Сьогодні я розповім як робити тонкі бісквітні коржі на згущонці для торта Молочна дівчинка за популярним німецької рецептом. У інгредієнтах я вказала подвійну кількість продуктів, від зазначеного в оригінальному рецепті. Якщо продукти взяти як в оригіналі, то ви зможете спекти тільки маленькі коржі d = 15 см. В результаті у вас і сам торт вийде маленьким, висотою не більше 10 см. Використовувати коржі такого розміру краще для другого або третього ярусу при оформленні великого багатоярусного торта. Я ж печу бісквіт на згущеному молоці для простого, але великого, повноцінного одноярусного торта d = 24 см. Мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе і вам швидко та просто освоїти цю частину приготування німецького рецепту під назвою – торт Молочна Дівчинка.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванілін, Вершкове масло, Згущене молоко, Лимонна кислота, Пергамент, Сіль, Сода, Яйце
Нам знадобиться:
- 340 грам пшеничного борошна в/ґ;
- 1 ч. ложка ваніліну;
- 1/3 ч. ложки соди;
- 1/4 ч. ложки лимонної кислоти;
- 760 грам (2 банки) цільного згущеного молока 8,5%;
- 4 яйця калібру Д-0 або Д-В;
- 1/2 ч. ложки дрібної солі;
- 40 грам вершкового масла 72%.
Як приготувати бісквіт на згущеному молоці для торта Молочна Дівчинка
На самому початку роботи включаємо духовку і розігріваємо її до 190°С.
Тепер, починаємо збивати яйця разом з сіллю на високій швидкості до появи піни.
Додаємо згущене молоко і ще півтори хвилини збиваємо всю масу на високій швидкості.
Борошно просіваємо разом з ваніллю, содою і лимонною кислотою. Потім, порціями всипаємо цю суміш в діжу з тістом і збиваємо на середній швидкості. У самому кінці додаємо тепле розтоплене масло і все добре змішуємо.
На пергаменті малюємо коло (d = 24 см), перевертаємо його, щоб малюнок виявився на зворотному боці пергаменту, і промазуємо окреслене місце маслом. Рекомендую заготовити відразу дві пергаментні заготовки для випічки коржів.
Викладаємо по 2,5-3 ст. ложки тіста в центр і розподіляємо його по всій поверхні трохи виходячи за лінію окресленого кола.
Випікаємо корж близько 5-6 хвилин. Потім, виймаємо і охолоджуємо на решітці. Відразу знімайте пергамент з коржа і зачищайте його за допомогою рівної спатули. Використовуйте цей же пергамент ще раз, тільки не забувайте змащувати його маслом перед нанесенням тіста.
З приготованого тіста у мене вийшло 6 коржів. Складаємо їх стопкою і зрізаємо тверді краї. Перш ніж робити це, впевніться, що коржі повністю охололи!
Якщо ви відразу не збираєтесь збирати торт, то перекладіть кожен корж харчовою плівкою, щоб вони не склеїлися, а потім складіть один на одного, щільно оберніть стопку коржів харчовою плівкою і заморозьте.
Ось ми і спекли всі бісквітні коржі на згущеному молоці та маслі з содою. Коли ви зробите смачний та ніжний вершково-карамельний крем з маскарпоне, то перейдемо до складання німецького карамельного тора Молочна Дівчинка.