Сьогодні я хочу запропонувати свій варіант бісквітного рулету під назвою Грибна галявина. Такий бісквітний рулет з шоколадним кремом швидко і просто можна приготувати в домашніх умовах. Він стане прекрасною солодкою прикрасою на вашому святі або приємним солодким перекусом в будні. Його приготування займає не більше двох годин і не потребує від вас особливих навичок у кондитерській справі. Подавати рулет найкраще з гарячою та ароматною чашкою чаю або кави. Мій простий і перевірений роками рецепт з покроково зробленими фото до ваших послуг.
Складові для бісквіта:
- яйця великі – 4 штуки,
- цукор-пісок – 180 грам,
- пшеничне борошно в/ґ – 200 грам,
- темний шоколад – 50 грам.
Складові для крема:
- вершкове масло 82% – 300 грам,
- згущене молоко 8,5% – 1 банка,
- темний шоколад – 50 грам,
- харчова фарба зеленого кольору (жиророзчинна) – 1-2 краплі,
- цукрова пудра і какао – по ¼ ч.ложки,
- печиво «Медальйони» для грибних капелюшків – 5 штук.
Зміст
Як швидко зробити бісквітний рулет з шоколадним кремом Грибна галявина
Як спекти бісквіт для рулету
Насамперед ставимо розтоплювати шоколад.
Не відділяючи білки і жовтки один від одного, збиваємо яйця на середній швидкості, поступово всипаємо цукор. Коли весь цукор введено, збільшуємо швидкість і продовжуємо збивати яйця до повного його розчинення.
Прямо в яйця просіюємо борошно і акуратно перемішуємо бісквітне тісто лопаткою.
Додаємо розтоплений шоколад і знову акуратно перемішуємо, але на даному етапі не потрібно добиватися однорідності тіста. Нам потрібно щоби тісто стало двох кольорів: одна частина хай залишається світлою, а друга стане коричневою.
Викладаємо двокольорове бісквітне тісто на пергамент змащений вершковим маслом і випікаємо при температурі 170°С, приблизно, 15-20 хвилин.
Як загорнути бісквітний рулет
Дістаємо випечений бісквіт із духовки, накриваємо його сухою серветкою чи рушником, перевертаємо, видаляємо пергаментний папір і тут же маємо згорнути його в рулет. Цю процедуру треба зробити поки він гарячий. Рушник має опинитися всередині загорнутого рулету. Остужаем бісквітне тісто в такій скрученої формі.
Як приготувати масляний шоколадний крем зі згущеним молоком
Згущене молоко (кімнатної температури) змішуємо за допомогою міксера з розм’якшеним вершковим маслом на середній швидкості. Збиваємо крем до того моменту, поки масло не з’єднається з молоком рівномірно. Крем виходить однорідним, гладким і блискучим.
Відкладаємо 4 столові ложки білого масляного крему зі згущонкою до окремого посуду.
У крем, що залишився, додаємо розтоплений (рідкий), але не гарячий шоколад. Змішуємо його з кремом за допомогою лопатки. Якщо ви випадково перебили крем (він розслоївся), продовжіть збивання на водяній бані. Крем поступово поверне гладку текстуру, але трохи втратить свою пишність.
Як оформити бісквітний рулет у вигляді Грибної галявини
Розгортаємо остиглий бісквіт і промазуємо його кремом. Загортаємо назад і наносимо крем поверху. За допомогою широкої вилки малюємо хвилясті лінії, щоб надати рулету вигляд деревної кори.
Відкладений білий масляний крем змішуємо з зеленим харчовим барвником. Наповнюємо ним кондитерський мішок з насадкою, якої будемо робити листочки. У другій мішок зі звичайною широкої круглої насадкою поміщаємо шоколадний крем.
Спочатку робимо ніжки грибочків, а потім їх прикрашаємо листочки зеленого кольору. В самому кінці прикрашання кладемо грибові капелюшки – кругле печиво. Прибираємо бісквітний рулет з шоколадним кремом в холод для повного застигання.
Перед подачею гарного та смачного десерту, змішуємо цукрову пудру і какао. За допомогою дрібного сита припудрюємо нашу грибну галявину. Солодка какаова суміш і на блюдо має трохи потрапити – для прикраси.
Домашній бісквітний рулет з масляним кремом, оформлений як грибна галявина, готовий. Він набагато корисніший і, звичайно ж, більш смачний, ніж куплений в магазині. 🙂
Дивіться фото, на розрізі добре видно різнокольоровий бісквіт.
Готуйте – швидко і з задоволенням, творите – з насолодою, пригощайтеся – смачно!