Зробити роли зовсім не так важко, як може здатися на перший погляд. Треба лише знати кілька нюансів, які допоможуть приготувати дуже смачну страву, якою можна порадувати себе і пригостити близьких. Ми пропонуємо простий рецепт ролів з червоною ікрою, сиром та огірком. Для приготування такої страви треба взяти:
Інгредієнти: Вода, Огірок, Рис, Сир, Сіль, Цукор, Червона риба, Яблучний оцет
Кухня: Корейська кухня, Японська кухня
- листи норі – 5 штук;
- риба червона слабосолена – 150 грамів;
- рис круглозернистий – 1 склянка (200 грамів);
- вода – 1 і ¼ склянки;
- сир м’який (сирний) – 1 баночка;
- огірок свіжий – 1 штука.
Як приготувати роли в домашніх умовах
Щоб роли вийшли дійсно смачними, треба приділити особливу увагу приготуванню одного з основних інгредієнтів – рису. Саме від того, наскільки правильно зварено рис, залежить не тільки зовнішній вигляд ролів, а і їх смак.
Як зварити рис для ролів
Обов’язково беріть тільки круглий рис, бо видовжений погано клеїться, а вам треба саме клейкий рис, якому можна надавати потрібну форму.
Спочатку рис треба добре промити в холодній воді, змінивши її 6-7 разів. Ваша задача – зробити так, щоб після миття вода була максимально прозорою.
Далі візьміть невелику каструлю, висипте в неї рис, залийте 1 ¼ склянки води та поставте на вогонь. Варити рис треба під щільно закритою кришкою, яку не можна відкривати після моменту закипання. Вариться рис 12 хвилин, а потім ще має 15 хвилин настоятися та набрякнути під закритою кришкою.
Тим часом необхідно зробити домашню заправку для рису, без якої вони ніколи не вийдуть такими смачними, як в ресторані:
- оцет яблучний 6% – 4 столових ложки;
- вода – 2 столових ложки;
- сіль – 2 чайних ложки;
- цукровий пісок – 4 столових ложки.
Компоненти необхідно з’єднати та добре перемішати, аби цукор та сіль абсолютно розчинилися. До речі, оцет обов’язково повинен бути натуральним, а не ароматизованим.
Замість такого оцту можна взяти і рисовий з магазину, але домашня заправка буде смачнішою, та і дешевшою.
Візьміть приблизно половину рідини та полийте нею рис, попередньо викладений на пласку тарілку. Перемішайте кашу та лишіть вистигати.
Далі візьміть рибу, поріжте довгими шматочками, шириною в 1 сантиметр. До речі, для приготування можна брати як копчену, так і слабосолену червону рибу. Наприклад, можна використати копчену горбушу.
Огірок необхідно порізати вздовж на довгі брусочки.
Після цього можна починати робити самі роли.
Як робити роли
Візьміть циновку та закрийте її харчовою плівкою, а зверху покладіть норі, гладкою стороною до низу.
Викладіть на норі рис так, щоб зайняти ним десь одну третину листа.
Відступивши від краю, приблизно 1 сантиметр, викладіть вздовж шматочок огірка.
Поруч покладіть рибу.
А на неї намажте сир.
Далі скрутіть роли за допомогою циновки.
Вільну від продуктів частину листа норі змастіть рисовим оцтом. Краще робити це руками, а не пензликом.
Закріпіть рулет і покатайте його по циновці кілька разів, аби всі продукти добре втрамбувалися.
Готові “ковбаски” треба відкласти в сторону та дати їм трохи настоятися.
Далі можна різати роли. Для цього візьміть максимально тонкий і гострий ніж та обов’язково змочіть його водою.
Завдяки цьому, продукти менше чіплятимуться за метал і роли вийдуть дуже акуратними.
Кожен рулет треба розрізати на 6 або 8 шматочків.
Смакуйте цю чудову страву та пригощайте нею гостей. Любителі Азійської кухні точно оцінять таку смакоту.