Завзятим любителям чебуреків та просто шанувальникам домашньої випічки пропоную свій улюблений рецепт соковитих та хрустких чебуреків. Мій варіант випічки відрізняє заварне тісто. Завдяки замішуванню тіста на крутому окропі готові чебуреки на заварному тісті виходять, хрусткі, дуже пухирчаті та апетитні. Ви можете дізнатись подробиці приготування заварних чебуреків з м’ясом використавши мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вода, М'ясний фарш, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Яйце
Потрібні продукти:
- 350 гр пшеничного борошна;
- 200 мл води (крутий окріп);
- 1 куряче яйце;
- 3 ст. ложки рослинної олії (+ додатково для смаження);
- 250 гр м’ясного фаршу;
- 1 ріпчаста цибуля;
- щіпка солі;
- чорний мелений перець – за смаком.
Як приготувати чебуреки на заварному тісті в домашніх умовах
Замісити тісто для чебуреків на окропі не так складно, як здається з першого погляду. Головне, поводитися обережно і не обпектися. Для початку просіваємо борошно. Я одразу просіваю борошно з сіллю. Після цього на вершині борошняної гірки робимо поглиблення, в яке виливаємо порцію олії та починаємо заміс тіста. В процесі поступово доливаємо окріп і перемішуємо. Даємо борошняній суміші трохи охолонути (до комфортної для рук температури), після чого, вбиваємо куряче яйце. Знову перемішуємо отриману масу та починаємо вимішувати тісто руками. Готове заварне тісто огортаємо плівкою та даємо йому відпочити.
В цей час підготуємо начинку для чебуреків. В моєму випадку це готовий м’ясний фарш, до якого потрібно лише додати подрібнену цибулю.
Трохи спецій та солі завершують процес підготовки начинки. Залишається лише ретельно перемішати компоненти.
Знову займемося тістом. Необхідно розділити його на порційні шматочки.
Кожну порцію тіста розкочуємо скалкою в тонкий пласт круглої форми. Після чого, обрізаємо краї тіста, використовуючи тарілку відповідного розміру як трафарет.
Викладаю начинку та розподіляю шаром по одній половинці кола.
Накриваємо другою половиною тіста та виделкою притискаємо по краю.
Підготовлені чебуреки смажимо в розпеченій олії з обох сторін до появи апетитного рум’янцю.
Зі сковороди чебуреки викладаємо на паперовий рушник, щоб позбавитися зайвого жиру після смаження.
Ось так все просто.
І на завершення, пропоную відео-рецепт чебуреків на заварному тісті.
Сподіваюсь, і вас на столі незабаром з’являться апетитні заварні чебуреки! Смакуйте на здоров’я!