Бездріжджовий пиріг з м’ясом і сирним соусом в духовці

Бездріжджовий пиріг з м’ясом і сирним соусом неймовірно простий у приготуванні, проте вражає наповал своїм смаком. Чудовим доповненням до цієї страви стане овочевий салат. Такий пиріг стане хорошою заміною звичних для нас бутербродів. А головне, що він не приїдається, адже, експериментуючи з начинками, ви легко можете відкривати для себе нові смаки та поєднання. Щоб скоротити час приготування пирога, можна приготувати тісто заздалегідь і поставити в холодильник. Дотримуйтесь моїх інструкцій і підіймайте настрій рідним смачною випічкою.

Інгредієнти для дріжджового тіста:

  • 450 г пшеничного борошна екстра класу або вищого ґатунку;
  • 220 мл питної води;
  • 1 куряче яйце калібру Д-1;
  • 1 ст. л.  EV оливкової олії;
  • 1/2 ч. л. дрібної солі.

Інгредієнти для м’ясної начинки:

  • 150 г відвареного курячого філе;
  • 150 г відвареної телятини;
  • 1 середня цибулина;
  • 1,5 г солі;
  • 1 г меленого перцю;
  • 1 порція сирного соусу для салату (без гірчиці).

Зміст

Як спекти пиріг із м’ясом із дріжджового тіста в духовці

Приготування бездріжджового тіста для пирога

Насамперед потрібно посипати робочу поверхню борошном і сіллю. Далі робимо заглиблення в середині борошна. У чаші від блендера збиваємо яйце з маслом. Потім вливаємо до них воду й ще раз збиваємо. Тепер вміст склянки виливаємо обережно в заглиблення та замішуємо тісто. Воно має вийти досить щільним. Після цього потрібно сформувати з тіста кулю. На час, поки ми будемо готувати начинку, накриваємо його плівкою.

Листковий м'ясний пиріг з дріжджового тіста в духовці

Як приготувати м’ясну начинку для пирога

Розбираємо на шматочки відварене теляче й куряче м’ясо, перемішуємо їх разом. На оливковій олії пасеруємо півкільця цибулі. Коли цибуля стане прозорою, додаємо в сковорідку шматочки м’яса та обсмажуємо все разом близько двох хвилин.

Листковий м'ясний пиріг з дріжджового тіста в духовці

Як зібрати й спекти бездріжджовий пиріг з м’ясом

Насамперед розігріваємо духовку. Для приготування пирога підійде режим піци або температура у 200 градусів.

Приготоване нами тісто потрібно розділити на 4 частини. Усю скляну форму змащуємо вершковим маслом. Розкачуємо одну частину тіста в пласт і кладемо його на дно форми. Я розкачую нижній шар тіста з невеликим запасом. Така хитрість допоможе запобігти витіканню соуса за межі пирога.

Листковий м'ясний пиріг з дріжджового тіста в духовці

Змащуємо сирним соусом шар тіста й викладаємо 1/3 частину начинки на соус.

Бездріжджовий пиріг з м'ясом і сирним соусом в духовці

Формуємо пиріг у такій послідовності: тісто, соус, м’ясна начинка. Останній (верхній) шар тіста просто рясно змащуємо сирним соусом. Можна посипати свіжою або сушеною зеленню. Вона надасть пирогу неймовірного аромату.

Бездріжджовий пиріг з м'ясом і сирним соусом в духовці

Випікаємо бездріжджовий пиріг із м’ясом у попередньо розігрітій духовці близько 25 хвилин.

Бездріжджовий пиріг з м'ясом і сирним соусом в духовці

Прийшов час нарізати наш листковий м’ясний пиріг із дріжджового тіста. Подавати цю страву краще всього гарячою. Чудовим доповненням мого пирога став овочевий салат із гірчичним соусом.

Бездріжджовий пиріг з м'ясом і сирним соусом в духовці

Рецепт листкового м’ясного пирога з дріжджового тіста не дуже легкий. Проте в результаті ви отримаєте смачну страву, яка не залишить байдужими рідних та гостей. На перший погляд пиріг може здатись схожим на італійську лазанью, але приготувавши, ви зрозумієте, що схожість лише в зовнішньому вигляді.