Домашні креми для тортів

Домашні креми для тортів – види та як правильно робити крем для торта в домашніх умовах

Завдяки різноманітності видів кремів, існує безліч варіантів їх комбінації з різними коржами і видами тіста. Різні смачні креми для тортів створюють величезне поле для фантазії людей, що виготовляють кондитерські вироби, як на підприємствах, так і в домашніх умовах.

Пам’ятайте, що ви можете використовувати в одному торті кілька видів крему, а можете один пофарбувати у різні кольори – це зробить ваш десерт не тільки більш смачним, але і незвичайним та цікавим.

Потрібно пам’ятати, що рецепт (технологія приготування крему), це ще не все. Креми для тортів вийдуть пишними і смачними, якщо ви використовуєте тільки свіжі інгредієнти перевіреної якості. Тільки за умови дотримання цих двох умов, готовий крем буде відповідати вашим очікуванням і від вживання готового десерту залишаться тільки приємні враження! І так, розглянемо основні креми для тортів.

Білковий крем для торта

білковий крем

Білковий крем готують шляхом збивання білків курячих яєць з цукром. Отримана густа і стійка піна відмінно підходить для обмазування поверхні тортів перед їх оформленням, для наповнення трубочок і вафель та для формування легких елементів декору. При додаванні в білковий крем барвників і деяких добавок (наприклад, лимонної цедри або шоколаду), можна отримати смачний та оригінальний десерт.

Відео-рецепт приготування білкового крему від Ольги Матвій.

Заварні креми для тортів

заварний крем

Заварний крем потрібно готувати строго за правилами:

  • в каструльці з товстим дном,
  • змішувати дерев’яною лопаткою,
  • варити на невеликому вогні.

Коли крем готовий, його необхідно присипати цукровим піском (щоб уникнути засихання верхнього шару і утворення скоринки) і прибрати в холодне місце (бажано з температурою близько 10 градусів). Після охолодження прибрати заварний крем в холодильник. Пам’ятайте, що максимальний термін його зберігання – 24 години.

Ідеально заварний крем поєднується з пісочним і листковим тістом, тому з нього готують наповнення для тістечок, слоек з фруктами, наполеонів та іншої подібної випічки.

Пропонуємо відео-рецепт заварного крему від бабушкі Емми.

Масляні креми для тортів

масляний крем

Масляний крем готується на основі вершкового масла, він є одним з найбільш поширених і універсальних. В залежності від компонента, використаного при готуванні, розрізняють 5 основних видів масляного крему:

  1. масляний крем на цукровій пудрі,
  2. на згущеному молоці,
  3. на яйцях,
  4. на цукровому сиропі,
  5. на молоці та яйцях.

При додаванні варення, шоколаду або будь-яких фарбуючих компонентів можна отримати найрізноманітніші варіації масляного крему.

Масляні крему є одними із самих калорійних і «важких», тому, при виготовленні тортів та інших кондитерських виробів, слід строго розраховувати кількість такого крему. З нього відмінно виходять різні прикраси для тортів – квіти, фігурки тварин, дерева і водойми… Достатньо просто використати барвник потрібного кольору.

Завершуючи цей розділ, пропонуємо ще один рецепт крему від попереднього автора – самий простий масляний крем.

Вершковий крем для торта

Вершковий крем

Одним з найсмачніших і ніжних є вершковий крем. Він виходить шляхом збивання вершків з додаванням різних компонентів. Щоб домашній вершковий крем вийшов і ви могли б використовувати його при приготуванні різних смачних десертів, необхідно обирати інгредієнти найвищої якості і суворо дотримуватись правил виготовлення крему.

Кілька важливих секретів приготування:

  • використання жирних вершків (35%). Якщо взяти вершки зниженої жирності (20%), необхідно додати желатин, інакше, крем вийде дуже рідким;
  • вершки повинні бути холодними (теплі почнуть розшаровуватися), збивати потрібно вінчиком;
  • процес збивання повинен відбуватися поступово – спочатку повільно, потім швидко. Якщо в процесі збивання почне відбуватися розшарування, викладаємо продукт на сито, щоб стекла рідина і пробуємо збити вдруге. Якщо знову не виходить – використовуйте вершки для інших цілей, крем з них вже не вийде;
  • крем з вершків погано тримає форму, тому, якщо вам потрібно щось прикрасити їм, краще додати желатин в процесі приготування;
  • вершковий крем прекрасно поєднується з різними бісквітами, а ось, якщо додати такий крем до листкового або пісочного тіста, то готовий виріб може може стати занадто м’яким, погано різатися і не тримати форму;
  • якщо додати в вершковий крем натуральні барвники або будь-які смакові добавки, можна отримати величезну та різноманітну палітру кремів;
  • пам’ятайте, що максимальний термін зберігання вершкового крему і виробів з нього – 12-13 годин.

Видео-рецепт крему з вершків без згущувача від ютуб-каналу “Випічка і кулінарія”

Сметанний крем для торта

сметанний крем

Зрозуміло, що цей різновид крему готується на основі сметани. Продукт повинен бути максимально свіжий, не кислий, з жирністю не менш ніж 30%. Процес збивання аналогічний приготуванню вершкового крему. Сметана теж повинна бути холодною. Слід врахувати, що вироби зі сметанним кремом мають мінімальний термін зберігання – всього кілька годин.

Відео-рецепт сметанного крему з магазинної сметани, що виходить завжди  смачний та густий від Ірини Воловик.

Сирний крем для тортів

сирний крем

Сирний чи то творожний крем готується на основі сметанного або вершкового крему. Головний секрет приготування – сир повинен бути не кислим та дуже свіжим, а також, однорідним. Для цього його потрібно добре пробити, наприклад, блендером. Сирний крем відмінно поєднується з різними бісквітами.

Відео-рецепт масляного сирного крему від ютуб-каналу “Я-ТОРТороб”.

Ще хочу запропонувати одне відео з 6-ю рецептами кремів для тортів. Крім вже розглянутих, ви узнаєте ще і як готувати пісний крем для пісних десертів.

Ми розглянули конкретні рецепти та загальні принципи і технології приготування різних кремів для торта в домашніх умовах. Більше про те, як зробити конкретний смачний крем для торта можете дізнатися у відповідних покроково оформлених фото-рецептах, розміщених на сайті.