Дієта Шість пелюсток, меню на кожен день – рибний день

Дотримуватись передноворічної дієти для схуднення Шість пелюсток дуже просто. Тут все зрозуміло: кожного дня меню повинно складатися лише з одного продукту. Перший день з якого починається дієта називається Рибним.

Це період, коли слід вживати лише рибу будь-якого виду (300-500 грамів). Готувати її дозволяється тільки дієтично правильними способами: варити, тушкувати, запікати. Головне, що не можна – це засолювати, коптити та смажити. Можливо використовувати під час приготування зелень, трохи спецій і сіль.

Риба без додаткового інгредієнта виглядає понуро. Тому слід старатися приготувати її так смачно й привабливо, як в ресторані.

Дуже вдалим виходить рибний день, коли використовувати недорогі лососеві, наприклад, кету чи горбушу, але можна зупинити свій вибір і на інших видах. Купивши рибу, її потрібно старанно помити в холодній воді та розібрати на філе. Якщо риба була з головою, то слід видалити очі та зябра. Знадобиться лише 300-350 грамів філе, решту необхідно заморозити.

Приготувати можна відразу ж і першу й другу страву.

На перше будемо варити дієтичну юшку

Для юшки знадобиться звичайний «бульйонний» набір овочів, який складається з цибулі, моркви, селери та білого коріння, рибне філе, кістки, плавники й шкіра. Листочки петрушки потрібно відщипнути й залишити для презентації страви, а її стебла наситять суп ароматом.

Дієта Шість пелюсток, меню на кожен день - рибний день

У холодну воду необхідно вкинути нарізані на великі шматки овочі, довести все до кипіння та варити під кришкою 10-15 хвилин.

Дієта Шість пелюсток, меню на кожен день - рибний день

Філе треба поділити, щоб вистачило для першої та другої страви: менші підійдуть для юшки, а більші – на друге.

Дієта Шість пелюсток, меню на кожен день - рибний день

Коли овочі стануть м’якими й віддадуть свій аромат бульйону, можна вкидати рибний набір. Каструлю варто накрити кришкою, довести до кипіння та ввімкнути мінімальний вогонь. Після цього, страва має варитися 5-10 хвилин.

Дієта Шість пелюсток, меню на кожен день - рибний день

Потім слід додати до бульйону ще більше аромату, вкинувши чорний перець горошком, лист лавру та стебла петрушки. Суп повинен покипіти ще 3-5 хвилин.

рибний день

Ароматний рибний бульйон готовий. Його залишається лише процідити й повернути назад в каструлю. Якщо на кістках і плавниках є достатньо м’яса, то його можна акуратно відокремити й теж покласти в уху.

рибний день

Після того, як бульйон закипить, час вкинути в нього шматки рибного філе, довести до кипіння та варити під кришкою ще не більш, ніж 5 хвилин. Уха, майже, готова. Її слід лише посолити, посипати сумішшю перців (бажано свіжомеленою) і додати свіжої або замороженої зелені кропу. Вимкнувши вогонь, страва повинна ще настоятись певний час під закритою кришкою, тобто сповна ввібрати в себе всі аромати.

Дієта Шість пелюсток, меню на кожен день - рибний день

Уже в тарілці уху потрібно посипати зеленню цибулі та петрушкою, можна ще додати перцю та злегка віджату скибочку лимона. Лимон їсти не треба, він потрібен лише для утворення гармонії смаку та запаху. Ароматний рибний суп готовий. У процесі приготування дотримано всіх дієтичних обмежень і разом з тим вдається отримати смачну й вишукану страву з насиченим смаком.

Дієта Шість пелюсток, меню на кожен день - рибний день

Переходимо до приготування другої страви для рибного дня

Насамперед, необхідно підготувати два шматочки філе, сіль, перець, селеру у стеблах, сушене коріння петрушки, лимон і фольгу.

Дієта Шість пелюсток, меню на кожен день - рибний день

На середині шматка фольги потрібно викласти пряну «подушку» з селери та петрушки.

Дієта Шість пелюсток, меню на кожен день - рибний день

На них треба розмістити шматок риби, збризнути його соком лимону, посолити та поперчити. Зверху на рибу, якщо є бажання, також можна покласти якусь ароматну траву чи овоч.

Дієта Шість пелюсток, меню на кожен день - рибний день

Підготовлене, таким чином, філе потрібно старанно загорнути в фольгу догори швом, щоб нітрохи не розгубити цінний смачний сік.

Дієта Шість пелюсток, меню на кожен день - рибний день

Варити його необхідно на парі не більше, ніж 20 хвилин.

Дієта Шість пелюсток, меню на кожен день - рибний день

Селера та петрушка під час варіння віддадуть рибі свій аромат, потім вони вже не знадобляться.

Дієта Шість пелюсток, меню на кожен день - рибний день

На тарілку слід викласти шматок рибного філе, залити його ароматним бульйоном, що утворився та, як гарнір, додати до нього зелень селери та цибулі. Знову витримані всі дієтичні вимоги, а страва вийшла настільки смачною та ароматною, що на такій дієті хочеться й хочеться сидіти.

Дієта Шість пелюсток, меню на кожен день - рибний день

Весь рибний день не слід забувати про чисту питну воду та трав’яні чаї без цукру.

Готуючись до сну необхідно налаштувати себе на наступний вітамінний день дієти для схуднення Овочевий.