Бульйон м’ясний з манною крупою

Румунські супи примітні тим, що готуються на основі м’ясних бульйонів і різних каш. Пропонований рецепт дає можливість приготувати першу страву на основі заздалегідь звареного курячого бульйону і манної крупи.

Зміст

bulon-mjasnoj-s-mannoj-krupoj

Як приготувати курячий суп з манкою

Готовий прозорий курячий бульйон (може бути замінений на м’ясний) проціджуємо і ділимо на дві частини. Одну частину бульйону доводимо до кипіння, засипаємо в нього манну крупу, помішуючи, щоб не утворилися грудки, і варимо 15 хв. Додаємо решту бульйону, доводимо до кипіння, солимо.

Перед подачею на стіл в суп з манною крупою кладемо вершкове масло і посипаємо нарізаною дрібно зеленню. Прямо в тарілку можна додати консервований зелений горошок. Допускається подача горошку в окремому посуді як на фото вище.

Рецепт приготування супу з манною крупою розрахований на 1 порцію, в яку входять:

  • бульйон – 240 г,
  • крупа манна – 20 г,
  • масло вершкове – 3 г,
  • зелень петрушки – 2 г,
  • сіль – 3 р