Білково-горіхові коржі для торта Естерхазі - повітряні та легкі

Білково-горіхові коржі для торта Естерхазі – повітряні та легкі

Сьогодні я хочу поділитися своїм досвідом приготування тоненьких повітряних коржів з білків і горіхів для смачного торта Естерхазі. Можна знайти різні варіанти їх приготування: на основі фундука, мигдалю або на горіховій суміші. Я пропоную вам сьогодні білково-горіхові коржі Естерхазі приготувати в бюджетному варіанті – з використанням волоських горіхів. Повірте моєму слову – виходить нітрохи не гірше. Можете в перший раз приготувати знаменитий австрійський десерт з волоськими горіхами і, якщо він вам сподобається, то зможете сміливо пекти торт вже з більш дорогими складовими. Цей покроково оформлений рецепт з фото надасть неоціненну допомогу початківцям кондитерам. ?

Складові:

  • яєчні білки – 8 шт.;
  • цукор – 200 гр;
  • волоські горіхи – 180 гр;
  • борошно – 3 ст.л.;
  • кориця мелена – ½ ч.л.;
  • сіль – 1 щіпка.

Як спекти білково-горіхові коржі для торта Естерхазі

Насамперед, нам потрібно змолоти прожарені на сковороді горіхи в блендері. Щоб не отримати пасту, додаємо до них 2 ст.л. цукру із загальної  заявленої кількості. Намагаємося помолоти максимально дрібно.

Білково-горіхові коржі Естерхазі

У мисці змішуємо мелені горіхи з усіма сухими інгредієнтами, крім цукру.

Білково-горіхові коржі Естерхазі

Охолоджені білки збиваємо міксером в чистій сухій посуді до стійких піків. Пам’ятайте, про тест-перевірку з перевертанням ємності з білками? Про нього я писала, коли розповідала як спекти для торта тонкі арахісові коржі без борошна. Не забудьте його провести і цього разу. ?

Білково-горіхові коржі Естерхазі

Тепер, в кілька прийомів вводимо цукор, всипаємо його невеликими порціями прямо під вінчики працюючого міксера. Білкова маса повинна ще більше ущільнитися і стане блискучою.

Білково-горіхові коржі Естерхазі

Суху суміш у збиті білки вводимо в три етапи. Акуратно перемішуємо лопаткою, в крайньому випадку – ложкою. Легкими рухами зачерпуємо  та  акуратно піднімаємо масу знизу догори.

Білково-горіхові коржі Естерхазі

У підсумку, отримуємо досить густе, але легке та повітряне тісто. Потрібна консистенція перед вами на фото.

Білково-горіхові коржі Естерхазі

Пергамент для випічки краще взяти той, що покрито силіконом або вже перевірений вами і часом. Від неякісного паперу коржі не вдасться віддерти навіть зубами. 🙂 Тому, якщо ви не впевнені в антипригарних властивостях свого пергаменту, то краще змастити його рослинною олією.

Вирізаємо 6 квадратів і на кожному креслимо коло діаметром 23-24см. Можна скористатися дном підходящої форми для випічки, тарілкою або кришкою від каструлі.

Ще пара важливих моментів. Я намазую тісто на папір безпосередньо перед випічкою, а решта чекає в холодильнику. Моя духовка дозволяє за раз спекти два коржі. Значить, я готую 2 порції тіста на пергаменті і відправляю їх пектися. Наступні порції викладаю на пергамент безпосередньо перед випічкою. Як получиться у вас, вирішуйте самі.

Білково-горіхові коржі Естерхазі

Випікаємо повітряні білкові коржі в розігрітій до 150 градусів духовці, приблизно, 20 хвилин – до легкого рум’яного кольору. Не чекайте, що тісто підніметься – це не той випадок. Готові горіхові коржі з білків виходять тоненькими.

Білково-горіхові коржі Естерхазі

Важливо! З пергаменту їх знімаємо відразу ж! Інакше, вони можуть приклеїтися і поламатися. Зняті з пергаменту коржі Естерхазі я спокійно складаю стопкою один на один. Між собою вони не склеюються.

Білково-горіхові коржі для торта Естерхазі - повітряні та легкі

Ось найвідповідальніший етап приготування і завершений. Залишилося тільки зробити смачний заварний крем на жовтках і перетворити білково-горіхові коржі в вишуканий торт Естерхазі.