Бездріжджовий пиріг з м’ясом і сирним соусом неймовірно простий у приготуванні, проте вражає наповал своїм смаком. Чудовим доповненням до цієї страви стане овочевий салат. Такий пиріг стане хорошою заміною звичних для нас бутербродів. А головне, що він не приїдається, адже, експериментуючи з начинками, ви легко можете відкривати для себе нові смаки та поєднання. Щоб скоротити час приготування пирога, можна приготувати тісто заздалегідь і поставити в холодильник. Дотримуйтесь моїх інструкцій і підіймайте настрій рідним смачною випічкою.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вода, Куряча грудка, Масло оливкове, Перець чорний мелений, Сирний соус, Сіль, Телятина, Цибуля ріпчаста, Яйце
Інгредієнти для дріжджового тіста:
- 450 г пшеничного борошна екстра класу або вищого ґатунку;
- 220 мл питної води;
- 1 куряче яйце калібру Д-1;
- 1 ст. л. EV оливкової олії;
- 1/2 ч. л. дрібної солі.
Інгредієнти для м’ясної начинки:
- 150 г відвареного курячого філе;
- 150 г відвареної телятини;
- 1 середня цибулина;
- 1,5 г солі;
- 1 г меленого перцю;
- 1 порція сирного соусу для салату (без гірчиці).
Зміст
Як спекти пиріг із м’ясом із дріжджового тіста в духовці
Приготування бездріжджового тіста для пирога
Насамперед потрібно посипати робочу поверхню борошном і сіллю. Далі робимо заглиблення в середині борошна. У чаші від блендера збиваємо яйце з маслом. Потім вливаємо до них воду й ще раз збиваємо. Тепер вміст склянки виливаємо обережно в заглиблення та замішуємо тісто. Воно має вийти досить щільним. Після цього потрібно сформувати з тіста кулю. На час, поки ми будемо готувати начинку, накриваємо його плівкою.
Як приготувати м’ясну начинку для пирога
Розбираємо на шматочки відварене теляче й куряче м’ясо, перемішуємо їх разом. На оливковій олії пасеруємо півкільця цибулі. Коли цибуля стане прозорою, додаємо в сковорідку шматочки м’яса та обсмажуємо все разом близько двох хвилин.
Як зібрати й спекти бездріжджовий пиріг з м’ясом
Насамперед розігріваємо духовку. Для приготування пирога підійде режим піци або температура у 200 градусів.
Приготоване нами тісто потрібно розділити на 4 частини. Усю скляну форму змащуємо вершковим маслом. Розкачуємо одну частину тіста в пласт і кладемо його на дно форми. Я розкачую нижній шар тіста з невеликим запасом. Така хитрість допоможе запобігти витіканню соуса за межі пирога.
Змащуємо сирним соусом шар тіста й викладаємо 1/3 частину начинки на соус.
Формуємо пиріг у такій послідовності: тісто, соус, м’ясна начинка. Останній (верхній) шар тіста просто рясно змащуємо сирним соусом. Можна посипати свіжою або сушеною зеленню. Вона надасть пирогу неймовірного аромату.
Випікаємо бездріжджовий пиріг із м’ясом у попередньо розігрітій духовці близько 25 хвилин.
Прийшов час нарізати наш листковий м’ясний пиріг із дріжджового тіста. Подавати цю страву краще всього гарячою. Чудовим доповненням мого пирога став овочевий салат із гірчичним соусом.
Рецепт листкового м’ясного пирога з дріжджового тіста не дуже легкий. Проте в результаті ви отримаєте смачну страву, яка не залишить байдужими рідних та гостей. На перший погляд пиріг може здатись схожим на італійську лазанью, але приготувавши, ви зрозумієте, що схожість лише в зовнішньому вигляді.