Бюджетна лазанья з млинців – з фаршем, сиром і помідорами

У моїй родині млинці полюбляють буквально всі. Тому, зазвичай, я печу їх великими стопками, які вмить розлітаються ще гарячими. Зрідка залишається декілька млинців, які на другий день вже ніхто не хоче їсти. Щоб не викидати випічку, я пристосувалася готувати з холодних вчорашніх млинців смачні рулети, млинцеві пироги та оригінальні торти. Сьогодні хочу представити на кулінарний суд один із своїх рецептів нашого фірмового млинцевого пирога, який ми називаємо бюджетна лазанья з млинців з м’ясним фаршем, томатами та сиром. Сподіваюся ви оціните цю смачну страву, а мій докладний та простий рецепт з покроково зробленими фото допоможе легко та швидко приготувати смачну млинцеву лазанью в домашніх умовах.

Нам знадобляться наступні продукти:

лазіння з млинців

  • млинці – 15 шт. (бажано не солодкі);
  • фарш – 800 гр;
  • помідори – 700 гр;
  • сметана (10% жирності) – 450 гр;
  • твердий сир – 200 гр;
  • ріпчаста цибуля – 100 гр;
  • морква – 200 гр;
  • сіль – 2 ч.л.;
  • рослинна олія – 100 мл.

Як приготувати лазанью з млинців з фаршем, сиром і томатами

Для нашої страви підійдуть млинці, зроблені за будь-яким рецептом, який вам більше до вподоби. Головне, щоб вони були не надто солодкі та без ароматичних домішок по типу ваніліну. В даному випадку, для приготування страви я скористаюсь рецептом млинців на воді. Ви можете перейти за посиланням та забрати його собі в кулінарну скарбничку.

Фарш для лазаньї беремо будь-який, орієнтуйтесь за своїми смаковими вподобаннями, головне – соковитий та свіжий.

Сметану ліпше використовувати низької жирності. Я для цієї страви традиційно беру сир «Гауда», однак, підійдуть й інші сорти. Головне, щоб сир добре плавився.

Помідори вибирайте стиглі, не занадто тверді.

Начинка для лазаньї

Для початку, очищуємо цибулину та нарізаємо дрібними кубиками. З моркви, також, знімаємо шкірку та натираємо на тертці з великими отворами.

лазіння з млинців

Розігріваємо сковороду з рослинною олією та відправляємо підготовлені овочі смажитися. Коли цибуля стане прозорою, викладаємо на сковороду шматочки м’ясного фаршу, перемішуємо та злегка обсмажуємо.

лазіння з млинців

Після цього, підсолюємо нашу начинку, зменшуємо вогонь до мінімуму та залишаємо овочево-м’ясну масу томитися хвилин на двадцять.

лазіння з млинців

В цей час на тертці з дрібними отворами натираємо твердий сир.

лазіння з млинців

Томати тонко нарізаємо кружальцями.

лазіння з млинців

Коли всі компоненти начинки підготовлені, можна переходити безпосередньо до формування млинцевого пирога з м’ясом. Для цього скористаємося роз’ємною формою. Дно форми вистилаємо пергаментним папером та викладаємо на нього три млинці. Укладаємо їх щільно, щоб не залишилося просвітів і дно було повністю вкрите млинцями.

лазіння з млинців

Далі, кладемо шар м’ясного фаршу і малюємо сметаною «сіточку».

лазіння з млинців

Зверху викладаємо кружальця помідорів.

лазіння з млинців

Посипаємо їх шаром сиру. Повторюємо ще декілька разів дану послідовність шарів: починаючи з млинців і звершуючи сиром.

лазіння з млинців

В даному випадку із вказаного запасу продуктів вдалося повторити шари тричі. Останній шар пирога рясно поливаємо сметаною та покриваємо сиром.

лазіння з млинців

Підготовлену лазанью з млинців залишається відправити в духовку та запікати 20 хвилин при 200 градусах.

лазіння з млинців

Готову страву залишаємо остигати і вже теплим виймаємо з форми.

лазіння з млинців

За даним рецептом млинцева лазанья з фаршем та помідорами виходить апетитною, ніжною та неймовірно  поживною.

лазіння з млинців

Шматочок цієї бюджетної лазаньї стане повноцінною стравою на вечерю.

Лазанья з млинців – відео-рецепти

Творимо просто, швидко і смачно та куштуємо разом з “Онедио Кухня”.

Ще один варіант приготування млинцевої лазаньї. Відео-рецепт від ютуб-каналу “Мережа магазинів Максі”.

М’ясна млинцева лазанья з соусом бешамель від каналу “Nina und Sergej TV”.

У такій гарячій закусці ідеально поєднуються гриби, обсмажені в сметані, з м’яким розплавленим сиром і смачними млинцями. Відео-рецепт з ютубу каналу “Готуємо вдома”.

І на завершення – смачна сирна лазанья з блінів.

Всім смачного!