Блискуча шоколадна глазур для торта з шоколаду, на воді та маслі

Блискуча шоколадна глазур для торта з шоколаду, на воді та маслі

Будь-яке тістечко, печиво або тортик стає красивішим і смачнішим, якщо покрити його ароматною та симпатичною блискучою шоколадною глазур’ю. У своєму рецепті я хочу поділитися з господинями своїм перевіреним способом приготування глазурі з шоколаду і вершкового масла. Дотримуйтесь пропорцій вказаних в рецепті і блискуча шоколадна глазур легко нанесеться на торт, швидко застигне і буде блискучою. Покроково оформлений фото-рецепт допоможе все зробити правильно.

Нам знадобиться:

Блискуча шоколадна глазур для торта з шоколаду і масла на воді

  • масло вершкове – 40 гр;
  • шоколад – 100 гр;
  • вода – 20 мл.

Свіже і натуральне коров’яче вершкове масло дуже смачне і не згортається при розтоплюванні, тому, спред або маргарин для цього рецепта не підійдуть.

Шоколад для глазурі можна взяти будь-який, головне, аби він був натуральний (не солодке плитка) і без добавок (родзинки, горішки, і.т.д.).

Як зробити шоколадну глазур з шоколаду і масла на воді

І так, на першому етапі приготування плитку шоколаду потрібно розламати на кубики і помістити в алюмінієвий посуд з товстими стінками.

Блискуча шоколадна глазур з шоколаду, масла і води

Воду потрібно закип’ятити і додати до шоколаду. Далі, на самому слабкому вогні починаємо наш шоколад топити, розмішуючи дерев’яною ложечкою.

Блискуча шоколадна глазур для торта з шоколаду і масла на воді

Коли ви помітите, що шоколад став в’язкий і без грудочок, кладіть до нього нарізане невеликими шматочками вершкове масло і продовжуєте готувати на вогні до повного розчинення масла.

Блискуча шоколадна глазур з шоколаду, масла і води

В результаті у нас вийде гарна, гладка та однорідна блискуча глазур.

Блискуча шоколадна глазур для торта з шоколаду і масла на воді

Перед тим як покривати глазур’ю тортик їй потрібно дати охолонути до кімнатної температури. У цьому випадку, як видно на фото, блискуча шоколадна глазур буде добре триматися на поверхні десерту, а не просто стікати вниз. Якщо вам ніколи чекати поки глазур охолоне, то її можна примусово остудити. Просто поставте сотейник-миску у крижану воду.

Блискуча шоколадна глазур для торта з шоколаду і масла на воді

Проста в приготуванні блискуча шоколадна глазур з шоколаду і масла дозволяє оформити поверхню будь-якого торта так, що вона буде ідеально гладкою і красивою. Цього разу я використала її для того, щоб прикрасити незвичайний, цікавий по складу та надзвичайно смачний шоколадно-буряковий торт.