Рогалики на сметані – це дуже проста і смачна випічка, яку легко приготувати.
Інгредієнти: Ванілін, Вершкове масло, Маргарин, Повидло, Розпушувач, Сіль, Сметана, Цукор коричневий, Яйце
Щоб зробити рогалики, треба взяти:
- 200 грамів сметани;
- 200 грамів масла або маргарину;
- 400 грамів борошна;
- дрібку солі;
- чайну ложку (один пакетик) розпушувача;
- ароматизатор (ванілін);
- яйце для змащування;
- коричневий цукор для посипання;
- густе повидло для начинки.
Зміст
Як приготувати рогалики на сметані з повидлом
Як зробити тісто для рогаликів
Візьміть ємність, викладіть туди сметану і розм’якшене масло, додайте ванілін і дрібку солі. Якщо хочете, ванілін можна замінити кардамоном або корицею.
Масло і сметану треба змішати до однорідної маси.
Далі додайте борошно з розпушувачем. Його можна замінити половинкою чайної ложки звичайної питної соди. Коли тісто стане досить густим і в’язким, його можна перекладати на стіл, попередньо притрушеним борошном.
Далі вимісіть тісто, загорніть в плівку і лишіть в холодильнику на півгодини.
Після цього розріжте тісто на 4 частини. Поки працюєте з одним шматком, інші поверніть в холодильник.
Присипте дошку борошном та скатайте з шматочка тіста кульку.
Як закручувати рогалики з повидлом
Далі розкатайте на кружальце діаметром не менше 30 сантиметрів і товщиною близько 0,5 сантиметрів.
Розріжте тісто, як на фото.
На кожен шматочок викладіть чайну ложку повидла та розподіліть по всій площині.
Загорніть частинки в рулетики, починаючи з широкої сторони.
Ось такі рогалики у вас мають вийти.
Якщо у вас надто рідке повидло – викладайте його на центр шматочків.
Повторіть все вищеперераховане з іншими шматками тіста.
Як спекти рогалики
Викладіть рогалики на деко, закрите силіконовим килимком або пергаментом.
Зверху змастіть їх жовтком та посипте цукром.
Далі розігрійте духовку до 200-220 градусів за Цельсієм і випікайте рогалики 25-30 хвилин. Після цього зніміть їх з деко і дайте вистигнути.
Така проста випічка буде чудово смакувати з чаєм та кавою.