Картопляні деруни – це дуже смачна страва, яку неймовірно легко приготувати. Тому пропонуємо вам простий рецепт.
Інгредієнти: Борошно, Картопля, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Цибуля, Часник, Яйце
Вам треба взяти такі інгредієнти:
- картопля – 4-5 штук;
- цибуля – 1 штука;
- часник – 1 зубок;
- яйце – 1 штука;
- борошно пшеничне – 2 столові ложки;
- олія – 2-3 столові ложки;
- сіль – 1 чайна ложка;
- спеції (перець чорний мелений, коріандр) – за смаком.
Як приготувати деруни з картоплі
Картоплю і цибулю треба подрібнити за допомогою тертки, м’ясорубки або комбайну. Для комбайну овочі треба попередньо нарізати шматочками.
Якщо ви використовуєте комбайн, тоді покладіть в нього картоплю, цибулю, часник, і подрібніть. А потім додайте до суміші яйце, борошно, сіль і спеції.
Далі знову все подрібніть, щоб вийшла однорідна маса.
Якщо комбайну нема – видавіть часник через прес, з’єднайте і добре перемішайте всі вище перераховані інгредієнти.
Далі розігрійте на пательні олію та викладайте картопляну масу ложкою, як оладки.
Смажте деруни на середньому вогні (так вони просмажаться і в середині), нещільно прикривши кришкою, аби виходив пар.
Готові деруни викладіть на серветку чи паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.
Подавати страву краще гарячою або теплою. Деруни добре смакують з вершковим маслом або сметаною.
Смачного!