Болгарський перець фарширований м'ясом і кабачками - незвичайний рецепт

Болгарський перець фарширований м’ясом і кабачками – незвичайний рецепт

Одна з найпопулярніших страв, яка реалізується з таких інгредієнтів як солодкий болгарський перець і фарш – це, як можна здогадатися, фарширований перець. Ті господині, які люблять на кухні гастрономічні експерименти, можуть замість рису додати в м’ясний фарш подрібнені кабачки. Спробуйте і ви приготувати мій оригінальний та смачний перець фарширований м’ясом і кабачками. Подробиці демонструє покроково оформлений рецепт з фото.

Складові:

  • перець (не крупний) болгарський – від 6-8 шт.;
  • фарш м’ясний (у нас це яловичина + свинина) – 350 гр;
  • кабачок – 150 гр;
  • цибуля ріпчаста і морквина – по штуці або по половинці;
  • олія рослинна – 3 ст. лож.;
  • сіль і спеції – за бажанням;
  • яйце – 1 шт.;
  • приправа кубик курячий – 1 шт. (за бажанням).

Як приготувати фарширований перець з м’ясом і кабачками

Приготування починаю з того, що роблю або розморожувати м’ясний фарш для начинки. Якщо ваш фарш свіжозмелений, то в цьому немає необхідності. Кабачок (використовувати можна хоч «молодий», хоч уже повністю дозрілий) очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо шматочками, які вкладаємо в чашу м’ясорубки і подрібнюємо. Пропущену через м’ясорубку м’якоть кабачка обов’язково віджимаємо від соку.

Тушкований перець з начинкою з кабачків і м'яса

До кабачкової м’якоті додаємо підготовлений м’ясний (змішаний) фарш.

Болгарський перець фарширований м'ясом і кабачками - незвичайний рецепт

Готуємо наступні інгредієнти для формування начинки для фарширування болгарського перчика – це морквина і цибульку. Спочатку їх потрібно зручним способом подрібнити, а потім відправити для пасерування на сковороду в підігріте масло. Підсмажені овочі додаємо в миску до фаршу.

Болгарський перець фарширований м'ясом і кабачками - незвичайний рецепт

Розбиваємо до інгредієнтів яйце. Кидаємо потрібні спеції (сіль і, наприклад, чорний мелений перець). Добре і з ретельністю перемішуємо. Начинка для перців готова.

Болгарський перець фарширований м'ясом і кабачками - незвичайний рецепт

Готуємо як треба болгарський перець – видаляємо насіннєву коробочку. Заповнюємо порожній простір підготовленого солодкого перчика начинкою. Викладаємо перець фарширований м’ясом і кабачками в каструлю. Заливаємо кип’яченою водою на всю висоту заповнення. Я в воду додали ще курячого кубика для покращення смаку. Також, для заливки можна використовувати м’ясний бульйон або додати в воду томатний сік. Тушкуємо перець з фаршем і кабачком, приблизно, 35 хвилин на помірному вогні.

Болгарський перець фарширований м'ясом і кабачками - незвичайний рецепт

Після закінчення вказаного часу треба прибрати фаршироване блюдо з вогню і дати йому настоятися хвилин тридцять.

Болгарський перець фарширований м'ясом і кабачками - незвичайний рецепт

Саме час подати незвичайний, але дуже смачний перець фарширований м’ясом і кабачками до столу. Всім приємної трапези – пригощаємося на здоров’я!