Бефстроганов з курки зі сметаною і гірчицею - швидко і смачно

Бефстроганов з курки зі сметаною і гірчицею – швидко і смачно

Сьогоднішнє блюдо з соусом – бефстроганов з курки зі сметаною і гірчицею – для багатьох може стати універсальною гарячою закускою. Воно і для святкового столу підійде, і в повсякденному меню не замінне. Така м’ясна закуска з курячого філе з густим гірчично-сметанним соусом відноситься до серії страв нашвидкоруч, яка не тільки проста в приготуванні, але і вкрай доступна по вхідних до неї інгредієнтах. Готове страва виходить дуже соковитою і ніжною, а сметанна підлива ідеально доповнює куряче м’ясо. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам готувати дуже смачний бефстроганов з курячої грудки зі сметаною і гірчицею правильно, легко і швидко!

Складові:

Як правильно зробити бефстроганов з філе курки з соусом із сметани і гірчиці

  • куряча грудка – 2 шт.;
  • гірчиця – 15 гр;
  • сметана – 2 ст.л.;
  • спеції – за смаком;
  • цибуля – 1 шт.;
  • борошно – 1 ст.л.;
  • часник – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • рослинна олія.

Як приготувати бефстроганов з курки зі сметаною і гірчицею

Починаючи приготування, потрібно очистити цибулю від лушпиння, вимити курку і висушити паперовими кухонними рушниками. Підсушену курочку нарізати по ширині на пластинки і трохи відбити молоточком.

Як правильно зробити бефстроганов з філе курки з соусом із сметани і гірчиці

Уже відбиті пластинки м’яса нарізати на тонкі смужки для бефстроганова.

Смачний бефстроганов з курячої грудки зі сметаною і гірчицею

Розігріти сковорідку і на великому вогні швидко обсмажити курочку до золотистого кольору. На цьому етапі потрібно посолити м’ясо і посипати спеціями за смаком.

Смачний бефстроганов з курячої грудки зі сметаною і гірчицею

Подрібнити цибулю на не великі кубики.

Смачний бефстроганов з курячої грудки зі сметаною і гірчицею

Прибрати м’ясо з пательні і перемішати з гірчицею.

Бефстроганов з курки зі сметаною, гірчицею і борошном

На тій самій олії, де смажилася курка, слід обсмажити і цибулю до золотистого кольору.

Бефстроганов з курки зі сметаною, гірчицею і борошном

Додати до неї борошно і підсмажити ще трохи.

Бефстроганов з курки зі сметаною, гірчицею і борошном

Присмачнити підливу сметаною і, в разі потреби, невеликою кількістю води для отримання однорідної і потрібної вам консистенції соусу.

Бефстроганов з курки зі сметаною, гірчицею і борошном

Додати в сметанний соус підсмажені шматочки курячої грудки і тушкувати до отримання кремової структури страви.

Бефстроганов з курки зі сметаною і гірчицею - правильно, швидко і смачно

Подавати ароматне куряче м’ясо по-строгановски до столу гарячим!

Бефстроганов з курки зі сметаною і гірчицею - правильно, швидко і смачно

Готовий м’ясний соус можна подавати до картопляного пюре, страв з рису або овочевих гарнірів.

Бефстроганов з курки зі сметаною і гірчицею - правильно, швидко і смачно

М’ясо по-строгановски з курячої грудки менш калорійне, ніж бефстроганов з яловичини або свинини та має яскравий вершковий смак. Така м’ясна закуска з курячого м’яса виходить ніжною і її швидко готувати. Приготування страви потребує всього чверть години!

Смачного усім! 🙂