У моїй родині млинці полюбляють буквально всі. Тому, зазвичай, я печу їх великими стопками, які вмить розлітаються ще гарячими. Зрідка залишається декілька млинців, які на другий день вже ніхто не хоче їсти. Щоб не викидати випічку, я пристосувалася готувати з холодних вчорашніх млинців смачні рулети, млинцеві пироги та оригінальні торти. Сьогодні хочу представити на кулінарний суд один із своїх рецептів нашого фірмового млинцевого пирога, який ми називаємо бюджетна лазанья з млинців з м’ясним фаршем, томатами та сиром. Сподіваюся ви оціните цю смачну страву, а мій докладний та простий рецепт з покроково зробленими фото допоможе легко та швидко приготувати смачну млинцеву лазанью в домашніх умовах.
Інгредієнти: Млинці, Морква, Рослинна олія, Сир, Сіль, Сметана, Томати, Фарш, Цибуля
Нам знадобляться наступні продукти:
- млинці – 15 шт. (бажано не солодкі);
- фарш – 800 гр;
- помідори – 700 гр;
- сметана (10% жирності) – 450 гр;
- твердий сир – 200 гр;
- ріпчаста цибуля – 100 гр;
- морква – 200 гр;
- сіль – 2 ч.л.;
- рослинна олія – 100 мл.
Зміст
Як приготувати лазанью з млинців з фаршем, сиром і томатами
Для нашої страви підійдуть млинці, зроблені за будь-яким рецептом, який вам більше до вподоби. Головне, щоб вони були не надто солодкі та без ароматичних домішок по типу ваніліну. В даному випадку, для приготування страви я скористаюсь рецептом млинців на воді. Ви можете перейти за посиланням та забрати його собі в кулінарну скарбничку.
Фарш для лазаньї беремо будь-який, орієнтуйтесь за своїми смаковими вподобаннями, головне – соковитий та свіжий.
Сметану ліпше використовувати низької жирності. Я для цієї страви традиційно беру сир «Гауда», однак, підійдуть й інші сорти. Головне, щоб сир добре плавився.
Помідори вибирайте стиглі, не занадто тверді.
Начинка для лазаньї
Для початку, очищуємо цибулину та нарізаємо дрібними кубиками. З моркви, також, знімаємо шкірку та натираємо на тертці з великими отворами.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією та відправляємо підготовлені овочі смажитися. Коли цибуля стане прозорою, викладаємо на сковороду шматочки м’ясного фаршу, перемішуємо та злегка обсмажуємо.
Після цього, підсолюємо нашу начинку, зменшуємо вогонь до мінімуму та залишаємо овочево-м’ясну масу томитися хвилин на двадцять.
В цей час на тертці з дрібними отворами натираємо твердий сир.
Томати тонко нарізаємо кружальцями.
Коли всі компоненти начинки підготовлені, можна переходити безпосередньо до формування млинцевого пирога з м’ясом. Для цього скористаємося роз’ємною формою. Дно форми вистилаємо пергаментним папером та викладаємо на нього три млинці. Укладаємо їх щільно, щоб не залишилося просвітів і дно було повністю вкрите млинцями.
Далі, кладемо шар м’ясного фаршу і малюємо сметаною «сіточку».
Зверху викладаємо кружальця помідорів.
Посипаємо їх шаром сиру. Повторюємо ще декілька разів дану послідовність шарів: починаючи з млинців і звершуючи сиром.
В даному випадку із вказаного запасу продуктів вдалося повторити шари тричі. Останній шар пирога рясно поливаємо сметаною та покриваємо сиром.
Підготовлену лазанью з млинців залишається відправити в духовку та запікати 20 хвилин при 200 градусах.
Готову страву залишаємо остигати і вже теплим виймаємо з форми.
За даним рецептом млинцева лазанья з фаршем та помідорами виходить апетитною, ніжною та неймовірно поживною.
Шматочок цієї бюджетної лазаньї стане повноцінною стравою на вечерю.
Лазанья з млинців – відео-рецепти
Творимо просто, швидко і смачно та куштуємо разом з “Онедио Кухня”.
Ще один варіант приготування млинцевої лазаньї. Відео-рецепт від ютуб-каналу “Мережа магазинів Максі”.
М’ясна млинцева лазанья з соусом бешамель від каналу “Nina und Sergej TV”.
У такій гарячій закусці ідеально поєднуються гриби, обсмажені в сметані, з м’яким розплавленим сиром і смачними млинцями. Відео-рецепт з ютубу каналу “Готуємо вдома”.
І на завершення – смачна сирна лазанья з блінів.
Всім смачного!