Члени моєї родини – великі шанувальники чіпсів. Однак, придбані в магазині картопляні снеки хоч і смачні, але вельми шкідливі, адже виробляються зовсім не з натуральних компонентів. Тому, я вирішила самотужки посмажити чіпси з молодої картоплі на сковороді, щоб побалувати домочадців хрусткими та більш-менш корисними ласощами. Страва вийшла вельми смачною. Приготування домашніх чіпсів не вимагає ні значних фінансових витрат, ні багато часу, тому, можете спробувати зробити їх в домашніх умовах. Подробиці процесу приготування смачних та хрустких картопляних чіпсів розкриє мій докладний рецепт з покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Картопля, Рослинна олія, Сіль
Для хрустких домашніх чіпсів нам необхідно взяти:
- 0,5 кг молодої картоплі;
- 300 мл рослинної олії;
- сіль – за смаком.
Як приготувати домашні чіпси з молодої картоплі на сковороді
Для нашої страви бажано взяти свіжовикопану молоду картоплю, щоб вона була не в’ялою, рівненькою та не торкнутою шкідниками. Для приготування підійдуть бульби невеликого розміру та приблизно однакові по формі.
Для початку, картоплю заливаємо водою та ретельно промиваємо, щоб на поверхні не залишилося ніякого бруду.
Ніжну та тонку шкірку молодої картоплі можна не знімати. Необхідно лише нарізати чисті бульби тоненькими слайсами. Для цього раджу скористатися картофелечисткою, так кружальця будуть однакової товщини.
Картопляні слайси заливаємо холодною водою та залишаємо постояти кілька хвилин.
Після цього, зливаємо воду та повторно замочуємо картоплю в чистій воді. Кілька промивань допоможуть позбутися зайвого крохмалю, завдяки чому, готові чіпси будуть більш хрусткими.
Після промивання кружальця картоплі обов’язково необхідно обсушити. Для цього, викладаємо їх тонким шаром на паперовий рушник та обережно прибираємо серветкою зайву вологу.
В сковороді прогріваємо рослинну олію. Смажити чіпси потрібно в добре розпеченій олії на сильному вогні. На сковороду відправляємо картопляні слайси маленькими порціями, щоб вони не накладалися один на одного та добре просмажилися.
Як бачите на фото, чіпси повинні вільно плавати в достатній кількості олії.
Таким чином, картопля добре просмажується і шматочки не потрібно, навіть, перевертати. Рум’яні слайси просто знімаємо зі сковороди за допомогою шумівки та смажимо наступну порцію.
Щоб готові чіпси не були занадто жирними, викладаємо їх зі сковороди спочатку на паперовий рушник. Посипаємо сіллю за смаком поки вони ще гарячі.
Як бачите, домашні картопляні чіпси виходять рум’яними та золотистими. А як апетитно вони хрумтять, навіть, не передати словами. 🙂
Можна експериментувати та додавати окрім солі ще і свої улюблені спеції, наприклад, карі чи хмелі-сунелі. Зазвичай, я домашні чіпси перед подачею доповнюю свіжою зеленню, кетчупом чи іншим соусом. Спробуйте за моїм рецептом зробити і ви.
На завершення, пропоную дізнатись про ще один швидкий та цікавий спосіб зробити картопляні чіпси в домашніх умовах легко та швидко.
Якщо вам ще не вдалось купити таке чудо застосування, як у автора попереднього відео, то про те, як вам вийти із цієї ситуації підкаже наступний відео-рецепт. Всім смачного!