Біла та кольорова сирцева глазур – рецепт як приготувати глазур з білка і цукрової пудри

Сирцева глазур – так називається різного ступеня густоти білкова маса отримана при змішуванні яєчного білка з цукровою пудрою. Залежно від густоти, вона має різне призначення. Густою глазур’ю наносять контури і візерунки на випічку. зазвичай, це печиво або пряники. Менш густу масу наносять (глазурують) на поверхню тортів і іншої великої святкової випічки. Сама рідка консистенція (як густа сметана), зазвичай, використовується для заливки в контур, обведений глазур’ю першого типу. Найчастіше так прикрашають новорічне і різдвяне печиво. Останній вид сирцевої глазурі, також, добре підходить на Великдень для прикраси пасок.

Біла або кольорова сирцевої глазур

Для приготування глазурі третього типу нам буде потрібно: цукрова пудра – ½ склянки, білок одного яйця, свіжий лимонний сік – 1 чайна ложка.

Як зробити глазур

Здавалося б що тут робити, немає нічого простішого, але це тільки на перший погляд. Як і будь-яка інша справа, приготування глазурі з білка і цукрової пудри має свої таємниці. Тому, починаючи готувати дотримуйтеся перевірених часом рекомендацій.

З’єднайте білок і лимонний сік в чистому посуді і, розмішавши дерев’яною ложкою, віночком або міксером, добийтеся отримання однорідної маси. Тільки тепер можна дрібними порціями додавати просіяну цукрову пудру. Добре вимішуючи, добийтеся потрібної вам консистенції. Кінцева твердість / м’якість глазурі коригується кількістю цукрової пудри. Збільшуючи її кількість, ви легко і просто зможете приготувати густіший вид глазурі.

І пам’ятайте, якщо цукрову пудру додати відразу у великій кількості, то отримаєте тьмяну, сіру та важку масу. Нам же, потрібно отримати білосніжну, легку і трохи глянцеву глазур. Тому, наберіться терпіння і не поспішайте в процесі приготування.

На цьому фото видно якої консистенції повинна бути сирцева глазур, використовувана для видавлювання при малюванні узорів. Як бачите, в цьому випадку вам потрібно домогтися, так званих, “твердих піків”.

Білий та кольоровий сирцевої глазур

Це фото показує якої консистенції повинна бути глазур для глазурування поверхонь. Як видно на фото, в цьому випадку вона тримається на віночку або ложці, але при цьому, м’яко звисає, як би, стікає з них.

Білий та кольоровий сирцевої глазур

І останнє фото показує якою має бути глазур для заливки – вона досить густа, але легко стікає з ложки.

Білий та кольоровий сирцевої глазур

Додаючи в білу сирцевоу глазур харчові барвники, можна отримати кольорову глазур. Використовуючи цей рецепт, приготувати таку ніжну і різнобарвну прикрасу для випічки можна досить просто, головне запастися терпінням, а згодом з’являться і потрібні навички. Успіхів!