Цей рецепт презентує дуже простий в приготуванні, корисний і смачний суп на бульйоні з індички зі свіжими овочами та крупою булгур. Це ідеальне поєднання продуктів. Дієтичне м’ясо індички робить страву легкою та нежирною, завдяки крупі булгур суп виходить густим і ситним, а томати додають йому приємну кислуватість і неабиякий аромат. Покроковий фоторецепт із докладним описом кожного із процесів дозволить швидко та просто приготувати смачну першу страву.
Інгредієнти: Вода, Картопля, Крила індички, Крупа булгур, Лавровий лист, Морква, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Часник
Складники:
- 2 індичих крила;
- 3 томати;
- 50 мілілітрів рослинної олії;
- 50 грамів крупи булгур;
- 1 головка часнику;
- 1 цибулина;
- 1 морквина;
- 4 картоплини;
- півтора ст. л. солі;
- 3 літри води;
- 2 листи лавра.
Як приготувати суп з індички з картоплею, овочами та крупою
Для початку, необхідно замочити крупу булгур в холодній воді на пів години. Вона повинна за цей час набухнути.
Після цього, слід поставити варити бульйон. Індичі крила потрібно помити, обсушити на паперових рушниках і розрізати по сухожиллю з допомогою гострого ножа на три частини (як на фото).
Шматки крил треба помістити в каструлю, залити чистою холодною водою та поставити на вогонь.
За час, доки в каструлі закипить вода, слід почистити цибулю, моркву та нарізати їх на великі шматки.
У цьому рецепті томатного супу моркву й цибулю не рекомендується смажити, а потрібно варити їх разом із м’ясом.
Після закипання бульйону, з нього обов’язково треба зняти піну.
Вкинувши в бульйон моркву та цибулю, вогонь необхідно зменшити до мінімальної позначки, а каструлю варто накрити кришкою.
Індичі крила повинні варитися до готовності. Це, приблизно, займе 40 хвилин.
Доки вариться бульйон, слід приготувати засмажку. Для цього потрібно почистити часник і нарізати його на тонкі пластинки.
У томатів необхідно спочатку видалити плодоніжки, а потім нарізати їх на дрібні кубики.
На сковороді на олії спочатку треба ледь обсмажити часник.
Потім, слід додати до нього томати та, на середньому вогні, готувати засмажку для томатного супу (5-10 хвилин), не забуваючи періодично її помішувати.
Готові крила індички, моркву та цибулю необхідно дістати з бульйону з допомогою шумівки.
Морква та цибуля сповна віддали томатному супу свій смак та аромат, тому їх можна викинути.
З відварених індичих крил треба відокремити м’ясо та нарізати його на невеликі кубики.
Тепер, до бульйону можна додати сіль, вкинути в нього крупу булгур і м’ясо. Після того, як суп закипить, його потрібно накрити кришкою та зробити повільний вогонь.
Крупа булгур повинна зваритися до готового стану (це, десь, 20 хвилин). За цей час потрібно почистити та нарізати на шматки картоплю.
Після додавання картоплі, суп має кипіти ще 10-15 хвилин.
Потім, до дієтичного супу на бульйоні з індички можна додати засмажку з часнику та томатів, довівши до кипіння, насамкінець, слід вкинути листи лавра.
Після приготування, суп повинен настоятися, десь, 20 хвилин під накритою кришкою, тобто просочитися пікантними ароматами смаженого часнику та лаврового листя.
Подавати до столу дієтичний томатний суп на бульйоні з індички можна зі сметаною, зеленню, цибулею та обов’язково зі свіжим хлібом.