Дієтичний томатний суп на бульйоні з індички з овочами та крупою булгур

Цей рецепт презентує дуже простий в приготуванні, корисний і смачний суп на бульйоні з індички зі свіжими овочами та крупою булгур. Це ідеальне поєднання продуктів. Дієтичне м’ясо індички робить страву легкою та нежирною, завдяки крупі булгур суп виходить густим і ситним, а томати додають йому приємну кислуватість і неабиякий аромат. Покроковий фоторецепт із докладним описом кожного із процесів дозволить швидко та просто приготувати смачну першу страву.

Складники:

  • 2 індичих крила;
  • 3 томати;
  • 50 мілілітрів рослинної олії;
  • 50 грамів крупи булгур;
  • 1 головка часнику;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 4 картоплини;
  • півтора ст. л. солі;
  • 3 літри води;
  • 2 листи лавра.

Як приготувати суп з індички з картоплею, овочами та крупою

Для початку, необхідно замочити крупу булгур в холодній воді на пів години. Вона повинна за цей час набухнути.

Дієтичний суп на бульйоні з індички з овочами

Після цього, слід поставити варити бульйон. Індичі крила потрібно помити, обсушити на паперових рушниках і розрізати по сухожиллю з допомогою гострого ножа на три частини (як на фото).

Томатний суп з крилами індички і крупою булгур

Шматки крил треба помістити в каструлю, залити чистою холодною водою та поставити на вогонь.

Томатний суп з крилами індички і крупою булгур

За час, доки в каструлі закипить вода, слід почистити цибулю, моркву та нарізати їх на великі шматки.

Томатний суп з крилами індички і крупою булгур

У цьому рецепті томатного супу моркву й цибулю не рекомендується смажити, а потрібно варити їх разом із м’ясом.

Після закипання бульйону, з нього обов’язково треба зняти піну.

Дієтичний суп на бульйоні з індички з овочами

Вкинувши в бульйон моркву та цибулю, вогонь необхідно зменшити до мінімальної позначки, а каструлю варто накрити кришкою.

Дієтичний суп на бульйоні з індички з овочами

Індичі крила повинні варитися до готовності. Це, приблизно, займе 40 хвилин.

Доки вариться бульйон, слід приготувати засмажку. Для цього потрібно почистити часник і нарізати його на тонкі пластинки.

Томатний суп з крилами індички і крупою булгур

У томатів необхідно спочатку видалити плодоніжки, а потім нарізати їх на дрібні кубики.

Томатний суп з крилами індички і крупою булгур

На сковороді на олії спочатку треба ледь обсмажити часник.

Томатний суп з крилами індички і крупою булгур

Потім, слід додати до нього томати та, на середньому вогні, готувати засмажку для томатного супу (5-10 хвилин), не забуваючи періодично її помішувати.

Томатний суп з крилами індички і крупою булгур

Готові крила індички, моркву та цибулю необхідно дістати з бульйону з допомогою шумівки.

Томатний суп з крилами індички і крупою булгур

Морква та цибуля сповна віддали томатному супу свій смак та аромат, тому їх можна викинути.

З відварених індичих крил треба відокремити м’ясо та нарізати його на невеликі кубики.

Простий суп на бульйоні з індички з овочами

Тепер, до бульйону можна додати сіль, вкинути в нього крупу булгур і м’ясо. Після того, як суп закипить, його потрібно накрити кришкою та зробити повільний вогонь.

Томатний суп з крилами індички і крупою булгур

Крупа булгур повинна зваритися до готового стану (це, десь, 20 хвилин). За цей час потрібно почистити та нарізати на шматки картоплю.

Томатний суп з крилами індички і крупою булгур

Після додавання картоплі, суп має кипіти ще 10-15 хвилин.

Смачний суп на бульйоні з індички з овочами

Потім, до дієтичного супу на бульйоні з індички можна додати засмажку з часнику та томатів, довівши до кипіння, насамкінець, слід вкинути листи лавра.

Смачний суп на бульйоні з індички з овочами

Після приготування, суп повинен настоятися, десь, 20 хвилин під накритою кришкою, тобто просочитися пікантними ароматами смаженого часнику та лаврового листя.

Дієтичний суп на бульйоні з індички з овочами

Подавати до столу дієтичний томатний суп на бульйоні з індички можна зі сметаною, зеленню, цибулею та обов’язково зі свіжим хлібом.