Бісквітний торт Сніжинка - з вершковим кремом та шоколадним візерунком

Бісквітний торт Сніжинка – з вершковим кремом та шоколадним візерунком

Порадуйте себе в новорічну ніч ексклюзивним десертом, що вражає багатогранним смаком і красою оформлення. Бісквітний торт Сніжинка, ефектний домашній новорічний торт з ананасовим компоте, стане прикрасою вашого святкового застілля. Внесе до нього нотку свіжості та, воістину, світського шику. Ніжний крем з кавою і шоколадом залишає тонкий післясмак, який гідно оцінять, навіть, прискіпливі критики. Мій докладний опис кожного етапу та покроково зроблені фото, стануть вам підмогою в приготуванні цього красивого і смачного новорічного десерту.

Складові:

Для бісквіту:

  • 4 штуки великих курячих яєць;
  • 200 грам білого цукрового піску;
  • ½ ч.ложки ваніліну;
  • 180 грам пшеничного борошна.

Сироп для просочування бісквіту:

  • 1 ст.ложка свіжого лимонного соку;
  • 4 ч.ложки цукру;
  • 30 мл води (окропу).

Ананасове компоте:

  • 170 грам свіжої м’якоті ананаса;
  • 120 мл питної води;
  • 150 грам цукру;
  • 1 не великий лимон (або половинка великого);
  • 12 грам порошкового желатину + 60 мл води.

Для вершкового (основного) крему:

  • ½ літра вершків 35%;
  • 1 банка (250 гр) вершкового сиру Маскарпоне;
  • 180 грам ванільноюї цукрової пудри.

Для шоколадно-коричневого крему:

  • 1/3 частина від загального обсягу основного вершкового крему;
  • 50 мл міцно завареного натуральної кави;
  • 170 грам темного шоколаду (не менше 59%).

Для шоколадного розпису:

  • 5 ст.ложек молока 3,6%;
  • 100 грам молочного шоколаду.

Як приготувати новорічний торт в домашніх умовах

Як спекти бісквіт

Перш ніж замісити тісто, у духовці виставляємо температурний режим 180°  і нехай розігрівається.

Розбиваємо охолоджені яйця в діжу для міксера і збиваємо на високій швидкості. Яйця повинні гарненько перемішатися і утворити піну. Цукор змішуємо з ваніліном і всипаємо в діжу до яєць. Збиваємо до розчинення цукру. Для перевірки, краплю яєчної маси розтираємо між пальцями. Крупинки цукру не повинні відчуватися.

Просіваємо борошно і вмішуємо його за допомогою лопатки в тісто.

Форму для випічки (d=24 см) покриваємо харчовим папером (дно і борти) та змащуємо вершковим маслом. Викладаємо тісто у підготовлену форму.

Тісто для бісквіта

Розміщуємо форму з бісквітним тістом в духовці і випікаємо його там, приблизно, 25-30 хвилин. Час приготування бісквіта залежить від вашої духовки. Готовність перевіряйте на суху паличку. Готовий бісквіт повинен повністю охолонути і тільки тоді його можна розрізати на дві однакові частини.

готовий бісквіт

Як готувати ананасове компоте

Насамперед замочуємо желатин і відставляємо його настоятися.

Ананас очищаємо, нарізаємо на шматочки і опускаємо в киплячу воду з цукром.

З лимона знімаємо цедру і вичавлюємо сік. Якщо лимон великий, використовуйте тільки половинку. Сік та цедру додаємо до ананасів. Даємо  тихенько покипіти. Суміш трохи увариться і трохи загусне. Прибираємо з вогню і відразу ж пробиваємо блендером. Збити треба так, щоб частинки цедри і ананаса були помітні. Кілька хвилин даємо ананасовому компоте охолонути, додаємо набряклий желатин та перемішуємо до його повного розчинення.

Дно роз’ємної форми заправляємо харчовою плівкою, виливаємо туди компоте і відправляємо у заморозку.

Ананасове компоті для торта

Як зробити вершковий крем з маскарпоне

Для приготування цього основного вершкового крему, сир маскарпоне має бути кімнатної температури, а вершки – щойно з холодильника.

Маскарпоне збиваємо з ванільною цукровою пудрою до однорідної маси.

В окремому посуді збиваємо вершки до пишного і стійкого стану. За допомогою лопатки вмішуємо вершки в маскарпоне. Цей процес я, зазвичай, поділяю на три етапи. Досягнувши однорідності, прибираємо готовий основний вершковий крем в холодильник.

Основний вершковий крем

Як робити шоколадно-кавовий крем

Заварюємо і проціджуємо каву. Нам знадобитися тільки міцно заварена рідина. У гарячу каву опускаємо шматочки шоколаду. Нам треба, щоб він там повністю розтанув. Перемішуємо шоколадно-кавову масу до однорідної і гладкою текстури.

В окрему миску відкладаємо 1/3 частинау основного вершкового крему з маскарпоне. До неї кладемо вже охолоджену шоколадно-кавову масу і перемішуємо лопаткою.

Шоколадно-кавовий крем

Як оформити новорічний торт Сніжинка

Перед складанням просочуємо коржі сиропом. Сироп для просочування бісквіта робити дуже просто: цукор + лимонний сік + окріп. Пропорції в інгредієнтах на початку рецепта.

Кондитерське кільце встановлюємо на 26 см. У центр на саме дно кладемо бісквітний корж і покриваємо його половиною порції основного вершкового крему і трохи піднімаємо краї по бортику. Тобто, робимо поглиблення, як показано на фото.

У це поглиблення ми викладаємо половину порції кофейно-шоколадного крему.

Збірка новорічного торта

Виймаємо з морозилки ананасове компоте і поміщаємо його на шоколадно-кавовий крем. Натискаємо легенько, щоб воно трохи втопилось. Закриваємо компоте другою частиною коричневого крему. Згори кладемо другий бісквітний корж і покриваємо весь торт (і боки) основним вершковим кремом, що залишився.

Вирівнюємо поверхню крему і кладемо торт заморожуватись не менше ніж на 3 години. Цього часу буде достатньо, щоб верхній шар крему замерз і кондитерське кільце легко знялось. Тепер наш смачний домашній новорічний торт буде тримати форму.

Сформований новорічний торт

Як прикрасити новорічний торт (поетапно)

Я вирішила оформити свій домашній новорічний торт так, як ви бачите на фото: красивий шоколадний візерунок + сніжинка.

Для цього, в гаряче молоко опускаємо шматочки шоколаду, чекаємо, поки він розплавиться, перемішуємо і даємо шоколадній суміші охолонути до теплого стану. Перекладаємо такий рідкий шоколад в одноразовий кондитерський мішок, або робимо корнет з харчового паперу самі. Відрізаємо дуже маленький кінчик. Перші пробні смужки краще намалювати на папері, щоб переконатися, що вони не розтікаються та мають потрібну вам товщину. Якщо пробна смужка розтеклася, залиште мішок з шоколадом ще трохи охолонути.

Отже, спочатку малюємо сіточку на торті. Потім на ній виставляємо краплі шоколаду згідно з нашому малюнку «Сніжинка».

З боків теж слід прикрасити торт гарним візерунком. Можна таким як у мене, а можна придумати свій. По низу торта з кондитерського шприца просто викладаємо шоколадні “горошини”, якими і завершуємо новорічний розпис торта.

Ура! Наш смачний бісквітний торт з ананасовим компоті і двома видами крему готовий!

Новорічний торт

Розрізати такий домашній новорічний торт Сніжинка потрібно гарячим і сухим ножем. Ось який чудовий розріз у тортика вийшов!

Новорічний торт

Спробуйте спекти такий смачний бісквітний торт до Нового року і ви, порадуйте своїх рідних і гостей.

Домашній новорічний торт своїми руками