Бездріжджове листкове тісто в домашніх умовах - просте, швидкого приготування та класичне

Бездріжджове листкове тісто в домашніх умовах – просте, швидкого приготування та класичне

Усі господині діляться на дві категорії: одні надають перевагу тільки домашньому листковому тісту, а інші вважають його занадто складним і тому купують готове. Якщо ви також хочете вміти робити смачне та ніжне бездріжджове листкове тісто в домашніх умовах, то навчитися цьому дуже просто. Існує три техніки його приготування – проста, швидка та класична.

Яку з цих технік краще вибирати? Ви можете спробувати кожну та обрати найлегшу та найприйнятнішу саме для вас.

Як приготувати листкове тісто в домашніх умовах для торта Наполеон

Як приготувати бездріжджове листкове тісто в домашніх умовах

В усіх способах замішування набір складових є однаковим:

  • 3 склянки борошна,
  • 2/3 склянки води,
  • 250 грамів вершкового масла,
  • одна дрібка солі,
  • столова ложка оцту.

Листкове тісто швидкого приготування

  1. Воду треба поставити в морозильну камеру хвилин на 30.
  2. Поки вона охолоджується, розтопити вершкове масло.
  3. З’єднати рідке масло з охолодженою водою.
  4. Додати до масляної рідини сіль, оцет, борошно та швидко замісити тісто.
  5. Замішане на швидкоруч листкове тісто загорнути у плівку та відкласти у холодильник мінімум на 3-4 години, а краще на всю ніч.

З готового листкового тіста треба викачати тонкі пласти, товщиною не більше 2-3 мм. Обрізати їх по потрібній вам формі. Викласти корж у деко, в декількох місцях проколоти виделкою та випікати при 200°С.

Просте листкове тісто

  1. Для цього рецепту воду також охолоджують.
  2. Масло заморожують та натирають на терці.
  3. До просіяної муки додають всі складові та швидко замішують тісто.
  4. Ділять готове тісто на рівні частини. В залежності від розміру коржів може бути від 6 до 12 частин.
  5. Ставлять їх на одну годину в холодильник.
  6. Далі, треба розкочувати кожну частину у тонкий пласт до товщини 2-3 мм  та по черзі ставити випікати до духовки при 200°С, попередньо проколовши тісто виделкою.

Класичне листкове тісто

  1. Масло розм’якшують, ділять його на три рівних частини та поки відставляють у сторону.
  2. Тісто замішують з тих продуктів, що лишились: вода, борошно, оцет, сіль.
  3. Стіл злегка присипають борошном та розкочують тісто скалкою. Одною частиною масла змащують тісто, як на бутерброд. Складають його конвертиком або трубочкою. Ставлять до холодильника на 20 хвилин.
  4. Охолоджене тісто знов розкочують та повторюють ту ж саму процедуру.
  5. Потім, ще і в третій раз треба зробити так само. Таким чином, у нас не залишиться масла.
  6. Домашнє класичне бездріжджове листкове тісто готове. З нього треба відрізати необхідну кількість та зробити тонкий корж товщиною 2-3 мм. Далі, викладають у деко, проколюють корж виделкою та випікають.

Незважаючи на те, яким способом ви замісили тісто, його випікають завжди при температурі 180-200°С впродовж 10-15 хвилин.

Коржі для листкового торта "Наполеон"

Бездріжджове домашнє листкове тісто – відео-рецепти

Доповнимо наведені вище способи приготування тіста в домашніх умовах.

Прісне листкове тісто швидкого приготування від Бабусі Емми – смачне, ніжне і універсальне. Підходить як для солодкої, так і для несолодкої випічки.

Наступний відео-рецепт пропонує зробити класичне листкове тісто та швидке листкове тісто. Скористайтесь порадами автора.

І ще один відео-рецепт навчить як готувати листкове тісто швидкого приготування. Цей спосіб не потребує багато рухів. Просто треба все змішати по черзі і відправив в холодильник. Випічка з цього чудового та простого у приготуванні тіста виходить м’яка, хрустка шарувата та дуже смачна.

Поради

  1. Для того, щоб у пропечених коржів було більше шарів, які є стандартом для листкового тіста, його потрібно розкочувати тільки в одну сторону.
  2. Листковому тісту потрібно дати як можна більше часу відстоятися, тому, краще приготувати його ввечері, а випікати тільки вранці.
  3. Щоб прискорити процес випікання, вироби одночасно випікають на двух деках.

Домашнє бездріжджове листкове тісто зроблене за будь-яким із запропонованих тут рецептів використовують не тільки для приготування тортів, але і для випічки круасанів, рогаликів, пирогів та слойок з різним начинками і без них. Пам’ятайте, що домашнє листкове тісто можно зробити та заморозити на майбутнє. У морозильці його можна зберігати 2-3 тижні. Спробуйте кожен із запропонованих способів приготування тіста та оберіть той, який подобається саме вам.