Бефстроганов з яловичини – смачна і поживна страва, що має давнє коріння. Знаменита страва була і залишається популярною в російській традиційній кухні.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вершкове масло, Куряче філе, Перець чорний мелений, Сіль, Сметана, Соняшникова олія, Цибуля, Яловичина
Кухня: Російська кухня
Пропоную свій, не класичний, рецепт швидкого приготування смачного гарячого м’яса з підливою. Я його трохи змінила і додала до яловичого м’яса куряче філе в рівних пропорціях. Від цього страва тільки виграла і набуло ще більш ніжний смак і аромат. Мої, покроково зроблені фото приготування м’яса по-строгановски, допоможуть розібратися в усіх тонкощах рецепта.
Для початку слід заготовити такі продукти:
- молода яловичина – 200гр;
- куряче філе – 200 гр;
- цибуля – 2 шт .;
- сметана – 200 гр;
- борошно пшеничне – 1 стол. ложка;
- соняшникова олія;
- вершкове масло;
- чорний мелений перець;
- сіль.
Як приготувати бефстроганов з яловичини з підливою зі сметани
Бефстроганов з яловичини і курячого філе будемо готувати в сковороді. Молоду яловичину і куряче філе миємо й підсушуємо.
Перше, що слід зробити, це правильно нарізати м’ясо. Спочатку м’ясні кусочки розрізаємо уздовж на пласти товщиною приблизно 0,5 см, а потім поперек на смужки довжиною 3-4 см.
Цибулю подрібнюємо кільцями або півкільцями.
У сковороді обсмажуємо м’ясо в суміші вершкового і рослинного масел, перчимо його і додаємо цибулю. Ось так виглядає у мене бефстроганов на фото на даному етапі.
Коли м’ясо і цибуля трохи підрум’яняться, підсипаємо в страву борошно «дощиком», щоб воно не збилася в грудочки.
Швидко перемішуємо вміст сковороди і витримуємо на вогні 2-3 хвилини. Сметана – наступний важливий компонент страви. Адже нам потрібна смачна підлива. Заливаємо м’ясо сметаною, додаємо трохи гарячої води, солимо і тушкуємо страву на малому вогні.
Бефстроганов з яловичини зі сметаною доводимо до м’якого стану м’яса.
Ось так швидко і легко можна приготувати дуже смачну страву російської кухні. На гарнір приготуйте картопляне пюре, розсипчастий рис або макаронні вироби. А в поєднанні з гречаною кашею бефстроганов має особливо неповторний аромат і смак. Але можна приготувати і змішаний гарнір, наприклад, рис з гречкою зварені разом. М’ясна підлива надзвичайно ніжна з чудовими смаковими нотками чудово доповнить будь-який гарнір. Діти із задоволенням їдять таке м’ясо.
Страву можна сервірувати свіжими і солоними овочами.
Бефстроганов з яловичини зі сметаною і курячим філе можна готувати на кожен день. Святковий стіл, також, буде у виграші, якщо гостям запропонувати гаряче друге в ніжній і ароматній підливі.
Приємного всім апетиту і святкового настрою!
Дивіться покроковий відео-рецепт смачної страви – Бефстроганов з яловичини від Ютуб каналу “Крутон – батон”.