Румунські супи примітні тим, що готуються на основі м’ясних бульйонів і різних каш. Пропонований рецепт дає можливість приготувати першу страву на основі заздалегідь звареного курячого бульйону і манної крупи.
Інгредієнти: Бульйон, Вершкове масло, Зелень петрушки, Крупа манна, Сіль
Кухня: Румунська кухня
Як приготувати курячий суп з манкою
Готовий прозорий курячий бульйон (може бути замінений на м’ясний) проціджуємо і ділимо на дві частини. Одну частину бульйону доводимо до кипіння, засипаємо в нього манну крупу, помішуючи, щоб не утворилися грудки, і варимо 15 хв. Додаємо решту бульйону, доводимо до кипіння, солимо.
Перед подачею на стіл в суп з манною крупою кладемо вершкове масло і посипаємо нарізаною дрібно зеленню. Прямо в тарілку можна додати консервований зелений горошок. Допускається подача горошку в окремому посуді як на фото вище.
Рецепт приготування супу з манною крупою розрахований на 1 порцію, в яку входять:
- бульйон – 240 г,
- крупа манна – 20 г,
- масло вершкове – 3 г,
- зелень петрушки – 2 г,
- сіль – 3 р