Бездріжджовий хліб з кунжутом та насінням гарбуза – це дуже корисна випічка, яка ще і чудово смакує.
Інгредієнти: Базилік, Борошно житнє, Борошно пшеничне, Борошно пшеничне цільнозернових, Вершкове масло, Вода, Молоко, Насіння гарбузове, Сіль, Цукор, Чебрець, Яйце
Кухня: Білоруська кухня, Російська кухня, Українська кухня
Пропонуємо вам рецепт приготування самого хліба та закваски для нього.
Для закваски треба взяти:
- борошно пшеничне – 300 грамів;
- очищена вода – 300 мілілітрів;
- цукровий пісок – 0,5 склянки.
Для тіста вам знадобляться наступні інгредієнти:
- борошно пшеничне цільнозернове – 200 грамів;
- борошно житнє – 200 грамів;
- молоко – 0, 5 склянки;
- вершкове масло – 50 грамів;
- яйце – 1 штука;
- сіль – 0, 5 чайної ложки;
- сухий базилік – 0,5 чайної ложки;
- сухий чебрець – 0,5 чайної ложки;
- гарбузове насіння – 2 столових ложки;
- кунжутне насіння – 1 чайна ложка.
Зміст
Як спекти бездріжджовий хліб в домашніх умовах
Щоб зробити хліб, спочатку необхідно приготувати закваску.
Як зробити закваску для бездріжджового хліба
Візьміть 300 грамів просіяного борошна, змішайте з 300 мілілітрами води і додайте 0,5 склянки цукру. Накрийте посуд рушником та лишіть, щоб ваше рідке тісто бродило. Треба почекати 2 доби, щоб закваска була повністю готова для використання.
Далі можна готувати тісто. Для цього розтопіть вершкове масло в теплому молоці.
Додайте цю суміш в закваску, вбийте яйце, посоліть і добре перемішайте.
Тісто повинно мати рідку консистенцію.
Тепер підсипайте в суміш обидва види борошна, щоб у вас вийшло густе, але не надто круте тісто. Борошно треба використовувати в рівних пропорціях.
Накрийте тісто рушником, лишіть на 12 годин, а потім додайте в нього сухі трави чебрецю і базиліка, а також, гарбузове насіння, і добре вимішайте.
Для випічки бездріжджового хліба змастіть форму олією та викладіть тісто, рівномірно його розподіливши. Лишіть ще на 10 годин.
Після цього посипте його кунжутом і поставте випікатися протягом 40-ка хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів за Цельсієм.
Ось такий гарний рум’яний хліб у вас має вийти.
Він дуже ароматний, має чудову хрустку скоринку.
Тож якщо любите корисну і натуральну їжу – печіть хліб та смакуйте його з рідними і друзями.