Завдяки різноманітності видів кремів, існує безліч варіантів їх комбінації з різними коржами і видами тіста. Різні смачні креми для тортів створюють величезне поле для фантазії людей, що виготовляють кондитерські вироби, як на підприємствах, так і в домашніх умовах.
Пам’ятайте, що ви можете використовувати в одному торті кілька видів крему, а можете один пофарбувати у різні кольори – це зробить ваш десерт не тільки більш смачним, але і незвичайним та цікавим.
Потрібно пам’ятати, що рецепт (технологія приготування крему), це ще не все. Креми для тортів вийдуть пишними і смачними, якщо ви використовуєте тільки свіжі інгредієнти перевіреної якості. Тільки за умови дотримання цих двох умов, готовий крем буде відповідати вашим очікуванням і від вживання готового десерту залишаться тільки приємні враження! І так, розглянемо основні креми для тортів.
Зміст
Білковий крем для торта
Білковий крем готують шляхом збивання білків курячих яєць з цукром. Отримана густа і стійка піна відмінно підходить для обмазування поверхні тортів перед їх оформленням, для наповнення трубочок і вафель та для формування легких елементів декору. При додаванні в білковий крем барвників і деяких добавок (наприклад, лимонної цедри або шоколаду), можна отримати смачний та оригінальний десерт.
Відео-рецепт приготування білкового крему від Ольги Матвій.
Заварні креми для тортів
Заварний крем потрібно готувати строго за правилами:
- в каструльці з товстим дном,
- змішувати дерев’яною лопаткою,
- варити на невеликому вогні.
Коли крем готовий, його необхідно присипати цукровим піском (щоб уникнути засихання верхнього шару і утворення скоринки) і прибрати в холодне місце (бажано з температурою близько 10 градусів). Після охолодження прибрати заварний крем в холодильник. Пам’ятайте, що максимальний термін його зберігання – 24 години.
Ідеально заварний крем поєднується з пісочним і листковим тістом, тому з нього готують наповнення для тістечок, слоек з фруктами, наполеонів та іншої подібної випічки.
Пропонуємо відео-рецепт заварного крему від бабушкі Емми.
Масляні креми для тортів
Масляний крем готується на основі вершкового масла, він є одним з найбільш поширених і універсальних. В залежності від компонента, використаного при готуванні, розрізняють 5 основних видів масляного крему:
- масляний крем на цукровій пудрі,
- на згущеному молоці,
- на яйцях,
- на цукровому сиропі,
- на молоці та яйцях.
При додаванні варення, шоколаду або будь-яких фарбуючих компонентів можна отримати найрізноманітніші варіації масляного крему.
Масляні крему є одними із самих калорійних і «важких», тому, при виготовленні тортів та інших кондитерських виробів, слід строго розраховувати кількість такого крему. З нього відмінно виходять різні прикраси для тортів – квіти, фігурки тварин, дерева і водойми… Достатньо просто використати барвник потрібного кольору.
Завершуючи цей розділ, пропонуємо ще один рецепт крему від попереднього автора – самий простий масляний крем.
Вершковий крем для торта
Одним з найсмачніших і ніжних є вершковий крем. Він виходить шляхом збивання вершків з додаванням різних компонентів. Щоб домашній вершковий крем вийшов і ви могли б використовувати його при приготуванні різних смачних десертів, необхідно обирати інгредієнти найвищої якості і суворо дотримуватись правил виготовлення крему.
Кілька важливих секретів приготування:
- використання жирних вершків (35%). Якщо взяти вершки зниженої жирності (20%), необхідно додати желатин, інакше, крем вийде дуже рідким;
- вершки повинні бути холодними (теплі почнуть розшаровуватися), збивати потрібно вінчиком;
- процес збивання повинен відбуватися поступово – спочатку повільно, потім швидко. Якщо в процесі збивання почне відбуватися розшарування, викладаємо продукт на сито, щоб стекла рідина і пробуємо збити вдруге. Якщо знову не виходить – використовуйте вершки для інших цілей, крем з них вже не вийде;
- крем з вершків погано тримає форму, тому, якщо вам потрібно щось прикрасити їм, краще додати желатин в процесі приготування;
- вершковий крем прекрасно поєднується з різними бісквітами, а ось, якщо додати такий крем до листкового або пісочного тіста, то готовий виріб може може стати занадто м’яким, погано різатися і не тримати форму;
- якщо додати в вершковий крем натуральні барвники або будь-які смакові добавки, можна отримати величезну та різноманітну палітру кремів;
- пам’ятайте, що максимальний термін зберігання вершкового крему і виробів з нього – 12-13 годин.
Видео-рецепт крему з вершків без згущувача від ютуб-каналу “Випічка і кулінарія”
Сметанний крем для торта
Зрозуміло, що цей різновид крему готується на основі сметани. Продукт повинен бути максимально свіжий, не кислий, з жирністю не менш ніж 30%. Процес збивання аналогічний приготуванню вершкового крему. Сметана теж повинна бути холодною. Слід врахувати, що вироби зі сметанним кремом мають мінімальний термін зберігання – всього кілька годин.
Відео-рецепт сметанного крему з магазинної сметани, що виходить завжди смачний та густий від Ірини Воловик.
Сирний крем для тортів
Сирний чи то творожний крем готується на основі сметанного або вершкового крему. Головний секрет приготування – сир повинен бути не кислим та дуже свіжим, а також, однорідним. Для цього його потрібно добре пробити, наприклад, блендером. Сирний крем відмінно поєднується з різними бісквітами.
Відео-рецепт масляного сирного крему від ютуб-каналу “Я-ТОРТороб”.
Ще хочу запропонувати одне відео з 6-ю рецептами кремів для тортів. Крім вже розглянутих, ви узнаєте ще і як готувати пісний крем для пісних десертів.
Ми розглянули конкретні рецепти та загальні принципи і технології приготування різних кремів для торта в домашніх умовах. Більше про те, як зробити конкретний смачний крем для торта можете дізнатися у відповідних покроково оформлених фото-рецептах, розміщених на сайті.