Домашні біляші з курячим фаршем з дріжджового тіста - соковиті, смачні та ніжні

Домашні біляші з курячим фаршем з дріжджового тіста – соковиті, смачні та ніжні

Смачні та ситні домашні дріжджові біляші з курячим фаршем будуть доречні як в повсякденному, так і в святковому меню. А ще, їх зручно брати з собою на природу. Страва проста, традиційна, але дуже смачна і ароматна. Курячі біляші за запропонованим, покроково оформленим рецептом з фото, виходять соковитими і більш дієтичні (менш жирні), на відміну від своїх побратимів зі свинячим або яловичим фаршем. Кожна господиня зможе самостійно насмажити смачні біляші в домашніх умовах.

Складові для тіста:

Курячі біляші дріжджові - дуже смачні і ніжні

  • борошно – 100 гр;
  • вода – 200 мл;
  • дріжджі свіжі – 25 гр;
  • олія рослинна – 2 ст.л .;
  • цукор – 2 ст.л.;
  • сіль – 1 ч.л.

Для начинки:

  • курячий фарш – 300 гр;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль та спеції – за смаком;
  • перець чорний – 5 гр;
  • вершкове масло – 50 гр.

Зміст

Як приготувати біляші з курячим фаршем

Як зробити тісто для біляшів

Починаючи приготування такої домашньої випічки, перше, чим повинна зайнятися господиня, це замісити дуже смачне дріжджове тісто для біляшів. Адже йому потрібно буде час щоб піднятися, а на це піде не менше 1 години. І так, приступаємо до замісу.

Спершу потрібно з’єднати тепленьку воду з цукром і свіжими дріжджами. Ретельно розтерти продукти.

Курячі біляші дріжджові - дуже смачні і ніжні

Додати олію рослинну без запаху.

Курячі біляші дріжджові - дуже смачні і ніжні

Всипати борошно з сіллю і замісити еластичне дріжджове тісто. Відправити його підніматися на годину в досить тепле місце. Тим часом, можемо приступити до приготування начинки.

Курячі біляші дріжджові - дуже смачні і ніжні

Як правильно приготувати соковитий курячий фарш для біляшів

Подрібнити очищену цибулю на дуже дрібні кубики.

Курячі біляші дріжджові - дуже смачні і ніжні

Додати цибулю до курячого фаршу і ретельно перемішати. Всипати сіль за смаком і все спеції.

Курячі біляші дріжджові - дуже смачні і ніжні

Всипати подрібнене вершкове масло. Перемішати м’ясну масу і відставити, нехай постоїть при кімнатній температурі.

Курячі біляші дріжджові - дуже смачні і ніжні

Як ліпити біляші

Коли дріжджове тісто підросте, розділити його на невеликі кульки.

Курячі біляші дріжджові - дуже смачні і ніжні

Розкачати кожну кульку у не великий та не товстий (але і не тонкий) пласт.

Курячі біляші дріжджові - дуже смачні і ніжні

Викласти начинку і згорнути тісто в кульку, підігнувши краї тіста до центру.

Курячі біляші дріжджові - дуже смачні і ніжні

Злегка розкачати кульку з м’ясом в пласт.

Ніжні курячі біляші

Як смажити біляші на сковороді

Зробити це дуже просто. Вам слід просто обсмажити курячі біляші на сковороді з рослинною олією з двох сторін до рум’яної скоринки. Вогонь під сковорідкою повинен бути середньої потужності, щоб біляші не зарум’янилися завчасно, поки м’ясо в середині ще не пропеклося.

Ніжні курячі біляші

Такі ароматні смажені пиріжки з м’ясом можете подавати до столу гарячими. Смачного!

Домашні біляші з курячим фаршем

Запропоновані тут курячі біляші стануть ідеальним доповненням до будь-яких перших страв. Вони ситні, ароматні і дуже соковиті, завдяки вершковому маслу, яке ми додали до курячого фаршу. Готується така несолодка дріжджова випічка півтори години, але результат вартує витрачених зусиль і часу!