Бісквітний рулет з шоколадним кремом на маслі та згущеному молоці - Грибна галявина

Бісквітний рулет з шоколадним кремом на маслі та згущеному молоці – Грибна галявина

Сьогодні я хочу запропонувати свій варіант бісквітного рулету під назвою Грибна галявина. Такий бісквітний рулет з шоколадним кремом швидко і просто можна приготувати в домашніх умовах. Він стане прекрасною солодкою прикрасою на вашому святі або приємним солодким перекусом в будні. Його приготування займає не більше двох годин і не потребує від вас особливих навичок у кондитерській справі. Подавати рулет найкраще з гарячою та ароматною чашкою чаю або кави. Мій простий і перевірений роками рецепт з покроково зробленими фото до ваших послуг.

Складові для бісквіта:

  • яйця великі – 4 штуки,
  • цукор-пісок – 180 грам,
  • пшеничне борошно в/ґ – 200 грам,
  • темний шоколад – 50 грам.

Складові для крема:

  • вершкове масло 82% – 300 грам,
  • згущене молоко 8,5% – 1 банка,
  • темний шоколад – 50 грам,
  • харчова фарба зеленого кольору (жиророзчинна) – 1-2 краплі,
  • цукрова пудра і какао – по ¼ ч.ложки,
  • печиво «Медальйони» для грибних капелюшків – 5 штук.

Як швидко зробити бісквітний рулет з шоколадним кремом Грибна галявина

Як спекти бісквіт для рулету

Насамперед ставимо розтоплювати шоколад.

Не відділяючи білки і жовтки один від одного, збиваємо яйця на середній швидкості, поступово всипаємо цукор. Коли весь цукор введено, збільшуємо швидкість і продовжуємо збивати яйця до повного його розчинення.

Прямо в яйця просіюємо борошно і акуратно перемішуємо бісквітне тісто лопаткою.

Додаємо розтоплений шоколад і знову акуратно перемішуємо, але на даному етапі не потрібно добиватися однорідності тіста. Нам потрібно щоби тісто стало двох кольорів: одна частина хай залишається світлою, а  друга стане коричневою.

Викладаємо двокольорове бісквітне тісто на пергамент змащений вершковим маслом і випікаємо при температурі 170°С, приблизно, 15-20 хвилин.

Бісквіт для торта

Як загорнути бісквітний рулет

Дістаємо випечений бісквіт із духовки, накриваємо його сухою серветкою чи рушником, перевертаємо, видаляємо пергаментний папір і тут же маємо згорнути його в рулет. Цю процедуру треба зробити поки він гарячий. Рушник має опинитися всередині загорнутого рулету. Остужаем бісквітне тісто в такій скрученої формі.

Бісквітне тісто для рулету

Як приготувати масляний шоколадний крем зі згущеним молоком

Згущене молоко (кімнатної температури) змішуємо за допомогою міксера з розм’якшеним вершковим маслом на середній швидкості. Збиваємо крем до того моменту, поки масло не з’єднається з молоком рівномірно. Крем виходить однорідним, гладким і блискучим.

Відкладаємо 4 столові ложки білого масляного крему зі згущонкою до окремого посуду.

У крем, що залишився, додаємо розтоплений (рідкий), але не гарячий шоколад. Змішуємо його з кремом за допомогою лопатки. Якщо ви випадково перебили крем (він розслоївся), продовжіть збивання на водяній бані. Крем поступово поверне гладку текстуру, але трохи втратить свою пишність.

Масляний шоколадний крем зі згущеним молоком для рулету

Як оформити бісквітний рулет у вигляді Грибної галявини

Розгортаємо остиглий бісквіт і промазуємо його кремом. Загортаємо назад і наносимо крем поверху. За допомогою широкої вилки малюємо хвилясті лінії, щоб надати рулету вигляд деревної кори.

Збірка рулету «Грибна галявина»

Відкладений білий масляний крем змішуємо з зеленим харчовим барвником. Наповнюємо ним кондитерський мішок з насадкою, якої будемо робити листочки. У другій мішок зі звичайною широкої круглої насадкою поміщаємо шоколадний крем.

Оформлення рулету «Грибна галявина»

Спочатку робимо ніжки грибочків, а потім їх прикрашаємо листочки зеленого кольору. В самому кінці прикрашання кладемо грибові капелюшки – кругле печиво. Прибираємо бісквітний рулет з шоколадним кремом в холод для повного застигання.

Як оформити рулет «Грибна галявина»

Перед подачею гарного та смачного десерту, змішуємо цукрову пудру і какао. За допомогою дрібного сита припудрюємо нашу грибну галявину. Солодка какаова суміш і на блюдо має трохи потрапити – для прикраси.

Бісквітний рулет з шоколадним кремом на маслі та згущеному молоці - Грибна галявина

Домашній бісквітний рулет з масляним кремом, оформлений як грибна галявина, готовий. Він набагато корисніший і, звичайно ж, більш смачний, ніж куплений в магазині. 🙂

Бісквітний рулет з шоколадним кремом на маслі та згущеному молоці - Грибна галявина

Дивіться фото, на розрізі добре видно різнокольоровий бісквіт.

Готуйте – швидко і з задоволенням, творите – з насолодою, пригощайтеся – смачно!