В меню кожної родини обов’язково присутня така страва, як борщ. Однак, рецепт приготування в кожної господині свій. На прикладі своєї родини можу сказати, що мама для борщу буряк не терла, а нарізала великими брусочками, та частенько клала в борщ квасолю, а от бабуся любила додавати до страви ложку манної крупи. В мене також є особлива відмінність – я варю борщ з солоними помідорами. Завдяки цьому страва отримує достатньо кислоти і потреба в додаванні оцту чи лимонної кислоти відпадає. Якщо не зважати на тривалий час варіння м’ясного бульйону, то процес приготування борщу дуже простий та досить швидкий. Спішу поділитися з вами рецептом борщу з солоними помідорами, а для наочності додаю покроково зроблені фото.
Інгредієнти: Буряк, Капуста, М'ясо, Морква, Помідори консервовані, Цибуля ріпчаста
Кухня: Українська кухня
Інгредієнти:
- шматок м’яса (яке вам більше до вподоби, в мене це яловичина);
- цибуля;
- картопля;
- буряк;
- морква;
- солоні помідори;
- капуста;
- свіжа зелень;
- сметана – за бажанням.
Як зварити борщ з солоними помідорами
Для початку готуємо наваристий бульйон. В залежності від вибраного для борщу виду м’яса час приготування бульйону буде різним. Коли м’ясо досягне готовності, приступаємо до підготовки борщової заправки.
Очищену моркву та буряк натираємо на крупну тертку.
Відправляємо нарізку смажитися на сковороді. Тим часом, перейдемо до картоплі та цибулі. Очищуємо та нарізаємо їх кубиками. В каструлю з м’ясним бульйоном спочатку кладемо цибулю, даємо пару хвилин закипіти та додаємо картоплю.
Далі, слід позбавити солоні консервовані помідори від шкірки і подрібніть їх за допомогою терки. У вас вийде своєрідний томат. Додайте його до овочів на сковороді. Помішуйте і тримайте на вогні, поки помідорний розсол не випарує.
В киплячий бульйон додаємо тушковані в томаті овочі, перемішуємо та даємо покипіти ще 10-15 хвилин.
Поки варяться овочі нашаткуємо смужками капусту.
У випадку використання молодої капусти, додаємо нарізку в борщ буквально за пару хвилин до повної готовності страви. Якщо в наявності стара капуста, то нарізку кладемо в борщ одразу слідом за томатною заправкою.
На цьому смачний домашній борщ з солоними томатами готовий. Бажано залишити готову страву на 10-15 хвилин, щоб вона настоялася, після чого, можна частувати рідних.
Для мене наведений рецепт борщу – ідеальний варіант. Для страви потрібен мінімальний набір компонентів, а готовий результат забезпечує дивовижну гастрономічну насолоду. Красний борщ відмінно смакує сам по собі, але ще краще – з додаванням сметани. На додачу до наваристого борщу можна подати свіжі часникові пампушки, сало та гірчицю. Смакуйте із задоволенням!