Бігус – ситна і смачна страва з капусти та курки. Пропонуємо вам рецепт приготування страви, який можна використовувати і для мультиварки, і для звичайної каструлі.
Інгредієнти: Білокачанна капуста, Болгарський перець, Вегета, Вода, Зелень петрушки, Кріп, Курячі крильця, Лавровий лист, Морква, Помідори, Сіль, Цибуля
Вам треба взяти:
- білокачанна капуста – 1 кілограм;
- морква дрібна – 4 штуки;
- курка (крильця) – 4 штуки;
- цибуля ріпка – 1 велика цибулина;
- перець болгарський тепличний – 2 штуки;
- помідори свіжі – 3 штуки;
- зелень петрушки і кропу – пучок;
- вода – по наповненню каструлі (чаші мультиварки);
- вегето – ½ чайної ложки;
- сіль за смаком.
Як готувати бігус зі свіжої капусти з м’ясом курки
Промийте крильця, розріжте на дві частини та викладіть на низ каструлі.
Почистіть моркву, поріжте кружальцями та викладіть на м’ясо.
Поріжте капусту смужками та половину викладіть на моркву.
Поріжте цибулю на квадратики та викладіть на капусту.
Далі викладіть другу частину капусти і покладіть лавровий листок.
Далі поріжте перець півкільцями і викладіть на капусту.
Додайте воду так, щоб рівень її був трохи нижче рівня капусти. І посоліть.
Помідори поріжте кружальцями та викладіть на капусту.
Зверху покладіть зелень, прикрийте каструлю кришкою та тушкуйте 1,5 години. Якщо ви готуєте в мультиварці, тоді оберіть режим тушкування «м’ясо» і готуйте 30 хвилин.
Ось і все, ваш смачний бігус готовий. Куштуйте і смакуйте!