Суші – це одна з найпопулярніших Азіатських страв. Ми звикли замовляти суші в ресторані, але їх можна приготувати і вдома. Зараз ми розкажемо простий рецепт приготування суші, а точніше ролів, вдома. Роли з крабовими паличками – це один з найпростіших видів страви. В такі роли кладуть інгредієнти, які можна знайти в кожному магазині:
Інгредієнти: Вода, Крабові палички, Листи з водоростей, Огірок, Рис, Сіль, Соєвий соус
Кухня: Японська кухня
- рис круглозернистий – 150 грамів;
- крабові палички – 100 грамів;
- огірок – 1 штука;
- вода – 180 грамів;
- соєвий соус – за смаком;
- сіль – 0,5 чайної ложки;
- водорості сухі (норі) – 3-4 листи.
Як приготувати суші з крабовими паличками в домашніх умовах
Спочатку треба добре промити рис, кілька разів змінивши воду, та відібрати сміття. До речі, для ролів необхідно обирати рис, в якому всі рисинки будуть приблизно однакового розміру, без сколів та тріщин, і білосніжного кольору.
Наступний крок – правильно відварити рис. Робити це треба в слабосоленій воді, а потім лишити рис охолоджуватися, прикривши його кришкою або рушником. Це робиться, аби він не засох, доки вистигає.
Тепер прийшов час підготувати начинку. Для цього огірки і крабові палички необхідно нарізати тонкими смужками.
Далі візьміть циновку, а якщо її немає – фольгу формату А4 і викладіть половинку норі, гладкою поверхнею догори, та викладіть зверху рис і начинку. До речі, рис спочатку треба просочити спеціальною заправкою, інакше він буде несмачним. Для заправки необхідно з’єднати рисовий оцет, сіль та цукор. Вам знадобиться приблизно 50-60 мілілітрів оцту, 2 столових ложки цукру та 2 чайних ложки солі. Залийте заправку в рис та обережно перемішайте, стараючись не пошкодити структуру рисинок.
Далі загорніть роли за допомогою циновки (до речі, її варто закрити харчовою плівко) та відкладіть “ковбаску” вбік. Зробіть стільки ковбасок, скільки вам необхідно.
Потім почекайте 5 хвилин, аби роли добре сформувалися.
Далі добре змочіть гострий ніж і починайте різати. Спочатку краще порізати рулет навпіл, а потім кожну половинку ще на дві частини.
Тепер можна викладати роли на тарілку та подавати разом з імбиром, васабі та соєвим соусом.
Такі роли станут хорошим варіантом навіть для святкового столу.
Тож, готуйте роли за цим рецептом та насолоджуйтеся їх чудовим ніжним смаком.