Домашні рогалики на сметані і маргарині з повидлом

Рогалики на сметані – це дуже проста і смачна випічка, яку легко приготувати.

Щоб зробити рогалики, треба взяти:

  • 200 грамів сметани;
  • 200 грамів масла або маргарину;
  • 400 грамів борошна;
  • дрібку солі;
  • чайну ложку (один пакетик) розпушувача;
  • ароматизатор (ванілін);
  • яйце для змащування;
  • коричневий цукор для посипання;
  • густе повидло для начинки.

Домашні рогалики на сметані і маргарині з повидлом

Зміст

Як приготувати рогалики на сметані з повидлом

Як зробити тісто для рогаликів

Візьміть ємність, викладіть туди сметану і розм’якшене масло, додайте ванілін і дрібку солі. Якщо хочете, ванілін можна замінити кардамоном або корицею.

Домашні рогалики на сметані і маргарині з повидлом

Масло і сметану треба змішати до однорідної маси.

Домашні рогалики на сметані і маргарині з повидлом

Далі додайте борошно з розпушувачем. Його можна замінити половинкою чайної ложки звичайної питної соди. Коли тісто стане досить густим і в’язким, його можна перекладати на стіл, попередньо притрушеним борошном.

Домашні рогалики на сметані і маргарині з повидлом

Далі вимісіть тісто, загорніть в плівку і лишіть в холодильнику на півгодини.

Домашні рогалики на сметані і маргарині з повидлом

Після цього розріжте тісто на 4 частини. Поки працюєте з одним шматком, інші поверніть в холодильник.

Домашні рогалики на сметані і маргарині з повидлом

Присипте дошку борошном та скатайте з шматочка тіста кульку.

Домашні рогалики на сметані і маргарині з повидлом

Як закручувати рогалики з повидлом

Далі розкатайте на кружальце діаметром не менше 30 сантиметрів і товщиною близько 0,5 сантиметрів.

Домашні рогалики на сметані і маргарині з повидлом

Розріжте тісто, як на фото.

Домашні рогалики на сметані і маргарині з повидлом

На кожен шматочок викладіть чайну ложку повидла та розподіліть по всій площині.

Домашні рогалики на сметані і маргарині з повидлом

Загорніть частинки в рулетики, починаючи з широкої сторони.

Домашні рогалики на сметані і маргарині з повидлом

Ось такі рогалики у вас мають вийти.

Домашні рогалики на сметані і маргарині з повидлом

Якщо у вас надто рідке повидло – викладайте його на центр шматочків.

Повторіть все вищеперераховане з іншими шматками тіста.

Домашні рогалики на сметані і маргарині з повидлом

Як спекти рогалики

Викладіть рогалики на деко, закрите силіконовим килимком або пергаментом.

Домашні рогалики на сметані і маргарині з повидлом

Зверху змастіть їх жовтком та посипте цукром.

Домашні рогалики на сметані і маргарині з повидлом

Далі розігрійте духовку до 200-220 градусів за Цельсієм і випікайте рогалики 25-30 хвилин. Після цього зніміть їх з деко і дайте вистигнути.

Домашні рогалики на сметані і маргарині з повидлом

Така проста випічка буде чудово смакувати з чаєм та кавою.