Варіантів приготування різних закусок зі свіжих овочів по-корейськи безліч. У своєму рецепті, буряк по-корейськи я роблю з солодких вінегретних сортів буряка. Разом з традиційними спеціями в салат додаю свіжий корінь імбиру, що надає готовій страві додаткову гостроту і аромат.
Інгредієнти: Буряк, Корінь імбиру, Оцет, Приправи, Рослинна олія, Сіль, Цукор, Часник
Інгредієнти:
- буряк вінегретних – 800 гр;
- сушені прянощі (будь-які на ваш вибір) – 30 гр;
- оцет – 40 гр;
- часник – 2 -3 зубки;
- імбир (свіжий) – 25 гр;
- рослинна олія – 60 гр;
- цукровий пісок – 40 гр;
- сіль кухонна – 10 гр.
Як приготувати буряк по-корейськи з часником і імбиром
Вінегретний буряк потрібно почистити і натерти на спеціальній шатківниці довгими тонкими брусками. Овоч не відварюється, салат готуємо з сирого буряка.
Натертий, сирий буряк виглядає ось так красиво.
Очищений від шкірки корінь імбиру і часник шаткуємо невеликими кубиками.
У ємність з буряком додаємо часник, імбир, спеції, сіль, оцет і цукор, і перемішуємо компоненти закуски, щоб цукор і сіль розчинилися, а буряк пустив сік.
Рослинну олію прогріваємо на розпеченій сковороді. Потім, ще гарячою, олію виливаємо в наш буряковий салат.
Знову перемішуємо інгредієнти і перекладаємо закуску в контейнер, що герметично закривається.
Після приготування буряк по-корейськи з часником і імбиром можна відразу подавати до столу. Але якщо салат постоїть у холодильнику кілька годин і буряк добре просочиться маринадом, то смак його буде більш насиченим і пікантним.
Перед подачею викладаємо гострий закусочний салат в порційні вазочки-розетки.