Дієтична запіканка з печінки з рисом в духовці

Ідеальне рішення, щоб ситно та корисно нагодувати своїх рідних – це приготувати печінкову запіканку. Така подача цього популярного продукту їм безперечно сподобається. Готувати запіканку з печінки з рисом досить просто, а смак виходить відмінний. Кожен етап рецепту ілюстрований відповідними фото. Це дозволить без зайвих запитань приготувати смачну страву.

Для початку, необхідно підготувати складники:

  • 500 грамів яловичої чи свинячої печінки;
  • 2 курячі яйця;
  • 80 грамів довгозернистого рису (можна й інший, але краще цей);
  • 1 морквина;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • 2 ст. л. олії;
  • 50-60 грамів вершкового масла;
  • 1 ч. л. солі.

Запіканка з печінки і рису

Як приготувати печінкову запіканку в духовці

Насамперед, варто зварити рис. Його необхідно вкидати лише в киплячу солону воду. На кількість крупи, що вказана в рецепті, потрібно взяти десь 500-600 мілілітрів рідини. Через 20-25 хвилин рис буде готовий.

Його потрібно відкинути на сито й залишити, щоб повністю охолов.

Запіканка з печінки і рису

Під час варіння рису, можна зайнятися смаженням овочів. Моркву слід натерти великій тертці, а цибулю нарізати кубиками. Потім, обсмажити їх на сковороді в рослинній олії.

Запіканка з печінки і рису

Розморожену чи свіжу печінку необхідно почистити від плівки та щільних прожилок. Потім, нарізати її на шматочки (1,5-2 см) та помістити в блендер.

Запіканка з печінки і рису

Печінку треба подрібнити до однорідної консистенції. Це займе декілька хвилин.

Запіканка з печінки і рису

Потім, до неї слід вбити яйця та додати майонез.

Запіканка з печінки і рису

Потім, смажені овочі.

Запіканка з печінки і рису

Після цього, слід перебити все протягом пів хвилини.  Консистенція не повинна бути повністю однорідною. Трохи неподрібнених шматків обсмажених овочів цілком допустимо.

Запіканка з печінки і рису

Після цього, до печінкової основи можна додавати відварений рис і сіль. Отриману масу варто ретельно перемішати ще раз.

Запіканка з печінки і рису

Деко для запікання слід щедро змастити вершковим маслом і помістити зверху фарш.

Запіканка з печінки і рису

Запіканку з печінки з рисом потрібно готувати в розігрітій завчасно до 180 °C духовці протягом 40 хвилин. Коли на поверхні страви з’явиться рум’яна кірочка, її можна діставати.

Печінкова запіканка з рисом

По гарячій поверхні необхідно рівномірно розподілити шматок вершкового масла. Воно миттєво тане та всмоктується.

Гарячу запіканку потрібно нарізати на шматочки й подати до столу.

Запіканка з печінки і рису

Страва добре смакує, як в гарячому, так і в холодному вигляді. Вона може бути ідеальним ситним сніданком.

Запіканка з печінки і рису

Ті, хто обожнює страви з печінки можуть експериментувати в цьому плані, як завгодно. Дуже смачно виходить, коли запекти її з картоплею в томатній пасті з цибулею.