Домашні роли з червоною рибою, сиром і огірком

Зробити роли зовсім не так важко, як може здатися на перший погляд. Треба лише знати кілька нюансів, які допоможуть приготувати дуже смачну страву, якою можна порадувати себе і пригостити близьких.  Ми пропонуємо простий рецепт ролів з червоною ікрою, сиром та огірком. Для приготування такої страви треба взяти:

  • листи норі – 5 штук;
  • риба червона слабосолена – 150 грамів;
  • рис круглозернистий – 1 склянка (200 грамів);
  • вода – 1 і ¼ склянки;
  • сир м’який (сирний) – 1 баночка;
  • огірок свіжий – 1 штука.

Домашні роли з червоною рибою, сиром і огірком

Як приготувати роли в домашніх умовах

Щоб роли вийшли дійсно смачними, треба приділити особливу увагу приготуванню одного з основних інгредієнтів – рису. Саме від того, наскільки правильно зварено рис, залежить не тільки зовнішній вигляд ролів, а і їх смак.

Як зварити рис для ролів

Обов’язково беріть тільки круглий рис, бо видовжений погано клеїться, а вам треба саме клейкий рис, якому можна надавати потрібну форму.

Спочатку рис треба добре промити в холодній воді, змінивши її 6-7 разів.  Ваша задача – зробити так, щоб після миття вода була максимально прозорою.

Домашні роли з червоною рибою, сиром і огірком

Далі візьміть невелику каструлю, висипте в неї рис, залийте 1 ¼ склянки води та поставте на вогонь. Варити рис треба під щільно закритою кришкою, яку не можна відкривати після моменту закипання. Вариться рис 12 хвилин, а потім ще має 15 хвилин настоятися та набрякнути під закритою кришкою.

Домашні роли з червоною рибою, сиром і огірком

Тим часом необхідно зробити домашню заправку для рису, без якої вони ніколи не вийдуть такими смачними, як в ресторані:

  • оцет яблучний 6% – 4 столових ложки;
  • вода – 2 столових ложки;
  • сіль – 2 чайних ложки;
  • цукровий пісок – 4 столових ложки.

Компоненти необхідно з’єднати та добре перемішати, аби цукор та сіль абсолютно розчинилися. До речі, оцет обов’язково повинен бути натуральним, а не ароматизованим.

Домашні роли з червоною рибою, сиром і огірком

Замість такого оцту можна взяти і рисовий з магазину, але домашня заправка буде смачнішою, та і дешевшою.

Візьміть приблизно половину рідини та полийте нею рис, попередньо викладений на пласку тарілку. Перемішайте кашу та лишіть вистигати.

Домашні роли з червоною рибою, сиром і огірком

Далі візьміть рибу, поріжте довгими шматочками, шириною в 1 сантиметр. До речі, для приготування можна брати як копчену, так і слабосолену червону рибу. Наприклад, можна використати копчену горбушу.

Домашні роли з червоною рибою, сиром і огірком

Огірок необхідно порізати вздовж на довгі брусочки.

Домашні роли з червоною рибою, сиром і огірком

Після цього можна починати робити самі роли.

Як робити роли

Візьміть циновку та закрийте її харчовою плівкою, а зверху покладіть норі, гладкою стороною до низу.

Домашні роли з червоною рибою, сиром і огірком

Викладіть на норі рис так, щоб зайняти ним десь одну третину листа.

Домашні роли з червоною рибою, сиром і огірком

Відступивши від краю, приблизно 1 сантиметр, викладіть вздовж шматочок огірка.

Домашні роли з червоною рибою, сиром і огірком

Поруч покладіть рибу.

Домашні роли з червоною рибою, сиром і огірком

А на неї намажте сир.

Домашні роли з червоною рибою, сиром і огірком

Далі скрутіть роли за допомогою циновки.

Домашні роли з червоною рибою, сиром і огірком

Вільну від продуктів частину листа норі змастіть рисовим оцтом. Краще робити це руками, а не пензликом.

Домашні роли з червоною рибою, сиром і огірком

Закріпіть рулет і покатайте його по циновці кілька разів, аби всі продукти добре втрамбувалися.

Домашні роли з червоною рибою, сиром і огірком

Готові “ковбаски” треба відкласти в сторону та дати їм трохи настоятися.

Домашні роли з червоною рибою, сиром і огірком

Далі можна різати роли. Для цього візьміть максимально тонкий і гострий ніж та обов’язково змочіть його водою.

Суші-роли з червоною рибою, сиром і огірком

Завдяки цьому, продукти менше чіплятимуться за метал і роли вийдуть дуже акуратними.

Суші-роли з червоною рибою, сиром і огірком

Кожен рулет треба розрізати на 6 або 8 шматочків.

Домашні роли з червоною рибою, сиром і огірком

Смакуйте цю чудову страву та пригощайте нею гостей. Любителі Азійської кухні точно оцінять таку смакоту.