Дуже смачні і ніжні мусові торти та десерти зараз на піку популярності. Вони поступово витісняють звичні нам з дитинства прості заварні, листкові та бісквітні тістечка. Хочете здивувати гостей своїми кулінарними здібностями? Скористайтесь модною тенденцією і приготуйте замість звичайного традиційного крему ніжний чорничний мус для торта. Чому з ягід обрана саме чорниця? Вона має приголомшливий смак, переносить заморозку без втрати своїх якостей і відмінно поєднується з різними видами коржів. Мій рецепт сьогодні – смачний білковий мус з чорницею для торта з бісквітних коржів. Рецепт дуже простий у втіленні. Не бійтеся великої кількості покроково зроблених фото. ? Я просто постаралася висвітлити всі етапи максимально докладно, щоб навіть кулинар-початківець зміг приготувати цей вершковий чорничний крем для мусового торта своїми руками швидко та правильно.
Інгредієнти: Вершки, Вода, Желатин, Цукор, Чорниця, Яйця
Складові:
- цукор – 4 ст.л. з гіркою;
- вода – 5 ст.л.;
- білки від великих яєць – 2 шт.;
- вершки (від 33%) – 200 гр;
- чорниця свіжа або размороженная – 200 гр;
- желатин – 10 гр.
Як приготувати чорничний крем-мус для торта
Приготування мусу для торта починаємо із того, що збиваємо ягоди блендером до пюре.
Замочіть в трьох столових ложках води желатин. Коли він вбере всю воду, розтопіть його на водяній бані. Залиште розчин в теплі до наступного використання.
Щоб зробити білкову складову крем-мусу, потрібно зварити густий сироп із цукру і 2 столових ложок води. Для цього, з’єднуємо їх в невеликій каструльці з товстим дном. Ставимо на середній вогонь і уварюємо до 121°С, якщо у вас є спеціальний кулінарний термометр. В разі коли він відсутній – до проби на тверду кульку, що легко провести без спецтехніки. Нагадаю, як зробити таку пробу. У склянці з холодною водою крапельки сиропу перетворюються на тверді кульки.
Паралельно з варінням сиропу (або до цього – в разі коли міксер ручний) збиваємо охолоджені білки до твердих піків. Перевірочний тест на готовність: перевернути ємність з білками і переконатися, що вони навіть не ворушаться.
Потім, вливаємо в білки киплячий сироп. Ллємо його обережно, тонкою цівкою, прямо під віночки працюючого міксера. Білкова маса ущільнюється і набуває блиск. Наприкінці збивання за аналогічною технологією вводимо розчинений желатин.
У три заходи додаємо до білків чорничне пюре, кожен раз акуратно перемішуючи суміш лопаткою.
Далі – збиваємо до м’яких піків охолоджені вершки.
У три прийоми вводимо вершки в мус та перемішуємо лопаткою.
Можна скористатися і міксером, але пам’ятаємо, що ми вже не збиваємо, а просто змішуємо маси до повного об’єднання на найнижчій швидкості. Ось такий повітряний крем-мус – прошарок для торта – виходить в результаті.
Додавання збитих білків робить крем-мус особливо ніжним і повітряним. Використовуйте його як прошарок для тортів або тістечок, наповнюйте ним пісочні кошики або еклери… Не бійтеся солодких експериментів.