Сьогодні я приготувала пишний бісквіт на гарячому молоці з вершковим сиром і поспішаю поділитись цим рецептом. Його приготування потребує часу та уваги, але смак і якість гідні того, щоб повозитись з ним. Головне, дотримуватись усіх наведених в описі рекомендацій і смачний високий бісквіт незабаром з’явиться на вашому столі. Докладний рецепт з покроково зробленим фото-описом допоможе вам самостійно повторити його приготування в домашніх умовах.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванілін, Вершкове масло, Вода, Молоко, Пергамент, Розпушувач, Сир маскарпоне, Сіль, Цукрова пудра, Яйце
Складові:
- 200 грам вершкового сиру Рікотта або Маскарпоне;
- 100 мл 4%-6% молока;
- 120 грам ванільної цукрової пудри;
- 80 грам 72,5% вершкового масла;
- 120 грам пшеничного борошна вищого сорту + 1/2 ч.ложка розпушувача;
- 3 штуки великих курячих яєць;
- 1/8 ч.ложки дрібної солі;
- 1 ст.ложка свіжого лимонного соку;
- 700 мл води (окропу).
Як приготувати бісквіт на гарячому молоці на водяній бані
Для приготування пишного бісквіта я використала вершковий сир Рікотта, який ви бачите на фото. Якщо ви використовуєте сир Маскарпоне, то вам потрібно зменшити дозування молока. Так як в Маскарпоне міститься більше рідини, то замість 100 мл молока, вказаних у рецепті, додавайте 80 мл.
Отже, приступимо. У каструлю вливаємо молоко, опускаємо в нього масло і вершковий сир. Ставимо на водяну баню і розтоплюємо, при постійному перемішуванні віночком. Коли всі інгредієнти з’єднались воєдино, знімаємо каструлю з водяної бані і даємо молочно-вершковій суміші охолонути.
Тепер, відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки збиваємо до білого кольору з цукровою пудрою. Потім, вливаємо молочно-вершкову суміш в жовтки і ще раз все збиваємо.
З’єднуємо борошно з розпушувачем і просіваємо їх в молочну суміш. Все перемішуємо вінчиком.
Тепер, потрібно пропустити отримане тісто через друшляк, щоб позбутися від грудочок, якщо такі вийшли. Я проробляю цю процедуру двічі. Після цього текстура тіста виходить дуже гладкою.
На цьому етапі саме час розігріти духовку та 160°С.
Тепер, займемося білками. Починаємо їх збивати, як тільки з’явилася легка піна, всипаємо сіль і ще через тридцять секунд, додаємо лимонний сік. Продовжуємо збивати білки до стійких піків.
За допомогою лопатки вводимо білки в тісто в три етапи і перемішуємо методом складання, щоб білки не втратили свою пишність.
Форму з роз’ємними бортами (d=24 см) застилає пергаментом по дну і по бортику, змащуємо маслом. Заповнюємо форму бісквітним тестом. Щоб вийшло з тіста зайве повітря, треба кілька разів постукати наповненою формою об стіл.
Форму з тістом встановлюємо на решітку, а під неї поміщаємо деко, в яке наливаємо вказаний в інгредієнтах окріп. У такому режимі водяної бані випікаємо смачний бісквіт на молоці 1 годину.
Потім, накриваємо його харчовим папером і залишаємо у духовці ще на 45-50 хвилин. Готовність перевіряємо на суху паличку. Просто проколюємо бісквіт і переконуємося, що паличка суха. Тоді, вимикаємо духовку і відкриваємо її, але, залишаємо бісквіт в духовці доки він повністю охолоне. Тепер, можемо виймати його з форми і нарізати на коржі.
Мій високий бісквіт на молоці з вершковим сиром вийшов 7,5 см заввишки. Ось такого красеня можна спекти в домашніх умовах! ?
Отримані коржі можна відразу перекласти кремом і зробити смачний бісквітний торт, а можна загорнути в харчову плівку (після повного охолодження!) і прибрати до морозилки. Коли ви вирішите зробити торт, то залишається просто розморозити бісквіт та приготувати потрібний крем.
А цей високий бісквіт на гарячому молоці від ютуб-каналу “Я – ТОРТодел!” автор називає американський бісквіт. Цей відео-рецепт вам стане у нагоді в разі, якщо ви не маєте або просто не хочете використовувати при замішуванні тіста будь-який вершковий сир.