Для приготування треба взяти наступні інгредієнти:

Форшмак з солоною тюльки, картоплі та яєць

  • тюлька солона – 400 грамів;
  • картопля – 400 грамів;
  • яйця – 2 штуки;
  • олія соняшникова ароматна – 100 мілілітрів;
  • цибуля – 100 грамів.

Перед приготуванням треба обсмажити олію. Що ж стосується тюльки, то можна придбати солену, але краще буде, якщо ви засолите її самостійно.

Картоплю до форшмаку необхідно брати дрібну, аби вона добре проварилася.

Як готувати форшмак з картоплею і тюлькою

Отже, спочатку треба зварити картоплю. Для цього доведіть воду до кипіння, покладіть в неї картоплю і варіть 15-20 хвилин.

Форшмак з солоною тюльки, картоплі та яєць

Потім залийте картоплю холодною водою, аби вона швидше вистигла.

Також вам треба відварити яйця круто. 

Робіть це одночасно з приготування картоплі. Яйця треба просто покласти в холодну воду, довести її до кипіння та варити протягом 10-ти хвилин.

Далі необхідно підготувати цибулю. Для цього просто поріжте її на дрібні шматочки.

Домашній форшмак з тюльки, з картоплею і яйцем

Як варіант, можна перекрутити цибулю в м’ясорубці. Але тоді вона буде як каша. Тому любителям хрумкої цибульки краще порізати її на шматочки.

Далі почистіть яйця і картоплю.

Домашній форшмак з тюльки, з картоплею і яйцем

Після цього можна починати подрібнювати інгредієнти за допомогою м’ясорубки. Спочатку треба перекрутити тюльку.

Домашній форшмак з тюльки, з картоплею і яйцем

Потім подрібніть яйця і, в останню чергу, картоплю.

Складіть всі інгредієнти в велику ємність та добре їх перемішайте.

Домашній форшмак з тюльки, з картоплею і яйцем

У процесі перемішування додаєте підсмажену олію.

Домашній форшмак з тюльки, з картоплею і яйцем

Коли ви закінчите, форшмак повинен виглядати, як на цьому фото.

Домашній форшмак з тюльки, з картоплею і яйцем

Така закуска має приємну гостроту, чудовий рибний аромат та помірну солоність.

Домашній форшмак з тюльки, з картоплею і яйцем

Форшмак варто подавати з чорним хлібом.

Домашній форшмак з тюльки, з картоплею і яйцем

Також можна прикрасити канапки кропом чи петрушкою. Готуйте цю просту страву та їжте із задоволенням.