Бігус зі свіжої капусти з куркою

Бігус – ситна і смачна страва з капусти та курки. Пропонуємо вам рецепт приготування страви, який можна використовувати і для мультиварки, і для звичайної каструлі.

Вам треба взяти:

  • білокачанна капуста – 1 кілограм;
  • морква дрібна – 4 штуки;
  • курка (крильця) – 4 штуки;
  • цибуля ріпка – 1 велика цибулина;
  • перець болгарський тепличний – 2 штуки;
  • помідори свіжі – 3 штуки;
  • зелень петрушки і кропу – пучок;
  • вода – по наповненню каструлі (чаші мультиварки);
  • вегето – ½ чайної ложки;
  • сіль за смаком.

Як готувати бігус зі свіжої капусти з м’ясом курки

Промийте крильця, розріжте на дві частини та викладіть на низ каструлі.

Бігус зі свіжої капусти з куркою

Почистіть моркву, поріжте кружальцями та викладіть на м’ясо.

Бігус зі свіжої капусти з куркою

Поріжте капусту смужками та половину викладіть на моркву.

Бігус зі свіжої капусти з куркою

Поріжте цибулю на квадратики та викладіть на капусту.

Бігус зі свіжої капусти з куркою

Далі викладіть другу частину капусти і покладіть лавровий листок.

Бігус зі свіжої капусти з куркою

Далі поріжте перець півкільцями і викладіть на капусту.

Бігус зі свіжої капусти з куркою

Додайте воду так, щоб рівень її був трохи нижче рівня капусти. І посоліть.

Бігус зі свіжої капусти з куркою

Помідори поріжте кружальцями та викладіть на капусту.

Бігус зі свіжої капусти з куркою

Зверху покладіть зелень, прикрийте каструлю кришкою та тушкуйте 1,5 години. Якщо ви готуєте в мультиварці, тоді оберіть режим тушкування «м’ясо» і готуйте 30 хвилин.

Бігус зі свіжої капусти з куркою

Ось і все, ваш смачний бігус готовий. Куштуйте і смакуйте!