Білкова королівська глазур - королівський айсінг для розпису пряників

Білкова королівська глазур – королівський айсінг для розпису пряників

Так звана королівська глазур чи то королівський айсінг (англ. Royal Icing) використовують, зазвичай, для виготовлення прикрас для тортів, десертів, для оформлення пасок та для розпису пряників.  Зробити таку білкову глазур в домашніх умовах достатньо просто. Мої докладні поради та покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам легко та просто впоратись з приготуванням. Правильно та якісно зроблена білкова королівська глазур допоможе вам своїми руками красиво прикрасити свій домашній десерт або розписати пряники.

Інгредієнти на 1 порцію:

  • білок одного курячого яйця;
  • ванільна цукрова пудра – 170-200 гр;
  • лимонна кислота – 4 краплі;
  • водорозчинні харчові барвники.

Зазначу, що ту кількість королівського айсінга, що ви бачите на фото нижче, приготовлено з трьох порцій продуктів, вказаних в інгредієнтах. З цього і розраховуйте потрібну вам кількість.

Перш ніж перейти до рецепту королівської глазурі, хочу ще пару порад дати.

  1. В разі, якщо раптом ви возьмете більшу як треба кількість цукрової пудри, не треба лякатись. Виправити цю ситуацію достатньо просто – додайте трішки (не більше як 0,5 ч.л.) холодної води та ретельно перемішайте.
  2. В разі, якщо ви використаєте не всю глазурь – теж не біда. Харчовою плівкою в контакт з поверхнею глазурі накрийте залишок і відкладіть у холодильник. Дня 2-3 ви сміло можете її використовувати. Якщо загусне, дивіться пункт 1.
  3. Треба мати на увазі, що вказана в рецепті кількість цукрової пудри може змінюватись в залежності від розміру яєць, що ви використовуєте.

Як приготувати глазур для пряників, тортів та десертів

Спочатку, у достатньо глибокій посуді за допомогою вилки збиваємо білок. Пам’ятайте, що під час приготуванні айсінга, збивати міксером білки категорично не рекомендується. Частинами, по ложечці, додаємо цукрову пудру з лимонною кислотою та кожний раз ретельно змішуємо. Дії повторюємо поки не закінчаться інгредієнти.

Готовність королівської глазурі перевірити дуже просто. Дивимось як вона стікає з піднятої вилки. Якщо занадто швидко, то це значить, що ще треба додати цукрової пудри. На фото, що перед вами, білкова глазурь стікає достатньо швидко. Це етап приготування, коли я ще все додаю цукрову пудру.

Королівська глазур-Айсінг для розпису пряників

Коли глазурь буде не плавно стікати, а уривчасто, то значить ми вже майже на фінальній стадії. Теперь треба подивитись, чи вона вже добре тримає форму після падіння. Як що ні, то знову додаємо малими порціями пудру.

Королівська глазур-Айсінг для розпису пряників

Коли при падінні фіксується та добре тримається форма, наш королівський айсінг готов. Саме таку глазурь вже можна використовувати для покриття пасок. Якщо ж ви хочете пофарбувати глазурь в різні кольори, то саме теперь потрібно зробити це. Поділіть її на порції, додайте потрібний барвник та перемішайте.

Королівська глазур-Айсінг для розпису пряників

Для подальшої роботи з приготовленою глазур’ю вам знадобиться або простий корнет з харчового паперу, або кондитерський мішок. Вам потрібно просто наповнити його айсінгом і можете сміло наносити потрібний вам малюнок на свій десерт. Якщо не вмієте малювати, то просто покладіть обраний малюнок у чистий  файлик та малюйте вже по ньому як по трафарету. Після того, як все намальовано, акуратно витягуємо папір з малюнком із файла. Готові білкові прикраси залишаємо сохнути при кімнатній температурі, а самі можемо робити інші елементи декору для своїх десертів.

Королівська глазур-Айсінг для розпису пряників

Треба знати, що кожен раз на сушку такого як на фото білкового декору іде різний час. Це залежить як від вологості повітря, так і від температури у вашій кухні.

В разі якщо вам потрібна більш пластична глазур, то скористайтесь цим відео-рецептом.

Хай ваші десерти завжди будуть не тільки смачними, але і самим красивими.