Домашні роли з рисом і червоною рибою

Сьогодні готуємо роли з рисом і червоною рибою. Коли недосвідчені кулінари вирішують вперше спробувати сили в приготуванні однієї із найвідоміших страв японської кухні – суші чи то ролів, вони, зазвичай, неодмінно прямують до магазину за спеціальним набором продуктів. Однак, більш досвідчені кухарі можуть напевно сказати, що інгредієнти для смачних ролів завжди можна знайти на власній кухні.
Головне – мати запас спеціальних листів водоростей, які звуться норі. До речі, однієї пачки норі достатньо для приготування ролів на цілу родину, при чому, не один, а два і навіть три рази. На крайній випадок, можна приготувати японський делікатес і без норі, але особисто мені смак ролів здається більш насиченим з водоростями. Я підібрала для себе оптимальний склад інгредієнтів і пропоную вам спробувати приготувати та поласувати моїми улюбленими ролами, а докладний рецепт та покроково зроблені фото допоможуть вам при першому приготуванні цієї страви.

Отже, нам знадобляться:

  • норі – 4 листи;
  • круглозернистий рис – 1 склянка;
  • червона риба – 150 грам;
  • вода – 1,2 склянки;
  • морська сіль – 0,5 ч. ложки.

Зміст

Як приготувати роли в домашніх умовах

Як правильно відварити рис для ролів

Далеко не з першої спроби мені вдалося знайти правильний спосіб приготування рису для ролів, але тепер, в мене є ідеальний рецепт.

Отже, рис перед приготуванням слід ретельно промити кілька разів, поки вода не залишиться прозорою. Далі, заливаємо його водою та залишаємо на 5 хвилин. Після цього, зливаємо воду та перекладаємо рис в каструлю (бажано з товстим дном), доливаємо воду в пропорції 1:1,2 та ставимо на вогонь. Коли закипить, додаємо морську сіль та зменшуємо вогонь до мінімуму. Залишаємо рис варитися рівно 14 хвилин під закритою кришкою. Після цього, вимикаємо вогонь та ще 5 хвилин тримаємо каструлю закритою. На цьому, ідеальний за консистенцією рис для ролів та суші готовий. Для охолодження перекладаємо його лопаткою на тарілку.

Рис для ролів

Поки чекаємо, можна підготувати рибу. З шматка філе червоної риби вибираємо всі кісточки та нарізаємо його тонкими смужками, приблизно по 1 см завтовшки.

Великі роли з рисом і червоною рибою

Як робити роли з рисом і рибою вдома

Для формування нам знадобиться спеціальний килимок, якщо його немає можна скористатися звичайним листом паперу формату А4 у файлі. Викладаємо на нього лист норі гладенькою стороною донизу, а шорсткою – догори.

Домашні роли з рисом і червоною рибою

На водорість викладаємо шар теплого рису таким чином, як зображено на наступному фото. Щоб полегшити процес та попередити налипання рису на руки, достатньо періодично змочувати їх в холодній чистій воді.

Домашні роли з рисом і червоною рибою

Посередині рису викладаємо смужки червоної риби.

Великі роли з рисом і червоною рибою

Порожній край норі потрібно злегка змочити водою, щоб краї рулету краще трималися. Після цього, формуємо рол та фіксуємо його килимком.

Домашні роли з рисом і червоною рибою

Аналогічним образом скручуємо інші рулетики.

Великі роли з рисом і червоною рибою

Коли всі рулети готові, беремо гострий ніж, змочуємо водою та нарізаємо рулети на шматочки.

Домашні роли з рисом і червоною рибою

Отримані рисові роли з червоною рибою викладаємо на порційні тарілки та подаємо до столу з соєвим соусом.

Суші-роли з рисом і червоною рибою – відео-рецепти

Даний відео-рецепт демонструє як приготувати страву з базовими начинками – з лососем, тунцем і огірком.

З автором цього відео зробить в домашніх умовах роли з лососем і авокадо.

Домашні роли – ідеальна страва для романтичної вечері при свічках. Пляшечка вина, смачна закуска та свічки – і життя одразу покращується. Тож, скоріше готуйте, щоб побалувати себе та коханих!