Вранці ми звикли годувати своїх домочадців бутербродами. Для яких найчастіше використовуємо крім хліба, ще ковбасні вироби і сир. Ми пропонуємо урізноманітнити ранковий перекус та зробити картопляні деруни з сиром і ковбасою по-особливому. До традиційного складу страви пропоную включити ще ковбасу і сир. Що у нас вийшло і як готувати смачні деруни (кремзлики, драники чи то тертюхи) з сиром і ковбасою демонструє покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Картопля, Ковбаса, Олія рослинна, Сир, Сіль, Яйце
Складові страви:
- картоплі – 3 шт.;
- твердого сиру – 70 гр;
- копченої ковбаси – 100 гр;
- яйця (за розміром – стандартні) – 1 штука;
- борошно (пшеничне) – 3-4 ст. ложки;
- сіль і бажані спеції – на розсуд;
- олія рослинна – 40 мл.
Як приготувати деруни з сиром і ковбасою по-особливому
Приготування цих смачних та хрустких картопляних оладок починається з того, що підготовлені (промиті і очищені) коренеплоди використовуючи крупну тертку подрібнюємо. Я це роблю відразу в миску де буду замішувати картопляне тісто.
Від копченої ковбаси відрізаємо необхідний шматочок і, переклавши на дощечку, подрібнюємо його на малі кубики. Ковбасну нарізку відправляємо в миску до сирої картопляної маси.
Сир для дерунів ми просто натерли. Терка може бути будь-яка.
З’єднуючи ланки в картопляному тісті це мука і яйце. Додаємо ці інгредієнти в миску. Не забуваємо посолити і кинути дрібку своїх улюблених спецій.
Інгредієнти перемішуємо. Картопляне тісто – основа для дерунів з ковбасою і сиром – готове.
На сковороді оптимально прогріваємо олію. Тісто на пательню викладаємо використовуючи супову ложку. Смажимо хрусткі оладки з сирої картоплі до апетитного рум’янцю з кожного боку.
Подати такі смачні деруни з сиром і ковбасою можна разом з улюбленим соусом або зі сметаною.
Приємного всім перекусу!