Варіантів приготування окрошки існує безліч, адже, освіжаючий літній суп вельми популярний в спеку. Сьогодні хочу запропонувати свій улюблений дієтичний варіант – окрошка без картоплі.
Домашня окрошка з м’ясом і так виходить дуже ситною, тому, для зменшення калорійності, я готую цей холодний суп навіть без картоплі. Мій докладний рецепт з наочними фото процесу приготування допоможе любителям холодного супу на квасі відтворити мою кулінарну варіацію окрошки на власній кухні легко та просто.
Інгредієнти: Варена ковбаса, Квас, Кріп, Курка, Свіжий огірок, Сіль, Яйце
Інгредієнти для окрошки:
- ковбаса варена – 250 гр;
- куряче філе (відварне) – 200 гр;
- огірок свіжий – 1 шт.;
- яйця (відварні) – 2 шт.;
- кріп свіжий – пучок;
- квас – 1,5 л;
- сіль.
Як приготувати окрошку з куркою на квасі
Якщо брати заздалегідь відварені яйця і м’ясо, залишається лише подрібнити всі компоненти. Почнемо з ковбаси. Нарізаємо її дрібними кубиками. Нарізку складаю в каструлю.
Вимитий свіжий огірок очищуємо від шкірки. Нарізаємо овоч аналогічним образом – кубиками.
Зазвичай, для окрошки, відварені в круту курячі яйця я натираю на крупній тертці.
Відварену курячу грудку нарізаю невеликими кубиками.
Пучок свіжого кропу дрібно рубаємо та відправляємо до інших компонентів.
Підготовлені складові окрошки заливаємо холодним квасом. Куштуємо на смак та, при потребі, додаємо трохи солі.
На цьому освіжаюча окрошка з відварною куркою на квасі готова до вживання. Смачного!
При подачі на стіл в холодний літній суп можна додати трохи сметани або майонезу (кому що більше до вподоби). Зазначений склад компонентів окрошки можна сміливо доповнювати будь-якими продуктами за смаком. Наприклад, в сезон дозрівання редису можна сміливо покришити цей яскравий овоч в окрошку.
Дізнайтесь як готується окрошка без картоплі на кефірі та мінералці – без квасу.