Існує кілька способів нанесення кракелюра на пряники. Ефект кракелюра – це ефектне і красиве покриття пряників тріщинами. Я хочу показати один спосіб, яким сама часто користуюсь. Зазначу, що поверхню пряника можна робити не тільки білого кольору, але і будь-якого іншого, який вам потрібний для подальшої прикраси торта або інших десертів. Після висихання, запропонований в рецепті кракелюр на пряниках дуже добре тримається і не обсипається. Висушувати таке покриття потрібно природним способом, без використання духовки чи іншого пристрою. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам швидко освоїти таку просту техніку нанесення ефектного та смачного покриття.
Інгредієнти: Кукурудзяний крохмаль, Харчовий барвник
Для роботи нам знадобиться:
- 1 столова ложка водорозчинного білого (або потрібного вам кольору) рідкого барвника;
- ½ ст. ложка кукурудзяного крохмалю.
Як зробити кракелюр на пряниках в домашніх умовах
Готуємо будь-яке пряникове тісто і вирізаємо печиво чи то пряники потрібної форми за допомогою вирубки. Випікаємо пряники в духовці до повної готовності, відповідно до часу і температури, які вказані в рецепті.
Тим часом, змішуємо в піалі харчовий барвник і крохмаль.
Перемішуємо компоненти і отримуємо однорідну текстуру кондитерського кракелюру.
Беремо плоский широкий пензлик і наносимо замішане покриття на поверхню готових пряників. Мазки робимо в одному напрямку.
Так залишаємо пряники в сухому приміщенні до повного висихання кракелюру.
Повністю просохле готове покриття не повинно залишати відбиток на пальці під час дотику. А найголовніше, кракелюр на пряниках має потріскатися і додати вашій випічці цікаву та красиву текстуру.
Такі пряники з кракелюром вже можна використовувати для оформлення і прикраси тортів, а можна ще додатково розписувати і наносити на них будь-які малюнки айсінгом. На запропоноване покриття розпис лягає рівно і відмінно тримається.