Буряк по-корейськи в домашніх умовах – простий і смачний салат з буряком

Варіантів приготування різних закусок зі свіжих овочів по-корейськи безліч. У своєму рецепті, буряк по-корейськи я роблю з солодких вінегретних сортів буряка. Разом з традиційними спеціями в салат додаю свіжий корінь імбиру, що надає готовій страві додаткову гостроту і аромат.

Інгредієнти:

Буряк по-корейськи в домашніх умовах - простий і смачний салат з буряком

  • буряк вінегретних – 800 гр;
  • сушені прянощі (будь-які на ваш вибір) – 30 гр;
  • оцет – 40 гр;
  • часник – 2 -3 зубки;
  • імбир (свіжий) – 25 гр;
  • рослинна олія – 60 гр;
  • цукровий пісок – 40 гр;
  • сіль кухонна – 10 гр.

Як приготувати буряк по-корейськи з часником і імбиром

Вінегретний буряк потрібно почистити і натерти на спеціальній шатківниці довгими тонкими брусками. Овоч не відварюється, салат готуємо з сирого буряка.

Буряк по-корейськи в домашніх умовах - простий і смачний салат з буряком

Натертий, сирий буряк виглядає ось так красиво.

Буряк по-корейськи в домашніх умовах - простий і смачний салат з буряком

Очищений від шкірки корінь імбиру і часник шаткуємо невеликими кубиками.

Буряк по-корейськи в домашніх умовах - простий і смачний салат з буряком

У ємність з буряком додаємо часник, імбир, спеції, сіль, оцет і цукор, і перемішуємо компоненти закуски, щоб цукор і сіль розчинилися, а буряк пустив сік.

Буряк по-корейськи в домашніх умовах - простий і смачний салат з буряком

Рослинну олію прогріваємо на розпеченій сковороді. Потім, ще гарячою, олію виливаємо в наш буряковий салат.

Буряк по-корейськи в домашніх умовах - простий і смачний салат з буряком

Знову перемішуємо інгредієнти і перекладаємо закуску в контейнер, що герметично закривається.

Після приготування буряк по-корейськи з часником і імбиром можна відразу подавати до столу. Але якщо салат постоїть у холодильнику кілька годин і буряк добре просочиться маринадом, то смак його буде більш насиченим і пікантним.

Буряк по-корейськи в домашніх умовах - простий і смачний салат з буряком

Перед подачею викладаємо гострий закусочний салат в порційні вазочки-розетки.