Білковий мус з чорницею для торта – смачний крем з вершками та желатином

Дуже смачні і ніжні мусові торти та десерти зараз на піку популярності. Вони поступово витісняють звичні нам з дитинства прості заварні, листкові та бісквітні тістечка. Хочете здивувати гостей своїми кулінарними здібностями? Скористайтесь модною тенденцією і приготуйте замість звичайного традиційного крему ніжний чорничний мус для торта. Чому з ягід обрана саме чорниця? Вона має приголомшливий смак, переносить заморозку без втрати своїх якостей і відмінно поєднується з різними видами коржів. Мій рецепт сьогодні – смачний білковий мус з чорницею для торта з бісквітних коржів. Рецепт дуже простий у втіленні. Не бійтеся великої кількості покроково зроблених фото. ? Я просто постаралася висвітлити всі етапи максимально докладно, щоб навіть кулинар-початківець зміг приготувати цей вершковий чорничний крем для мусового торта своїми руками швидко та правильно.

Складові:

  • цукор – 4 ст.л. з гіркою;
  • вода – 5 ст.л.;
  • білки від великих яєць – 2 шт.;
  • вершки (від 33%) – 200 гр;
  • чорниця свіжа або размороженная – 200 гр;
  • желатин – 10 гр.

Як приготувати чорничний крем-мус для торта

Приготування мусу для торта починаємо із того, що збиваємо ягоди блендером до пюре.

Замочіть в трьох столових ложках води желатин. Коли він вбере всю воду, розтопіть його на водяній бані. Залиште розчин в теплі до наступного використання.

Білковий чорничний мус для торта із вершками і желатином

Щоб зробити білкову складову крем-мусу, потрібно зварити густий сироп із цукру і 2 столових ложок води. Для цього, з’єднуємо їх в невеликій каструльці з товстим дном. Ставимо на середній вогонь і уварюємо до 121°С, якщо у вас є спеціальний кулінарний термометр. В разі коли він відсутній – до проби на тверду кульку, що легко провести без спецтехніки. Нагадаю, як зробити таку пробу. У склянці з холодною водою крапельки сиропу перетворюються на тверді кульки.

Білковий чорничний мус для торта із вершками і желатином

Паралельно з варінням сиропу (або до цього – в разі коли міксер ручний) збиваємо охолоджені білки до твердих піків. Перевірочний тест на готовність: перевернути ємність з білками і переконатися, що вони навіть не ворушаться.

Білковий чорничний мус для торта із вершками і желатином

Потім, вливаємо в білки киплячий сироп. Ллємо його обережно, тонкою цівкою, прямо під віночки працюючого міксера. Білкова маса ущільнюється і набуває блиск. Наприкінці збивання за аналогічною технологією вводимо розчинений желатин.

Білковий чорничний мус для торта із вершками і желатином

У три заходи додаємо до білків чорничне пюре, кожен раз акуратно перемішуючи суміш лопаткою.

Білковий чорничний мус для торта із вершками і желатином

Далі – збиваємо до м’яких піків охолоджені вершки.

Вершково-шоколадний крем з арахісової пасти для торта і тістечок

У три прийоми вводимо вершки в мус та перемішуємо лопаткою.

Білковий чорничний мус для торта із вершками і желатином

Можна скористатися і міксером, але пам’ятаємо, що ми вже не збиваємо, а просто змішуємо маси до повного об’єднання на найнижчій швидкості. Ось такий повітряний крем-мус – прошарок для торта – виходить в результаті.

Білковий чорничний мус для торта із вершками і желатином

Додавання збитих білків робить крем-мус особливо ніжним і повітряним. Використовуйте його як прошарок для тортів або тістечок, наповнюйте ним пісочні кошики або еклери… Не бійтеся солодких експериментів.