Бісквітний торт з мандаринами - смачний домашній торт на Новий рік та Різдво

Бісквітний торт з мандаринами – смачний домашній торт на Новий рік та Різдво

Гарний і смачний домашній торт – фінальна точка будь-якого застілля. Принаймні, в моїй родині саме так. ? Я можу собі дозволити пригощати гостей просто запеченими стегенцями та картопляним пюре, але десерту від мене чекають феєричного. Тому, до приготування новорічного торта я підходжу з усією відповідальністю. Сьогодні хочу поділитись з вами перевіреним рецептом, який заслужив гаряче схвалення всього мого сімейства та гостей. Це дуже смачний бісквітний торт з мандаринами. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє приготування у всіх подробицях.

Мій новорічний мандариновий торт – це гарний високий красень, до складу якого входять:

Таке чудове поєднання смаків нікого не залишить байдужим. Захват та захоплення кондитерським талантом господині – гарантовано забезпечений. Для полегшення процесу готування раджу розбити приготування на два дні. Увечері спекти бісквіт і зварити джем, а вранці або на наступний день приготувати крем, зібрати та прикрасити  свій мандариновий торт. І так, що ж нам знадобиться.

Горіховий бісквіт:

  • яйця курячі – 8 шт.;
  • мелені волоські горіхи – 250 гр;
  • цукор – 250 гр;
  • сухарі білі мелені – 100 гр;
  • мандарин – 2 шт.

Мандариновий джем:

  • мандарини – 5-6 шт.;
  • цукор – 200 гр;
  • вода – 125 мл.

Просочення:

  • окріп – 125 мл;
  • цукор – 1 ст.л.;
  • кава розчинна – 1 ст.л.;
  • коньяк – 2 ст.л.

Шоколадний крем:

  • масло вершкове – 250 гр;
  • чорний шоколад – 150 гр;
  • цукор – 100 гр;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • молоко – 125 мл;
  • крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л. з гіркою;
  • коньяк – 2 ст.л.

Не лякайтеся довгого переліку інгредієнтів. Просто дотримуйтесь мого покроково оформленого рецепту і ваш домашній новорічний торт буде і смачний, і красивий.

Як зробити мандариновий торт на Новий рік чи Різдво

Із зазначених інгредієнтів потрібно випекти 2 бісквіта в формі діаметром 22-23 см. Я замішую відразу велику порцію тіста і випікаю два коржі одночасно. Якщо у вас немає такої можливості, то краще приготувати бісквітне тісто двічі, адже воно не любить чекати.

мандариновий бісквіт

Заздалегідь варимо мандариновий джем.

готовий джем

Збиваємо смачний масляний крем. Докладний покроковий рецепт з фото приготування кожної складової, я сподіваюсь, ви вже знайшли по посиланнях на початку тексту.

Охолоджені бісквіти розрізаємо впоперек на два пласти. У нас виходить 4 бісквітних коржі.

Бісквітні пласти

Для просочення, розчиняємо в окропі цукор і каву. У остиглу до кімнатної температури рідину вливаємо коньяк. Зауважу, що горіхово-мандариновий бісквіт, в принципі, виходить не сухий. Але очікувалися гості, котрі люблять вологі торти, тому, я вирішила їм додатково догодити. Таким чином зрозуміло, що цей етап приготування можно і оминути.

Повітряний шоколадний бісквіт з какао і розчинною кавою

Пензликом або чайною ложкою просочуємо бісквіт з боку зрізу.

просочуємо коржі

Змащуємо його шаром мандаринового джему.

збираємо торт

Тепер прийшла черга крему – наносимо його рівномірним шаром.

збираємо торт

Продовжуємо, аналогічно чергуючи шари, збирати торт. Тільки останній бісквітний пласт кладемо на торт зрізом вниз. Так що просочуємо його зверху. Сформований бісквітний новорічний торт обмазуємо кремом.

торт

Теперь, будемо прикрашати торт. Для цього, я заздалегідь відкладаю в кондитерський мішок 2 повні столові ложки крему. Для оформлення торта кремом використовую насадку «зірочка». В принципі, кожний може оформити верх торта за своїм смаком. Я просто посипала серединку меленим волоським горіхом, намалювала розтопленим шоколадом решітку та відсадила по її периметру та по краю торта кремовий бордюр.

мандариновий торт

Перед подачею на стіл мандариновий торт повинен настоятися в холоді 2-3 години. Якщо ви зможете виділити для цього цілу ніч, то буде ще смачніше. ?

розріз

Після цього, можете сміло отримувати неймовірну насолоду від куштування апетитним шматочком цього солодкого мандаринового десерту. Смачного вам чаювання у колі рідних та друзів!