Смачні та ситні домашні дріжджові біляші з курячим фаршем будуть доречні як в повсякденному, так і в святковому меню. А ще, їх зручно брати з собою на природу. Страва проста, традиційна, але дуже смачна і ароматна. Курячі біляші за запропонованим, покроково оформленим рецептом з фото, виходять соковитими і більш дієтичні (менш жирні), на відміну від своїх побратимів зі свинячим або яловичим фаршем. Кожна господиня зможе самостійно насмажити смачні біляші в домашніх умовах.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вершкове масло, Вода, Дріжджі, Курячий фарш, Олія рослинна, Перець чорний мелений, Сіль, Спеції, Цибуля, Цукор
Складові для тіста:
- борошно – 100 гр;
- вода – 200 мл;
- дріжджі свіжі – 25 гр;
- олія рослинна – 2 ст.л .;
- цукор – 2 ст.л.;
- сіль – 1 ч.л.
Для начинки:
- курячий фарш – 300 гр;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль та спеції – за смаком;
- перець чорний – 5 гр;
- вершкове масло – 50 гр.
Зміст
Як приготувати біляші з курячим фаршем
Як зробити тісто для біляшів
Починаючи приготування такої домашньої випічки, перше, чим повинна зайнятися господиня, це замісити дуже смачне дріжджове тісто для біляшів. Адже йому потрібно буде час щоб піднятися, а на це піде не менше 1 години. І так, приступаємо до замісу.
Спершу потрібно з’єднати тепленьку воду з цукром і свіжими дріжджами. Ретельно розтерти продукти.
Додати олію рослинну без запаху.
Всипати борошно з сіллю і замісити еластичне дріжджове тісто. Відправити його підніматися на годину в досить тепле місце. Тим часом, можемо приступити до приготування начинки.
Як правильно приготувати соковитий курячий фарш для біляшів
Подрібнити очищену цибулю на дуже дрібні кубики.
Додати цибулю до курячого фаршу і ретельно перемішати. Всипати сіль за смаком і все спеції.
Всипати подрібнене вершкове масло. Перемішати м’ясну масу і відставити, нехай постоїть при кімнатній температурі.
Як ліпити біляші
Коли дріжджове тісто підросте, розділити його на невеликі кульки.
Розкачати кожну кульку у не великий та не товстий (але і не тонкий) пласт.
Викласти начинку і згорнути тісто в кульку, підігнувши краї тіста до центру.
Злегка розкачати кульку з м’ясом в пласт.
Як смажити біляші на сковороді
Зробити це дуже просто. Вам слід просто обсмажити курячі біляші на сковороді з рослинною олією з двох сторін до рум’яної скоринки. Вогонь під сковорідкою повинен бути середньої потужності, щоб біляші не зарум’янилися завчасно, поки м’ясо в середині ще не пропеклося.
Такі ароматні смажені пиріжки з м’ясом можете подавати до столу гарячими. Смачного!
Запропоновані тут курячі біляші стануть ідеальним доповненням до будь-яких перших страв. Вони ситні, ароматні і дуже соковиті, завдяки вершковому маслу, яке ми додали до курячого фаршу. Готується така несолодка дріжджова випічка півтори години, але результат вартує витрачених зусиль і часу!