Якщо у Вас виникають проблеми з харчуванням Ваших дітей, коли вони відмовляються від страв, приготованих на обід або вечерю і хочуть їсти тільки сосиски, я пропоную відмінний вихід. Приготуйте вдома для вередунів сосиски з курятини, взявши на замітку мій докладний рецепт з покроково відзнятими фото. Домашні сосиски мають чудовий зовнішній вигляд та форму. Якщо діти і помічають якусь різницю між цими сосисками та магазинними, то їдять такий м’ясний делікатес із задоволенням.
Інгредієнти: Крупа манна, Куряча грудка, Паприка, Сіль, Цибуля, Яйце
Як приготувати курячі сосиски в домашніх умовах
Щоб приготувати ніжні та смачні дитячі сосиски, знадобиться філе курки та харчова плівка. Ви можете використати будь-яку частину м’якоті курки або грудку. Я, щоб зекономити час, підготувала 900 грамів курячого філе з грудки.
М’ясо пропустити через м’ясорубку з найменшим перетином. Так само перекрутити одну цибулину вагою, приблизно, 150 грамів.
До фаршу додати 2 столові ложки манної крупи та 1 куряче яйце.
Посолити за смаком, далі додати 0,5 чайної ложки солодкої паприки. Фарш потрібно вимішати дуже ретельно.
Тепер потрібно сформувати сосиски. Зауважу, що цей процес клопіткий, але цікавий, якщо у Вас є помічники.
На обробну дошку вислати харчову плівку, та не поспішайте обрізати плівку від основи, це краще зробити тоді, коли сосиска сформована наполовину.
На середину плівки викласти 1-2 столових ложки фаршу. Якщо хочете приготувати великі сосиски, тоді потрібно покласти більше фаршу. Дуже гарний вигляд мають маленькі сосисочки, як кажуть, «на один укус», та їх формування займає більше часу. Я, заради економії часу, роблю ковбаски довжиною, приблизно, 10 сантиметрів.
Накрити фарш вільним краєм і починати загортати продовгасту заготовку. Загортати треба максимально щільно, утрамбовуючи м’ясо, щоб усе повітря вийшло з-під плівки.
Потім відрізати плівку від основи та загорнути сосиску в трубочку.
Кінці скрутити та зав’язати міцним вузликом.
Повторювати ці дії, доки увесь фарш не закінчиться. В результаті, я сформувала 10 курячих сосисок.
Половину з них я, зазвичай, кладу на обробну дошку (щоб вони не втратили форму) та відправляю у морозильну камеру, щоб приготувати пізніше. Через добу їх можна буде перекласти у звичайний пакет.
Другу частину відварити. У каструлі закип’ятити велику кількість води, трохи посолити та опустити курячі сосиски в окріп.
Варити їх потрібно на середньому вогні протягом 20-25 хвилин. Коли будете варити заморожені сосиски, час варіння збільшіть на 5 хвилин.
Обережно дістати готові сосиски, викласти на друшляк, вони повинні повністю охолонути. Пам’ятайте, що пар у харчовій плівці дуже гарячий, не обпечіться.
Коли продукт охолоне, зняти плівку. По суті, сосиски готові, та вони бліднуваті, тому їх краще трішки підрум’янити на сковорідці.
Сосиски після обсмаження мають гарний золотавий колір.
До них можна приготувати будь-який гарнір. У моєму сьогоднішньому меню гречано-рисовий мікс з овочами.
Та мої домашні найбільше люблять гречку з овочами .
Звичайно, приготування таких смачних курячих сосисок —процес клопіткий та займає деякий час. Та всі зусилля недаремні, коли мама бачить, як її діти просто «уплітають» ніжну страву, не забуваючи й про гарнір. Побалуйте своїх рідних таким кулінарним шедевром. Вони сподобаються не тільки дітям, але й дорослим.