Впевнена, що кожен хоч раз спробував в Макдональдсі або в кафе фаст-фуду гамбургер. Смачно, та погодьтеся, що краще та корисніше зробити булочки для чізбургерів та гамбургерів в домашніх умовах. Що може бути смачнішого, ніж м’які та пухкі домашні булочки для гамбургерів на сніданок, у які кожен член сім’ї може покласти начинку до смаку? Приготувати таку випічку просто та швидко. Візьміть на замітку мій простий рецепт з покроково зробленими фото, які полегшать приготування швидких булочок.
Інгредієнти: Здобне дріжджове тісто, Кунжут, Молоко, Яйце
Кухня: Французька кухня
Інгредієнти:
- 1 порція дріжджового здобного тіста;
- 2 жовтки;
- 3 столові ложки молока;
- по 2 ч. ложки чорного та білого насіння кунжуту;
Як зробити булочки для гамбургера в домашніх умовах
Перш за все готове тісто потрібно поділити на 12 однакових частинок. Якщо хочете більшу кількість булочок, то можна поділити на 18, тільки тоді вони будуть меншого розміру. Це на Ваш розсуд.
Тепер один шматок тіста потрібно покласти в долоню, поставити великий палець у центр тіста та загортати краї до центру, як видно на фото.
Обробну дошку злегка притрусити борошном та викласти отриманий колобок тіста швом донизу. Накрити колобок рукою (притискати не треба). Покачати колобок по поверхні дошки за годинниковою стрілкою.
Деко застелити пергаментним папером або покласти силіконовий килимок, змастити маслом та викласти всі колобки. Колобки не потрібно сильно притискати долонею, булочки повинні бути височенькими, адже їх потім потрібно розрізати навпіл та сформувати в них начинку. Накрити сухою легкою лляною серветкою та залишити підходити на півгодини.
Включити духовку, щоб вона добре прогрілася, на 180 градусів.
В одній піалі змішати чорне та біле насіння кунжуту, в іншій збовтати жовток з молоком. Ними потрібно змастити та посипати булочки.
Зняти з колобків серветку, легенько та обережно, не притискаючи, змастити їх кулінарним пензликом сумішшю молока з жовтком. Посипати кожну булочку кунжутом.
Поставити деко в духовку на 12-15 хвилин. Готові булочки збільшуються в об’ємі та набувають чудового карамельного кольору.
Дістати булочки для гамбургерів з духовки, покласти на решітку, для охолодження. Далі можна їх перекласти на обробну дошку або на тарілку. Від ніжних, повітряних, пишних булочок не можна відвести очей. Я пальцем натиснула на середину булочки, а коли прибрала, форма відновилася за кілька секунд. Це означає, що випічка приготована правильно.
Мене спокусила м’яка булочка і я розламала її, щоб спробувати на смак. Погляньте, яка вона ніжна та пишна всередині. Можна починати формувати начинку для гамбургерів. Смачного!