Дієтична окрошка без картоплі – з куркою і ковбасою на квасі

Варіантів приготування окрошки існує безліч, адже, освіжаючий літній суп вельми популярний в спеку. Сьогодні хочу запропонувати свій улюблений дієтичний варіант – окрошка без картоплі.
Домашня окрошка з м’ясом і так виходить дуже ситною, тому, для зменшення калорійності, я готую цей холодний суп навіть без картоплі. Мій докладний рецепт з наочними фото процесу приготування допоможе любителям холодного супу на квасі відтворити мою кулінарну варіацію окрошки на власній кухні легко та просто.

Інгредієнти для окрошки:

  • ковбаса варена – 250 гр;
  • куряче філе (відварне) – 200 гр;
  • огірок свіжий – 1 шт.;
  • яйця (відварні) – 2 шт.;
  • кріп свіжий – пучок;
  • квас – 1,5 л;
  • сіль.

Як приготувати окрошку з куркою на квасі

Якщо брати заздалегідь відварені яйця і м’ясо, залишається лише подрібнити всі компоненти. Почнемо з ковбаси. Нарізаємо її дрібними кубиками. Нарізку складаю в каструлю.

Окрошка з куркою на квасі

Вимитий свіжий огірок очищуємо від шкірки. Нарізаємо овоч аналогічним образом – кубиками.

Окрошка з куркою на квасі

Зазвичай, для окрошки, відварені в круту курячі яйця я натираю на крупній тертці.

Окрошка з куркою на квасі

Відварену курячу грудку нарізаю невеликими кубиками.

Окрошка з куркою на квасі

Пучок свіжого кропу дрібно рубаємо та відправляємо до інших компонентів.

Окрошка з куркою на квасі

Підготовлені складові окрошки заливаємо холодним квасом. Куштуємо на смак та, при потребі, додаємо трохи солі.

Окрошка з куркою на квасі

На цьому освіжаюча окрошка з відварною куркою на квасі готова до вживання. Смачного!

Окрошка з куркою на квасі

При подачі на стіл в холодний літній суп можна додати трохи сметани або майонезу (кому що більше до вподоби). Зазначений склад компонентів окрошки можна сміливо доповнювати будь-якими продуктами за смаком. Наприклад, в сезон дозрівання редису можна сміливо покришити цей яскравий овоч в окрошку.

Дізнайтесь як готується окрошка без картоплі на кефірі та мінералці – без квасу.