Приготовлені вдома ніжні легкі тістечка з оригінальною горіховою присипкою приведуть ласунів у повний захват та стануть прикрасою святкового столу. А покроково оформлений рецепт з фото допоможе тим, хто вперше береться до випічки. Тож розпочнемо освоювати рецепт приготування заварного тіста для смачних еклерів.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Вода, Волоський горіх, Маргарин, Яйце
Кухня: Французька кухня
Як приготувати еклери в домашніх умовах
В каструлю потрібно налити 1 склянку води, далі в неї додати 125 грамів вершкового маргарину. Воду доведіть до кипіння та зачекайте, щоб маргарин повністю розтопився.
Далі зніміть каструлю з вогню, в жирну рідину додайте одну склянку щойно просіяного борошна. Швиденько перемішайте тісто лопаткою чи великою ложкою, тепер воно кілька хвилин повинно трохи охолонути. У тісто по одному введіть п’ять сирих яєць, після кожного доданого яйця ретельно перемішуйте масу. Коли тісто почне тягнутися за ложкою — воно повністю готове.
Вистеліть деко пергаментним папером та змастіть папір вершковим маслом. Далі починайте викладати тісто на папір за допомогою кондитерського шприца чи мішка, можна викладати також двома десертними ложками. Викладаємо тісто розміром як великий волоський горіх та на значній відстані одну кульку від іншої, бо тістечка при випіканні збільшаться у об’ємі. Духовку заздалегідь розігрійте до температури 175 градусів. Випікайте, доки еклери не стануть рум’яними.
Заварним кулькам дайте охолонути. Далі гострим ножем потрібно надрізати верхівку, але не доводити розріз до кінця, як на фото.
Тепер у кожне тістечко покладіть столову ложку заварного або шоколадного масляного крему та закрийте верхівкою. На кожний еклер зверху нанесіть той же крем та гарненько присипте випічку горіховою крихтою.
Повітряні, легкі та гарні еклери (французькі тістечка) з ніжним кремом всередині та горіховими нотками надзвичайно смачні з холодним м’ятним чаєм або міцною чорною кавою.