Курка є досить доступним продуктом. Вона входить до складу страв практично всіх національних кухонь світу. Куряче м’ясо обожнюють і дорослі, і діти. Воно чудово підійде для дієтичного меню та святкової вечері.
Інгредієнти: Кріп, Куряче філе, Перець чорний мелений, Рукав для запікання, Сир сулугуні, Сіль, Спеції
Існує безліч варіантів приготування курячого м’яса. Його запікають, смажать на мангалі… Проте сьогодні ми опануємо рецепт неймовірно смачного низькокалорійного курячого рулету. Ця страва стане зіркою будь-якого столу. Покроково оформлений рецепт із фото розкриє всі секрети приготування курячого рулету в духовці.
Нам знадобиться:
- куряча грудка – 1 шт.;
- сулугуні – 35 г;
- зелень кропу – 15 г;
- італійські трави – 5 г;
- сіль за смаком;
- чорний перець – за смаком.
Як спекти сирний рулет із курки у рукаві для запікання
На першому етапі приготування потрібно добре промити грудку у холодній воді. Далі треба розрізати її навпіл, не дорізаючи м’ясо до кінця. Потім натираємо курку сіллю та перцем, щоб придати страві ароматності.
На наступному етапі приготування необхідно викласти зелень в середину курки.
Шматочки сиру сулугуні також кладемо в середину грудки.
Після цього потрібно ретельно скріпити грудку за допомогою зубочисток. Це допоможе запобігти витіканню сиру назовні в процесі приготування.
Натираємо грудку спеціями та залишаємо на 10 хвилин. Спеції нададуть ароматичності та особливого смаку нашому рулету.
Потім потрібно помістити курячий рулет в рукав для запікання та поставити в попередньо розігріту духовку. Запікаємо при температурі 180 градусів до рум’яної скоринки.
Готову грудку можна подавати як у гарячому, так і в холодному вигляді. Усе залежить від вашого смаку. Відповідно рулет потрібно відразу вийняти з рукава, або залишити в ньому до повного охолодження.
Холодний курячий рулет чудово підійде для приготування бутербродів, канапе.
Ця закуска з курочки та сиру сулугуні може подаватись до столу як гарячою, так і холодною. У будь-якому випадку вона вразить вас наповал своїм смаком та ароматом. Усього за 40 хвилин можна приготувати цей дивовижний м’ясний рулет! Смачного:)