Мабуть, нема такої сім’ї, яка не любить смакувати свіжими, ароматними домашніми пиріжками, а начинка зі смачної та корисної капусти подобається і дорослим і дітлахам.
Інгредієнти: Дріжджі, Капуста, Кисле молоко, Морква, Сіль, Соняшникова олія, Томатний сік, Цибуля, Цукор
Детальний рецепт із покроковими фото допоможуть в приготуванні смачних дріжджових пиріжків із капустою у духовці.
Складники:
Для тіста:
- 250 мілілітрів кислого молока;
- 15 грамів дріжджів;
- 1 ст. л. цукрового піску;
- пів ст. л. солі;
- 3 ст. л. соняшникової олії.
Для начинки:
- 1 капустина невеликого розміру;
- 1 цибулина;
- 1 морквина;
- 1 стакан томатного соку;
- сіль, цукор (за смаком).
Зміст
Як спекти пиріжки з капустою
Насамперед, необхідно замісити дріжджове тісто.
Як зробити тісто для пиріжків із капустою
У миску потрібно налити кисле молоко й нагріти в мікрохвильовці або на плиті. Воно повинно бути теплим. Потім, до нього слід додати цукор і дріжджі, розмішати все та накрити посудину рушником або тарілкою. Дріжджі дуже добре «запрацюють», якщо отриману суміш поставити в тепле місце, наприклад, в розігріту до мінімальної температури духовку. Після цього, потрібно додати сіль, соняшникову олію та просіяну муку. Скотивши з тіста «колобок», його слід помістити в більшу посудину (воно збільшиться в декілька разів) й залишити «рости» під рушником в теплому місці протягом 1-1,5 години.
Як тушкувати капусту для пиріжків
Цибулю та моркву потрібно почистити від шкірки й помити. З капустини слід зняти верхні листки й сполоснути качан під краном. Цибулю треба нарізати дрібним кубиком, а моркву натерти на тертці й підсмажити їх на сковорідці на розігрітій соняшниковій олії. Вогонь повинен бути середнім.
Через декілька хвилин, можна вкидати на сковороду до овочів нашатковану капусту та перемішати. Смажитися все має під кришкою протягом 5 хвилин. Час від часу, вміст сковороди потрібно перемішувати.
Після цього, можна додавати томатний сік, потім, сіль і цукор, перемішати все та тушити до готового стану.
Як ліпити пиріжки з капустою
Спершу, необхідно розділити тісто на шматки. Сформувати з кожного кульку (d=3-4 см). Потім, із кожної кульки зробити коржик. На одній його частині необхідно розмістити начинку та рівномірно розподілити її по поверхні. Після цього, накрити іншою половинкою й защипнути краї.
Як пекти пиріжки з капустою
Сформовані пиріжки необхідно помістити швами до низу на деко, застелене пергаментним папером. Поверхню кожного слід змастити жовтком, ледь розведеним водою та рослинною олією маслом. Після цього, пиріжки повинні 30 хвилин постояти в теплому місці.
Пекти їх потрібно в розігрітій до 180 °C духовці протягом 20 хвилин.
Такі домашні дріжджові пиріжки з капустою добре смакують як холодними, так і теплими.
А ще, це ідеальний перекус на роботі в обідню пору.