Шашлики можна смажити на природі: в парку, в лісі або на річці, а можна і у дворі будинку. Але в будь-якому випадку вам знадобиться мангал для шашлика.
Хороший мангал дозволить не тільки приготувати м’ясо, а й приготувати його швидко, приготувати за раз велику кількість порцій і, найголовніше, практично гарантує відмінний результат.
Найпростіший, але хороший, правильний мангал повинен мати отвори для доступу кисню і товсті стінки. Адже саме товсті стінки дозволять тривалий час підтримувати температуру на потрібному рівні. Жар не йде в землю і в сторони, сам мангал не деформується від вогню і замаринований шашлик буде соковитим і смачним.
Більше про хороші мангали з металу, особливості конструкції, де, як правильно і скільки смажити шашлик на мангалі дивіться відео “Готуємо на мангалі” з Юрієм Верожінскім. З відео дізнаєтеся як правильно розпалити вогонь в мангалі, які краще використовувати дрова для приготування шашлика, яка потрібна температура для приготування хорошого шашлика і скільки часу його готувати.
А в цьому відео: секрети приготування шашлика, як визначити його готовність і, головне, про правильний вибір висоти мангала для досягнення найкращого результату нам розповість знаменитий шеф-кухар Сталик Ханкішієв.