Бефстроганов з яловичини зі сметаною і курячим філе

Бефстроганов з яловичини – смачна і поживна страва, що має давнє коріння. Знаменита страва була і залишається популярною в російській традиційній кухні.

Пропоную свій, не класичний, рецепт швидкого приготування смачного гарячого м’яса з підливою. Я його трохи змінила і додала до яловичого м’яса куряче філе в рівних пропорціях. Від цього страва тільки виграла і набуло ще більш ніжний смак і аромат. Мої, покроково зроблені фото приготування м’яса по-строгановски, допоможуть розібратися в усіх тонкощах рецепта.

Для початку слід заготовити такі продукти:

  • молода яловичина – 200гр;
  • куряче філе – 200 гр;
  • цибуля – 2 шт .;
  • сметана – 200 гр;
  • борошно пшеничне – 1 стол. ложка;
  • соняшникова олія;
  • вершкове масло;
  • чорний мелений перець;
  • сіль.

Як приготувати бефстроганов з яловичини з підливою зі сметани

Бефстроганов з яловичини і курячого філе будемо готувати в сковороді. Молоду яловичину і куряче філе миємо й підсушуємо.

Бефстроганов з яловичини і курячого філе

Перше, що слід зробити, це правильно нарізати м’ясо. Спочатку м’ясні кусочки розрізаємо уздовж на пласти товщиною приблизно 0,5 см, а потім поперек на смужки довжиною 3-4 см.

Цибулю подрібнюємо кільцями або півкільцями.

Бефстроганов з яловичини і курячого філе

У сковороді обсмажуємо м’ясо в суміші вершкового і рослинного масел, перчимо його і додаємо цибулю. Ось так виглядає у мене бефстроганов на фото на даному етапі.

Бефстроганов з яловичини і курячого філе

Коли м’ясо і цибуля трохи підрум’яняться, підсипаємо в страву борошно «дощиком», щоб воно не збилася в грудочки.

Бефстроганов з яловичини і курячого філе

Швидко перемішуємо вміст сковороди і витримуємо на вогні 2-3 хвилини. Сметана – наступний важливий компонент страви. Адже нам потрібна смачна підлива. Заливаємо м’ясо сметаною, додаємо трохи гарячої води, солимо і тушкуємо страву на малому вогні.

Бефстроганов з яловичини і курячого філе

Бефстроганов з яловичини зі сметаною доводимо до м’якого стану м’яса.

Бефстроганов з яловичини і курячого філе

Ось так швидко і легко можна приготувати дуже смачну страву російської кухні. На гарнір приготуйте картопляне пюре, розсипчастий рис або макаронні вироби. А в поєднанні з гречаною кашею бефстроганов має особливо неповторний аромат і смак. Але можна приготувати і змішаний гарнір, наприклад, рис з гречкою зварені разом. М’ясна підлива надзвичайно ніжна з чудовими смаковими нотками чудово доповнить будь-який гарнір. Діти із задоволенням їдять таке м’ясо.

Бефстроганов з яловичини і курячого філе

Страву можна сервірувати свіжими і солоними овочами.

Бефстроганов з яловичини і курячого філе

Бефстроганов з яловичини зі сметаною і курячим філе можна готувати на кожен день. Святковий стіл, також, буде у виграші, якщо гостям запропонувати гаряче друге в ніжній і ароматній підливі.

Приємного всім апетиту і святкового настрою!

Дивіться покроковий відео-рецепт смачної страви – Бефстроганов з яловичини від Ютуб каналу “Крутон – батон”.