Одна з найпопулярніших страв, яка реалізується з таких інгредієнтів як солодкий болгарський перець і фарш – це, як можна здогадатися, фарширований перець. Ті господині, які люблять на кухні гастрономічні експерименти, можуть замість рису додати в м’ясний фарш подрібнені кабачки. Спробуйте і ви приготувати мій оригінальний та смачний перець фарширований м’ясом і кабачками. Подробиці демонструє покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Болгарський перець, Кабачки, Морква, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Фарш м'ясний, Цибуля, Яйце
Складові:
- перець (не крупний) болгарський – від 6-8 шт.;
- фарш м’ясний (у нас це яловичина + свинина) – 350 гр;
- кабачок – 150 гр;
- цибуля ріпчаста і морквина – по штуці або по половинці;
- олія рослинна – 3 ст. лож.;
- сіль і спеції – за бажанням;
- яйце – 1 шт.;
- приправа кубик курячий – 1 шт. (за бажанням).
Як приготувати фарширований перець з м’ясом і кабачками
Приготування починаю з того, що роблю або розморожувати м’ясний фарш для начинки. Якщо ваш фарш свіжозмелений, то в цьому немає необхідності. Кабачок (використовувати можна хоч «молодий», хоч уже повністю дозрілий) очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо шматочками, які вкладаємо в чашу м’ясорубки і подрібнюємо. Пропущену через м’ясорубку м’якоть кабачка обов’язково віджимаємо від соку.
До кабачкової м’якоті додаємо підготовлений м’ясний (змішаний) фарш.
Готуємо наступні інгредієнти для формування начинки для фарширування болгарського перчика – це морквина і цибульку. Спочатку їх потрібно зручним способом подрібнити, а потім відправити для пасерування на сковороду в підігріте масло. Підсмажені овочі додаємо в миску до фаршу.
Розбиваємо до інгредієнтів яйце. Кидаємо потрібні спеції (сіль і, наприклад, чорний мелений перець). Добре і з ретельністю перемішуємо. Начинка для перців готова.
Готуємо як треба болгарський перець – видаляємо насіннєву коробочку. Заповнюємо порожній простір підготовленого солодкого перчика начинкою. Викладаємо перець фарширований м’ясом і кабачками в каструлю. Заливаємо кип’яченою водою на всю висоту заповнення. Я в воду додали ще курячого кубика для покращення смаку. Також, для заливки можна використовувати м’ясний бульйон або додати в воду томатний сік. Тушкуємо перець з фаршем і кабачком, приблизно, 35 хвилин на помірному вогні.
Після закінчення вказаного часу треба прибрати фаршироване блюдо з вогню і дати йому настоятися хвилин тридцять.
Саме час подати незвичайний, але дуже смачний перець фарширований м’ясом і кабачками до столу. Всім приємної трапези – пригощаємося на здоров’я!