Чого тільки немає у магазинах сьогодні! Солодощі на будь-який смак, а ще будь-якої якості й частенько з досить сумнівними складовими. Як і більшість дітей, мої дуже люблять солодке. Саме тому я вирішила готувати солодкі смаколики у домашніх умовах. І вам раджу. Тим більше, що у цьому немає нічого складного. Сьогодні будемо готувати домашні вафельні трубочки. Тому, діставайте свою вафельницю з полиці, а якщо її у вас немає, раджу купити. Адже рецепт, який я вам сьогодні запропоную, ви будете використовувати дуже часто! Тим більше, що всі етапи детально розписані й супроводжуються фотографіями.
Інгредієнти: Борошно, Ваніль, Маргарин, Молоко, Цукор, Яйце
Інгредієнти:
- молоко – 1/2 склянки;
- яйця – 3 шт.;
- маргарин – 200 г;
- цукор – 1/3 склянки;
- борошно – 1 склянка;
- ваніль.
Як зробити вафельні трубочки
Для початку розтоплюємо маргарин, стежачи, щоб він не закипів. Не забувайте як слід помішувати. Маргарин можна й маслом замінити, але тоді вафлі будуть не такими хрусткими. Раджу спробувати обидва варіанти й обрати той, що до смаку вам та вашим рідним.
У розтоплений маргарин додаємо цукор та борошно й вимішуємо досить туге тісто. Стежте, щоб не було грудочок.
Вбиваємо яйця й знову розмішуємо.
Потроху додаємо молоко, розмішуємо й додаємо ваніль.
Тісто для вафель готове. Виливаємо його на розігріту вафельницю.
Не знімаючи з вафельниці, обережно формуємо трубочку.
Робити це потрібно швидко, доки вафельний млинець не охолов і не став надто крихким. Тоді трубочка не вийде.
Якщо ви хочете м’якіші трубочки – додайте більше молока. Також раджу експериментувати з тістом, щоб зрозуміти, які вафлі будуть до смаку саме вам.
А тепер можете ставити чайник, тому що наші вафельні трубочки готові!
За бажанням можна зробити начинку із заварного крему, згущеного молока або топленого шоколаду. Якою буде начинка – вирішувати вам! А за допомогою вафельниці, ви можете зробити цікаві форми для ваших вафель. Досить популярними є напіввідкриті вафельні конвертики, які у поєднанні з білковим кремом мають досить вишуканий вигляд.
Якщо ж ви в міру ласун, то вафлі без начинки стануть чудовим доповненням до чаю, кави або іншого напою.