Суші-роли – це найпопулярніша страва Японської кухні. Всі ми звикли замовляти роли в ресторанах, але їх досить просто зробити самостійно. Достатньо знати певні нюанси та правильні інгредієнти. Тому пропонуємо вам рецепт ролів з крабовими паличками і червоною рибою.
Особливий плюс такого рецепту в тому, що всі інгредієнти точно знайдуться в найближчому супермаркеті.
Інгредієнти: Вода, Крабові палички, Листи з водоростей, Рис, Сіль, Соєвий соус, Червона риба
Кухня: Японська кухня
Отже, вам треба взяти:
- норі (сухі водорості) – 4 листи;
- рис круглозернистий – 150 грамів;
- крабові палички – 100 грамів;
- червона риба (у мене горбуша слабосолона) – 100 грамів;
- вода – 200 міліграмів;
- сіль – 0,5 чайної ложки;
- соєвий соус – за смаком.
Зміст
Як приготувати суші-роли в домашніх умовах
Щоб приготувати роли, треба правильно зготувати рис та порізати начинку. З начинкою все просто – достатньо лиш порізати інгредієнти на тонкі смужки. А також перевірити, щоб в рибі не було кісточок.
А от з рисом все трошки складніше. По-перше, треба брати тільки круглозернистий, а краще, спеціальний сорт для ролів. А ще, вміти правильно його варити. Бо якщо рис вийде сухим або перетвориться в кашу – роли будуть несмачними і негарними.
Як правильно варити рис для суші-ролів
Спочатку залийте рис і лишіть на 5 хвилин. Потім промивайте водою з-під крану доти, аж доки вода не стане повністю прозорою. Далі залийте його водою, посоліть, але зовсім трошки, та поставте на вогонь і варіть після закипання рівно 12 хвилин. Вогонь повинен бути мінімальним. Далі лишіть рис настоюватися в каструлі ще 10 хвилин. Після цього можете переклади його в іншу ємність і прикрити рушником, або накрити саму каструлю. Це робиться, аби рис не почав засихати, доки він повністю вистигає.
Тим часом зробіть заправку для рису. Саме вона додає клейкості та смаку. Для неї використовується, рисовий оцет та соєвий соус. Їх треба з’єднати, полити рис, та перемішати.
Як зробити суші-роли
Далі візьміть норі, розріжте кожен лист навпіл, викладіть половинку на циновку гладкою стороною до низу, та покладіть рис так, щоб один край був порожнім, а по всій іншій площині рис розподілився рівномірно.
Далі викладіть рибу і палички, як на фото.
А потім згорніть рол за допомогою циновки. Щоб вона не бруднилася – краще накрити килимок харчовою плівкою.
Повторіть це з усіма листами норі, а коли закінчите робити рулети – поріжте їх.
Шматочки повинні бути шириною десь 2-3 сантиметри. А щоб вони не псувалися під час різання – візьміть найгостріший ніж та змастіть його водою.
Ось і все, можете подавати роли з імбир та соєвим соусом.
Якщо зробили забагато смаколиків – не переймайтеся, просто сховайте їх в закритий контейнер. Так роли можуть зберігатися до 2-х діб.