Домашні голубці зі свинячим фаршем і рисом в томатному соусі – це смачна універсальна страва, яку можна подати навіть до святкового столу.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Капуста, Кетчуп, Морква, Рис, Рослинна олія, Свинина, Сіль, Сметана, Спеції, Томатний сік, Цибуля, Цукор, Часник
Для приготування голубців необхідно взяти:
- рис (довгозерний) – 130 грамів;
- свинина або фарш свинячий – 130 грамів;
- капуста (велика) – 1/2 штуки;
- морква – 3 штуки;
- цибуля – 1 штука;
- часник – 1 зубок;
- томатний сік – 1 склянка;
- вода – 1/2 склянки;
- борошно пшеничне – 1 столова ложка;
- олія – 2 столових ложки;
- сіль – 2 чайних ложки;
- цукор – 1/2 чайної ложки;
- спеції (прованські трави, перець) – 1/2 чайної ложки;
- сметана – за смаком;
- кетчуп – за смаком.
Як приготувати голубці з капусти з фаршем і рисом в томатному соусі
Спочатку добре промийте рис і залийте його теплою кип’яченою водою на 30 хвилин.
Зі свинини зробіть фарш, посипте його сіллю, перцем, прованськими травами.
Розділіть капустину на листочки, кінці з потовщенням зріжте.
Змішайте рис та фарш.
Суміш загорніть в листя капусти.
Далі викладіть листи на дно каструлі, на них покладіть голубці, залийте водою і починайте готувати на слабкому вогні.
Після цього візьміть всі інші овочі, які є в рецепті, почистіть та подрібніть. З них ви будете готувати томатний соус.
Обсмажте овочі на олії, попередньо добре розпеченій. Посипте їх пшеничним борошном, сіллю, цукром і прованськими травами. Додайте томатний сік та перемішайте соус дерев’яною лопаткою. Далі залийте ним голубці і тушкуйте ще 25-28 хвилин.
Перевірити готовність дерев’яною шпажкою в найтовшому місці капустяного листа. Якщо ви легко прокололи голубець – значить, страва готова.
Подавати голубці варто зі сметаною та кетчупом.
Ось яка апетитна страва у вас має вийти.
Смачного!