Дієтичний овочевий суп з фрикадельками і вермішеллю

Легкий овочевий суп з фрикадельками і вермішеллю – це хороша страва для тих, хто слідкує за фігурою, хоче харчуватися смачно та вітамінно. Цю першу страву дуже легко приготувати, тому ви завжди зможете їсти здорову їжу, не витрачаючи багато часу на кухні.

Для приготування необхідно взяти наступні інгредієнти:

  • філе індички – 100 грамів;
  • рис – 1 столова ложка;
  • болгарський солодкий перець – 1 штука;
  • морква – 1 штука;
  • зелений горошок – 1 жменя;
  • корінь селери – 20 грамів;
  • картопля – 1 штука;
  • цибуля – 1 штука;
  • масло вершкове;
  • вермішель тонка – жменя;
  • зелень;
  • вода очищена – 1, 5 літра;
  • перець чорний молотий;
  • сіль.

Як варити суп з фрикадельками і вермішеллю

Для приготування страви спочатку треба зробити фрикадельки. Для цього візьміть шматочок індичого філе та цибулю і пропустіть через м’ясорубку. Потім додайте добре помитий рис і зелень. Можна використати свіжі чи заморожені петрушку, кріп, зелень селери і базилік. Також посоліть та поперчіть отриманий фарш, а потім добре перемішайте.

Дієтичний овочевий суп з фрикадельками і вермішеллю

Далі зробіть з нього маленькі фрикадельки. Можна зробити і більші, але саме маленькі найкраще виглядають в тарілці.

Дієтичний овочевий суп з фрикадельками і вермішеллю

Далі треба підготувати овочі. Для цього можна брати як свіжі, так і заморожені. Наріжте картоплю кубиками, моркву та корінь селери потріть на тертці. Щоб суп вийшов гарним – поріжте половинками кружалець червоний болгарський перець.

Дієтичний овочевий суп з фрикадельками і вермішеллю

Оскільки суп повинен бути дієтичним, овочі не треба попередньо обсмажувати. Тому просто доведіть воду до кипіння, покладіть в неї фрикадельки, картоплю і зелений горошок. Знову доведіть до кипіння, додайте моркву, селеру та червоний перець. І варіть суп протягом 5-7 хвилин.

Дієтичний овочевий суп з фрикадельками і вермішеллю

Після цього підсоліть страву і додайте вермішель.

Дієтичний овочевий суп з фрикадельками і вермішеллю

Щоб вермішель не перетворилася на кашу, беріть тонкий варіант “Екстра” класу А. Таку вермішель роблять з твердих сортів пшениці, тому вона не розварюється.

Ось і все, суп можна подавати до столу.

Дієтичний овочевий суп з фрикадельками і вермішеллю

Якщо хочете, щоб суп мав легкий вершковий присмак – покладіть  шматочок вершкового масла  в тарілку, коли суп вже розлитий.

Їжте із задоволенням цю корисну страву та завжди будьте здорові.