Домашні хрусткі вафельні трубочки в вафельниці

Чого тільки немає у магазинах сьогодні!  Солодощі на будь-який смак, а ще будь-якої якості й частенько з досить сумнівними складовими. Як і більшість дітей, мої дуже люблять солодке.  Саме тому я вирішила готувати солодкі смаколики у домашніх умовах.  І вам раджу.  Тим більше, що у цьому немає нічого складного. Сьогодні будемо готувати домашні вафельні трубочки.  Тому, діставайте свою вафельницю з полиці, а якщо її у вас немає, раджу купити.  Адже рецепт, який я вам сьогодні запропоную, ви будете використовувати дуже часто! Тим більше, що всі етапи детально розписані й супроводжуються фотографіями.

Хрусткі вафельні трубочки

Інгредієнти:

  • молоко – 1/2 склянки;
  • яйця – 3 шт.;
  • маргарин – 200 г;
  • цукор – 1/3 склянки;
  • борошно – 1 склянка;
  • ваніль.

Як зробити вафельні трубочки

Для початку розтоплюємо маргарин, стежачи, щоб він не закипів. Не забувайте як слід помішувати. Маргарин можна й маслом замінити, але тоді вафлі будуть не такими хрусткими.  Раджу спробувати обидва варіанти й обрати той, що до смаку вам та вашим рідним.

Хрусткі вафельні трубочки

У розтоплений маргарин додаємо цукор та борошно й вимішуємо досить туге тісто.  Стежте, щоб не було грудочок.

Вбиваємо яйця й знову розмішуємо.

Хрусткі вафельні трубочки

Потроху додаємо молоко, розмішуємо й додаємо ваніль.

Хрусткі вафельні трубочки

Тісто для вафель готове. Виливаємо його на розігріту вафельницю.

Хрусткі вафельні трубочки

Не знімаючи з вафельниці, обережно формуємо трубочку.

Хрусткі вафельні трубочки

Робити це потрібно швидко, доки вафельний млинець не охолов і не став надто крихким. Тоді трубочка не вийде.

Хрусткі вафельні трубочки

Якщо ви хочете м’якіші трубочки – додайте більше молока.  Також раджу експериментувати з тістом, щоб зрозуміти, які вафлі будуть до смаку саме вам.

Хрусткі вафельні трубочки

А тепер можете ставити чайник, тому що наші вафельні трубочки готові!

Хрусткі вафельні трубочки

За бажанням можна зробити начинку із заварного крему, згущеного молока або топленого шоколаду.  Якою буде начинка – вирішувати вам!  А за допомогою вафельниці, ви можете зробити цікаві форми для ваших вафель. Досить популярними є напіввідкриті вафельні конвертики, які у поєднанні з білковим кремом мають досить вишуканий вигляд.

Хрусткі вафельні трубочки

Якщо ж ви в міру ласун, то вафлі без начинки стануть чудовим доповненням до чаю, кави або іншого напою.