Чебуреки з готового листкового тіста з м’ясом і картоплею – смачні та швидкі

Сьогодні я вирішила побалувати своїх рідних смачною домашньою випічкою та приготувала листкові чебурека з м’ясом та картоплею. Для приготування цієї смакоти можна скористатися як звичайним листковим тістом, так і листково-дріжджовим. Як раз останній варіант був у наявності в моєму холодильнику. Щоб спекти чебуреки з готового листкового тіста швидкого приготування з використанням дріжджів, часу доведеться витратити трохи більше, адже, дріжджове тісто повинно підійти перед запіканням. Але, заради хрусткої та ароматної слоєної випічки з соковитою начинкою не шкода ні зусиль, ні часу. Як завжди, спішу поділитись своїм смачним успішним досвідом і пропоную всім швидкий рецепт чебуреків. Покроково зроблені фото супроводжують детальний опис приготування.

Отже, потрібні наступні продукти:

  • 225 грам листкового тіста (готового);
  • 150 грам  м’ясного фаршу;
  • 1-2  картоплі;
  • 1 ч. ложка кип’яченої  води;
  • 1 зубок часника;
  • 0,5 ч. ложки спецій (коріандр, перчик);
  • 0,5 ч. ложки солі;
  • рафінована рослинна олія для змащування.

Як приготувати чебуреки з листкового тіста в духовці

Готове листкове тісто, зазвичай, продається та зберігається замороженим. Тому, його потрібно заздалегідь вийняти з упаковки, покласти на притрушену борошном поверхню та залишити на півгодини.

Чебуреки з готового листкового тіста з м'ясом і картоплею

Цей час можна використати для приготування м’ясної начинки.

Для цього, в миску викладаємо порцію фаршу, приправляємо спеціями та солимо.

В начинку для чебуреків я пропоную додати картоплю, якщо велика – одну, якщо маленька – пару бульб. Очищуємо, миємо та натираємо її на дрібній тертці. Аналогічно подрібнюємо часник.

Чебуреки з готового листкового тіста з м'ясом і картоплею

Поєднуємо фарш та овочі, додаємо трошки кип’яченої води та перемішуємо.  Вода зробить начинку більш соковитою.

Чебуреки з готового листкового тіста з м'ясом і картоплею

За цей час тісто вже стає готовим до роботи, тому, приступимо до формування чебуреків.

За допомогою скалки розкачуємо тісто тонким пластом товщиною близько 2 мм. Можна скористатися тарілкою як трафаретом та повирізати кола з тіста. А можна зробити простіше: розкачати тісто квадратом та зробити з нього чотири квадратні заготовки. В центр кожної кладемо порцію начинки та притискаємо краї тіста виделкою або просто вручну защипуємо їх.

Чебуреки з готового листкового тіста з м'ясом і картоплею

Підготовлені чебуреки викладаємо на деко, попередньо застеливши його пергаментом та змастивши олією. У випадку з дріжджовим листковим тістом чебуреки відставляємо в тепле місце підходити  хвилин на десять. При використанні звичайного листкового тіста – одразу відправляємо деко в духовку.

Чебуреки з готового листкового тіста з м'ясом і картоплею

Запікаємо підготовлені напівфабрикати в розігрітій до 175 градусів духовці протягом не більше ніж 15 хвилин. Кожна господиня має коригувати цей час виходячи з можливостей своєї духовки.

Чебуреки з готового листкового тіста з м'ясом і картоплею

Готова випічка виходить пишною, з апетитним рум’янцем.

Чебуреки з готового листкового тіста з м'ясом і картоплею

Відмінно смакують такі швидкі домашні листкові чебуреки зі сметаною.

Швидкі чебуреки з листкового тіста – відео-рецепт

Чебуреки з готового листкового тіста можна (і нужно) не тільки запікати у духовці, але і смажити на сковороді. Отже, пропонуємо декілька цікавих, простих та смачних рецепти чебуреків швидкого приготування.

Із цього ролика дізнаєтесь, якою вийде випічка, якщо тісто розкачати тонко.

Автор цього рецепту не тільки демонструє свій процес приготування страви з вже готового тіста, але і розкриває секрет свого домашнього листового тіста для чебуреків. Навіть на заставці видно, яки смачні та пузирчасті вийшли у неї чебуреки.

Якщо ви зацікавились тим, як зробити смачне тісто для чебуреків в домашніх умовах, то обов’язково зверніть увагу і на цей відео рецепт. Тісто листове, заварне, замішується на молоці та воді.

Вдалої та смачної вам випічки!